Sider

fredag 19. september 2014

Pavlova - en skikkelig festkake!


Pavlova med melkesjokolademousse og friske bær

Pavlova er en skikkelig festkake som kan lages i mange varianter! Her er en oppskrift på Pavlova med sjokolademousse, friske bær og luftig marengs. Mmm kjempegodt!

8 personer

To bunner
8 stk eggehviter
1 ts salt
500 gr sukker
4 ts maizena
2 ts hvitvinseddik

Fyll
2 pose Freia Melkesjokolademousse
400 gr Freia Melkesjokolade
friske bær og frukt etter eget ønske

Bunn
Pisk eggehviter og salt stivt på middels fart og ha i sukkeret litt etter litt. Ha i eddik og maizenna.

Tegn to sirkler på ca. 23 cm på bakepapir og fordel marengsen inni sirkelene. Stek bunnene på 160 °C i 1 time.

Skru av ovnen og la bunnene stå til de er avkjølt, da blir de sprø på utsiden og myke inni.

Bunnene vil holde seg slik så lenge de ligger i en lufttett boks.
Fyll
Lag sjokolademousse etter anvisning på pakken.

Legg halvparten av moussen på en bunn, legg den andre bunnen oppå og dekk denne med resten av moussen. Dryss over hakket Freia Melkesjokolade. Pynt med frukt og bær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!