Sider

fredag 5. september 2014

Kjempegodt hjemmelaget fersken syltetøy


Vi har et bitte lite ferskentre i hagen. Noen år gir det bare noen få ferskener, men i år var vi heldige og fikk en hel kurv full.

Resultatet ble mange glass med utrolig godt ferskensyltetøy!

Enkelt å lage er det også, for man koker ferskenene med skallet på.

Kan selvfølgelig også lages med kjøpte ferskener. Her får dere oppskriften. :-)

Hjemmelaget fersken syltetøy med vanilje

1 kg ferskener
400–500 g sukker
3 vaniljestenger

Vask ferskenene, skjær de i mindre biter og ta bort stein. 

Gi ferskenene et oppkok og tilsett sukker og vaniljestang som er delt og skåret i to. Rør godt og la syltetøyet koke på nytt til sukkeret og ferskenene er oppløst.

Hell straks syltetøyet over i steriliserte glass, og sett på lokk.

Slik steriliserer du glass på en enkel måte:


Plasser rengjort glass og lokk i ovn som er forvarmet til 100 grader. La glassene stå i minimum 10 minutter, og du har steriliserte glass som gir god holdbarhet til syltetøyet ditt. Du kan også helle over kokende vann.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!