Sider

fredag 14. august 2015

Fantastisk deilig sommer iskake!

fotob_1015
Tekst, styling og foto: Franciska Munck-Johansen
Kjempegod kake som ser imponerende ut, men som er veldig enkel å lage. Perfekt nå i sommervarmen! 
Oreo-iskake med bringebær
Bunn
1 1/2 pakke Oreo-kjeks (225 g)
50 g smeltet smør
Fyll:
3 dl kremfløte
200 g Philadelphia kremost naturell
1 dl melis
frø fra 1/2 vaniljestang, eller 1 ts vaniljesukker
1 ts limeskall
1 ts limesaft
Pynt:
250 g bringebær
litt melis
Oppskriften er til en liten kake til ca. 6 personer. Hvis du ønsker det, kan du doble oppskriften. Bruk da en form på ca. 22 cm i diameter.
Til denne oppskriften bruker du en form som er 15 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen av formen.
Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin eller blender. Smelt smøret og bland det med 2/3 del av kjeksen. Sett resten av kjekssmulene til side til pynt.
Ha kjeksen, som er blandet med smør, i formen. Pass på å ikke presse kjeksmassen for tett sammen, da blir den hard. Sett bunnen til avkjøling i kjøleskapet til den har stivnet. Det tar ca. en halv time.
Ha kremost og melis i en bolle og visp et par minutter til du får en luftig masse. Bland inn limeskall og -saft. Visp kremen stiv. Bland den forsiktig sammen med resten av fyllet med en slikkepott. Ha fyllet i formen med bunnen. Dryss resten av kjeksene over og sett formen i fryseren i 3–4 timer, gjerne over natten.
Ta kaken ut av fryseren i god tid før servering. Minst 1 time i romtemperatur eller 2–3 timer i kjøleskap. Kaken smaker ekstra godt når den er litt frossen i midten og myk ellers.
Ta kaken ut av formen og sett den på et serveringsfat. Pynt med bringebær og et dryss med melis.
Tips: Det er også godt å lage kaken med ekstra bringebær- og Oreo-kjeksbiter i fyllet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!