Kilde: Tine.no
Høsten er epletid! Og ikke minst eplekaketid!
Denne deilige eplekaken bakes av gjærdeig og smaker kjempegodt lun med pisket krem til.
Lun eplekake med pisket krem
Ca 20 biter.
2 dl melk
25 g fersk gjær
1 egg
1/2 dl sukker
1/4 ts salt
75 g romtemperert smør
7 dl hvetemel
Fyll:
3 epler (gjerne syrlige)
50 g smør
1/2 dl sukker
4 ss mandelflak
Til servering:
3 dl krem
Varm melk til den er fingervarm, 37
°C. Smuldre gjær i bakebollen. Hell over melken, og rør til gjæren har løst seg
opp.
Skrell eplene hvis det er tykt skall
på dem. Ta ut kjernehus og skjær i tynne båter. Fordel eplebåtene over deigen i
et fint mønster. Smelt smøret og pensle over eplebåtene. Strø over sukker og
mandelflak. La kaken heve i ca. 45 minutter. I mellomtiden setter du stekeovnen
på 200 °C.
Pensle kaken med egget som er igjen,
og stek den i 15-18 minutter. Server kaken lun med kald pisket krem til.
Pisk egg med en gaffel. Spar ca. 1
ss til å pensle på den ferdige deigen før steking. Tilsett sukker og salt.
Skjær smør i biter, og rør inn i blandingen. Bland i mel, så mye at deigen blir
glatt og fin, men fremdeles kjennes løs. Det kan hende du ikke trenger alt
melet. Dekk til deigen og sett den til heving i ca. 45 minutter.
Finn frem en langpanne på ca 25 x 35
cm, og kle den med et bakepapir. Hell deigen i langpannen, og trykk den ut med
melede hender slik at den dekker hele formen.
soooo lecker!!! liebe güße von angie
SvarSlett