mandag 25. oktober 2010

Velkommen til en titt bak kulissene!

Mange ser nok for seg, det å jobbe som interiørfotograf en del mer glamorøst enn det egentlig er. :-)

Jeg elsker jobben min og kunne ikke tenke meg å gjøre noe annet. Men det mange kanskje ikke tenker på er, at bak hver en artikkel ligger det mange timers forberedelse og mye hard jobbing. Særlig når man, som jeg, ikke gir seg før man er helt fornøyd.

Onsdag i siste uke var jeg hos Stine med bloggen Vintage Chic Jeg må si jeg er imponert over hva hun har klart å få til, leiligheten er ikke stor, men nydelig innredet med mange vakre detaljer. Vi hadde en utrolig hyggelig dag, hvor vi gjorde stuen hennes om fra hvit og vakker til røff og rustikk. Her ser dere hvordan det så ut før vi begynte:


Ja, jeg innrømmer at jeg muligvis hadde lånt litt mange ting, men det er jo ikke lett å begrense seg når det er så mye fint å velge mellom. Denne dagen hadde jeg lånt alt hos Corniche. En helt nydelig interiørbutikk i Drøbak som har de vakre og helt spesielle tingene. Drøbak er faktisk verdt et besøk bare på grunn av denne butikken. :-)

Jeg får ikke vist dere resultatet enda, da artikkelen kommer i Vakre Hjem i januar, men en liten sniktitt kan jeg gi dere:


Håper dere vil like bildene. Blir mer og mer glad i rustikke detaljer.

Når dere ser artikkelen i bladet vil dere antakelig se mellom 20 og 30 bilder. Før det kommer så langt er det mye som har skjedd:

Først må man finne en idé. Jeg leter hele tiden etter nye og spennende temaer og artikkel-idéer, og bruker både blader, blogger, reiser, butikker, fine hjem og naturen som inspirasjon. Jeg kan våkne midt om natten og skrive ned en idé og er sjeldent mer kreativ enn når jeg er ute og reiser. Har derfor alltid med meg penn og papir.

Når ideen er funnet må det finnes location. Det i seg selv kan være en utfordring, da jeg selvfølgelig vil finne det helt riktige til akkurat denne artikkelen. 

I morgen skal jeg ta juleartikkel med rustikk julepynt for Vakre Hjems julenummer og da blir Corniche location. Her får dere en liten sniktitt fra juleartikkelen::




Disse rare kulene er gamle boksider rullet i hvit kalkmaling. De skal bli til en hjertekrans. 

Vel, etter location er funnet er det på tide å låne ting til styling. Jeg låner vanligvis fra bare en butikk, men bruker lang tid på å finne det helt rette. Tingene skal pakkes inn og bæres i bilen.


Hvis det er en tema-artikkel skal det også lages ting til artikkelen. I går brukte jeg 6 timer på å lage rustikk julepynt. Det hjelper å elske det man gjør, for dette er langt fra noen åtte til fire jobb. :-)

Dagen etter er det tid for fotoshoot. Da skal alle ting bæres inn og er man heldig ligger ikke leiligheten på 5. etasje. :-)

Da kan stylingen begynne. Det er veldig moro, men mye å tenke på. Det er ikke nok at det ser fint ut, lyset skal også stemme og alt må gjøres før dagslyset forsvinner.

Jeg tar venligvis mellom 250 og 300 bilder til en artikkel. 

Dagen etter er det redigering som står for tur. Ikke enkelt å velge ut de beste bildene, men dette er noe av det artigste. Hvert eneste bilde, som skal brukes blir nøye redigert og valgt ut.

Da er det teksten som gjenstår, i det nye huset har jeg fått meg et favoritt skrive hjørne. Vi har et stort karnapp i stuen. Her har vi bygget en stor daybed som er fylt med masse puter. Det er vakker utsikt over fjorden og et perfekt sted for å bli inspirert.

Etter teksten er skrevet skal den til korrektur. Siden jeg er dansk er jeg ekstra glad for å få hjelp til rettskrivingen. (Vil forresten benytte sjansen til å unnskylde mine sikkert mange stavefeil. Her på bloggen skriver jeg nemlig usensurert uten korrekturleser).

Da gjenstår det bare å sende tekst og bilder videre til bladet som skal ha dem og vente på å se artikkelen på trykk.

:-)

lørdag 23. oktober 2010

Vakre hvite gresskar

Jeg synes de hvite gresskarene er spesielt vakre. Den rustikke overflaten sammen med de myke formene og den fine hvitfargen gjør dem til noe helt spesielt.


Det er ikke så enkelt å få tak i hvite gresskar her i landet, men det går helt fint å male de hvite. Matt maling gir den fineste overflaten. Jeg har forelsket meg helt i kalkmalingen fra Pure & Original. (Kan bestilles hos ZanZ og på nettet ved å klikke her, tenker den vil være helt nydelig å male gresskar med. Jeg holder på å lage juleartikkel til Vakre Hjem i disse dagene og har brukt kalkmalingen på mye forskjellig allerede. Gir den vakreste overflaten. Skal vise dere mer etter hvert som jeg får tatt bilder av tingene jeg har laget.


Her får dere litt hvit haloween inspirasjon:



Dette bildet er fra bloggen La Dolce Vita, her finner du mange flere fine bilder. En god ide å bruke møbelnagler til å pynte gresskarene med. 


Dette bildet er fra Miniette Bride. Helt nydelig skjært ut.


Og dette er også helt vakkert. Fra American Greetings.


Country Living viser disse og flere vakre bilder.


Fra Flickriver.com.

Til slutt et par vakre bilder av andre fine gresskar fra Country Living:









fredag 8. oktober 2010

Badestunt med kalkmaling

Jeg har bestemt meg for å lage et stunt på badet vårt med kalkmalingen fra Pure & Original. Jeg bare elsker den vakre overflaten den har og ser for meg at de ikke fult så fine flisene kan bli ganske så vakre med hvit kalkmaling. Jeg har akkurat bestilt malingen og får den om en ukes tid. Kan nesten ikke vente på å komme i gang. Jeg har også funnet ut at den kan bestilles på nett hos Wake up Norway, den koster kun kr. 499,- per liter, som skal være nok til å dekke 10 kvadratmeter. De sender den til og med gratis. Til badet har jeg fått beskjed om å bruke en primer for å forsegle flisene, så en primer over som underlag for malingen, så maling og så en forsegler slik at malingen skal kunne tåle vanndampene fra badet. Det er egentlig ikke meningen at malingen skal kunne brukes i våtrom/våtsone, men jeg har tenkt meg å gi det et forsøk. Skal holde dere orientert om hvordan det går. Hvis dere heller vil kjøpe malingen i butikk kan den fås hos ZanZ. Bildene er fra Pure & Original.




tirsdag 5. oktober 2010

Velkommen høst!

Det er noe spesielt med høsten. Som fotograf er det min favoritt årstid. Naturen forvandler seg til et vakkert eventyr med de mest fantastiske fargene og det er bare å velge og vrake blant vakre motiv.

Her får dere et par av favorittbildene mine, som jeg har tatt tidligere:


Ønsker alle en fantastisk høst! :-)













Til sist et lite turbilde av meg og barna. Er så herlig å oppleve naturen sammen med dem. De ser ting på en helt annen måte enn oss voksne. Selv de minste tingene blir store og spennende. Noe av det jeg liker best med høsten er å gå på oppdagelse med dem og finne ting som vi kan lage noe av sammen. Men jeg elsker også å gå helt alene i skogen og bare ta inn alle inntrykkene og kjenne roen. 


Hva liker du å gjøre om høsten? 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...