Sider

fredag 26. desember 2014

Oppskrift på kjempegod hvit gløgg

Foto og tekst: Franciska Munck-Johansen

Denne oppskriften har jeg fått av Monica med butikken ZanZ. Den smaker utrolig godt, jeg deler den derfor gjerne.

Monicas hjemmelagde hvit gløgg:

1 l hvitvin
1 dl sukker eller honning
1 kanelstang
1 ts nellikspiker
2 knuste kardemommekjerner
revet skall av en halv appelsin
1 vaniljestang

Varm opp 1 dl av vinen og rør ut sukkeret. Tilsett resten av vinen samt krydderne og flekket vaniljestang. La blandingen trekke i 10–15 minutter ved 80 grader. Pass på at gløggen ikke koker.

Pynt med litt appelsinstrimler og anisstjerner.

Sil og tilsett mandler og rosiner. Serveres rykende varm!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!