Sider

fredag 12. september 2014

Fredagskos - Lun eplekake med pisket krem

Oppskrift på Epleruter i langpanne
Kilde: Tine.no

Høsten er epletid! Og ikke minst eplekaketid!

Denne deilige eplekaken bakes av gjærdeig og smaker kjempegodt lun med pisket krem til. 

Lun eplekake med pisket krem

Ca 20 biter.

2 dl melk
25 g fersk gjær
1 egg
1/2 dl sukker
1/4 ts salt
75 g romtemperert smør
7 dl hvetemel

Fyll:
3 epler (gjerne syrlige)
50 g smør
1/2 dl sukker
4 ss mandelflak

Til servering:
3 dl krem


Varm melk til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjær i bakebollen. Hell over melken, og rør til gjæren har løst seg opp. 

Skrell eplene hvis det er tykt skall på dem. Ta ut kjernehus og skjær i tynne båter. Fordel eplebåtene over deigen i et fint mønster. Smelt smøret og pensle over eplebåtene. Strø over sukker og mandelflak. La kaken heve i ca. 45 minutter. I mellomtiden setter du stekeovnen på 200 °C.

Pensle kaken med egget som er igjen, og stek den i 15-18 minutter. Server kaken lun med kald pisket krem til.


Pisk egg med en gaffel. Spar ca. 1 ss til å pensle på den ferdige deigen før steking. Tilsett sukker og salt. Skjær smør i biter, og rør inn i blandingen. Bland i mel, så mye at deigen blir glatt og fin, men fremdeles kjennes løs. Det kan hende du ikke trenger alt melet. Dekk til deigen og sett den til heving i ca. 45 minutter. 


Finn frem en langpanne på ca 25 x 35 cm, og kle den med et bakepapir. Hell deigen i langpannen, og trykk den ut med melede hender slik at den dekker hele formen. 



1 kommentar:

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!