fredag 13. mars 2015

To-etasjers sjokoladecupcakes med bringebær


Oppskrift og foto: Franciska Munck-Johansen

To-etasjers sjokoladecupcakes med bringebær
Ca 10 stk

Disse cupcakesene ser imponerende ut, men de er veldig enkle å lage. Bringebærene gir dem en frisk og god smak.

Cupcakes
225 g smør
4 egg
400 g sukker
2,5 dl rømme eller lettrømme
250 g mel
120 g bakekakao
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt

Frosting
225 g mykt smør
300 g melis
1 1/2 ts vaniljesukker
225 g Philadelphia kremost naturell

Pynt
2 pakker bringebær
Litt melis

Sett ovnen på 180 grader.

Sett frem store og små cupcakes former på et bakebrett.

Smelt smøret i en kasserolle eller i mikrobølgeovn. Sett det til side.

Visp egg og sukker til eggedosis. Det tar ca 5 minutter. Rør forsiktig inn lettrømme og det smeltede smøret.

Ha de tørre ingrediensene i en egen bolle. Bland de godt sammen med en stor visp.

Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene med en slikkepott.

Fordel røren i formene. Fyll formene 3/4 fulle.

Stekes midt i ovnen ved 180 grader. De små stekes i 5 - 10 minutter, de store stekes i 15-20 minutter.

Test med en kakepinne eller gaffel underveis, og ta ut kakene når deigen ikke lenger fester seg.

Avkjøl kakene på en rist med et rent tørkehåndkle over for å holde på fuktigheten.

Lag frostingen rett før servering.

Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Smøret må være helt mykt.

Rør smøret med melis og vaniljesukker i 5 minutter på full styrke. Det gjør at frostingen blir hvit og fjerner melissmaken. Bruk gjerne flatvispen/paddlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig elektrisk visp. 

Rens bringebærene.

Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott til du har en jevn og myk frosting.

Ha frostingen i en sprøytepose med stor stjernetipp. 

Ha frosting på hver stor cupcake. Sett på en liten cupcake og ha frosting på toppen. Pynt med bringebær.

Jeg deler mange flere av cupcakes oppskriftene mine i denne utgaven av Vakre Hjem & Interiør.


2 kommentarer:

  1. Mmmm, så fantastisk DIGG ut ♡

    SvarSlett
  2. so good
    thanks for sharing

    http://suplemenkesehatankulitglucogen33.wordpress.com/

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...