søndag 21. august 2011

Vakre hus fra Gripsholmshus

Gripsholmshus lager noen av de vakreste husene jeg kan tenke meg. Utrolig gjennomførte med genuine detaljer og godt håndtverk. Her er det mye inspirasjon å finne for alle som går med husplaner.


Jeg fotograferte det første huset for første gang for fire år siden og skal ditt igjen i desember for å lage juleartikkel. Jeg gleder meg. Ikke bare fordi huset er nydelig, men også fordi de som bor der er svært hyggelige.


Hva synes dere om husene?















tirsdag 16. august 2011

Den store kakedagen :-)

Vi har vært hjemme det meste av ferien og har byttet på å finne på morsomme ting. Min favoritt var nok "Den store snilledagen" hvor alle skulle være snille mot hverandre. Men tror barnas var "Den store kakedagen". De fikk lov til å se i alle kokebøkene mine og velge ut akkurat den kaken de ville. (Hadde tatt bort den om bryllupskaker) :-)


A valgte Sjokoladekake med jordbærkrem og C valgte muffins med fantasipynt. Sjokoladekaken var bare helt nydelig, kan virkelig anbefales. Her får dere oppskriften hvis noen har lyst til å prøve seg.


Ha en strålende tirsdag!







Sjokoladekake med jordbærkrem


280 g hvetemel
2 ts bakepulver
85 g bakekakao
345 g farin
3 egg, lett sammenvispet
150 g mykt smør
melis til dryss


Nugatti til sjokoladekrem


Jordbærkrem:
2 1/2 dl vispet krem
2 ss melis
300 g jordbær
2 ts vaniljesukker
4 ss jordbærsyltetøy


Forvarm stekeovnen til 180 C. Smør en 24 cm rund kakeform, og kle bunnen med bakepapir. Sikt melet, bakepulveret og kakaopulveret i en stor bolle. Tilsett sukkeret, eggene og smøret sammen med 2 1/2 dl vann. Pisk med elektrisk mikser på lav hastighet i 1 minutt. Øk hastigheten og pisk videre i 4 minutter til. Hell røren i formen. Stek kaken i cirka 55 minutter, eller til røren ikke setter seg fast på en kakenål som stikkes inn i midten av kaken. La kaken hvile i formen i 20 minutter. Ha den deretter ut på rist for å avkjøles helt.


Lag sjokoladeskav av lys og mørk sjokolade. Bruk ostehøvel og skjær så mange som du trenger.


Pisk kremfløten, melisen og vaniljesukkert til tykk krem. Ta vare på hele bær til pynt. Rens og hakk resten av bærene og vend de inn i kremen sammen med syltetøyet rett før den skal brukes.


Del kaken i to lag. Legg bunnen på et serveringsfat og fordel jordbærkremen oppå. Legg på lokket og smør på et tykt lag med Nugatti. Pynt kaken med sjokoladeskav og jordbær og dryss kaken med melis.


Oppskriften er fra boken: Sjokolade fra Spektrum forlag.



mandag 15. august 2011

Jeg er så fornøyd med disse utemøblene

Vi kjøpte disse utemøblene på Skeidar i fjor, og det er de beste utemøblene jeg noen gang har hatt. Det blåser ganske godt her hvor vi bor, og det er ikke få ganger i løpet av en sommer at vi må plukke opp lette hagestoler som har "hatt fest" på plenen i løpet av natta. Disse stolene står helt støtt og så er de fantastisk gode å sitte i. Bordet er også ganske genialt med en stor rund glassplate som kan snurres, slik at man enkelt får sendt maten rundt når man er mange. Men det beste er at de kan stå ute hele vinteren bare med en presenning over. Før hadde vi litt av en jobb når vinteren kom, med alle hagemøblene som skulle pakkes bort, nå er det gjort på fem minutter.

Tok disse bildene i helgen. Håper på mange flere soldager før sommeren er slutt! :-)




Det turkis serviset fra Chic Antique har vært favorittserviset mitt i sommer. Blir så glad av den fargen! 

søndag 14. august 2011

En eske med gamle krystaller...

For noen uker siden fikk jeg en eske med vakre gamle krystaller. Det var en helt spesiell opplevelse å pakke opp de gamle krystallene, forsiktig ta dem frem og fundere på hvor de mon hadde hengt. Kanskje er de fra en gammel herregård eller kanskje til og med fra et gammelt slott. Tenk alt de har vært vitne til...

Jeg fik esken fra CKL Interiør som er de som selger de vakre håndlagde lysekronene som jeg har vist på bloggen tidligere. Jeg fant ut at de også selger esker med løse prismer og kunne ikke motstå å lage en artikkel om ting man kan lage med krystaller. Resultatet kommer i neste nr. av Vakre hjem

Hva synes dere? Er de ikke vakre?







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...