mandag 31. august 2015

Vinn 2 gavekort på 1000 kroner til Desenio!

Sponset innlegg

Desenio har et stort utvalg av flotte plakater. Moderne grafiske bilder med tekst, botanikk, mote, verdenskart, fotoprint, kjøkkenbilder, plakater med urter og mye mer. Desenio ble startet i 2010 av Martin og Helena, som begge har en en stor lidenskap for design, interiør og kunst. De lager mange av designene selv og har også kunst og fotografier fra kunstnere rundt om i Verden. 

De gir nå bort to gavekort på 1000 kroner hver!                                            

Gavekortet kan brukes til hva du vil i nettbutikken deres! Klikk HER for å se mer!

Konkurransereglene er enkle:
  • Alt du trenger å gjøre er å like eller kommentere dette innlegget, da er du med!

Det er ikke et krav for å være med, men skriv gjerne navnet på en venn du tror kan ha lyst til å vinne sammen med deg! Blir du trukket ut vinner dere et gavekort på 1000 kroner hver. 

Trekning 1. oktober!

Konkurransen arrangeres i samarbeid med Vakre Hjem og Interiør. Klikk HER for å doble vinnersjansene dine!

Desenio har også mange gode forslag til hvordan man kan sette bilder sammen på en fin måte. Se mer HER.




Ny rekord og en helg med en helt spesiell lykkefølelse


Herlighet for en helt fantastisk deilig helg dette har vært!

Været har jo bare vært helt nydelig denne helgen, så den har blitt tilbrakt mest mulig ute.

I går hadde vi planlagt familiedag med barna, da det var stort barnearrangement i parken her. (Vi tror visst fortsatt vi har små barn) men da vi pratet med dem om det, ville de mye heller dra med venner enn med oss! Hva!!

Det er tydelig at de begynner å bli større. Så familiedagen ble til at vi voksne satt på torget i byen og spiste lunsj og barna var i badeparken noen hundre meter unna.



Det var så deilig å sitte i sola og ikke ha noen planer, og i en liten by som Drøbak fikk vi raskt selskap. Det er noe av det hyggeligste ved å bo i en liten by. Går man ut møter man alltid noen man kjenner, det er alltid noen som kommer bort og hilser på og man føler seg trygg på å la barna gå fritt.

Etter en stund var vi derfor tre voksne og fire barn og lunsj ble til middag. Været var så fint at vi ikke hadde lyst til å avslutte dagen, vi ruslet derfor ned i badeparken og lot barna ta kveldsbad.



Det ble også til en ny rekord. For bare noen uker siden var tremeteren det høyeste C hadde turt å hoppe fra ut i havet. Men i går slo hun rekorden sin og hoppet fra hele 6 meter! Hjelp!





Finnes det noe bedre enn å se barna sine kose seg og ha det godt? Finnes det noe bedre enn en varm norsk sommerdag og en dag helt uten planer som viser seg å bli en av de beste sommerdagene?

Livet bringer mange opp- og nedturer, så slike dager får man ta vare på! Denne dagen kommer jeg til å leve lenge på!

Håper du også har hatt en fin helg! Ønsker deg en helt fantastisk uke! :-)






søndag 30. august 2015

Jeg hadde bestemt meg for å aldri få barn, men så...


Veldig tidlig i livet bestemte jeg meg for at jeg ikke skulle få barn.

Da jeg giftet meg som 22-åring var det ikke mange spørsmål om barn, jeg var jo fortsatt så ung. Men da vi hadde vært sammen en del år begynte spørsmålene å komme. Når er det deres tur? Skal ikke dere snart ha noen små? Det hadde jo vært så hyggelig!

Jeg skjønner at folk spurte, for de fleste får jo barn når de har vært gift noen år, men det føltes bare ikke riktig. Vi pratet selvfølgelig om det og Trond, som jeg var sammen med da, hadde heller ikke noe stort behov for å få barn. Rundt oss poppet det opp barn overalt, og vi syntes det var veldig hyggelig hver gang noen av vennene våre fikk barn, vi var bare ikke fristet selv. Vi hadde et utrolig godt forhold og dessverre så vi også at veldig mange gikk fra hverandre eller fikk et vanskelig forhold etter barna kom. Og så slitsomt det så ut! Nattevåk, hyl og skrik og aldri tid til seg selv. Vi bestemte oss derfor for å ta en prat om det en gang i året. Hvis en av oss fikk veldig lyst, måtte vi jo overveie det, men årene gikk og hvert år hadde vi begge lyst til å vente. Vi var sammen i 10 år og vi fikk aldri barn.

Da Trond ble syk, og det etter hvert ble klart at han ikke kom til å overleve, ønsket han for første gang barn. Bare tanken på å skulle miste ham var så utrolig vond at jeg også tenkte det kunne være en mulighet. For da kunne jeg beholde litt av ham. Men tanken på å skulle gå igjennom en graviditet helt alene med hans barn i magen, når ikke han kunne være der og dele det med meg verken under graviditeten eller etterpå når barnet kom, var så uendelig trist at det ble med tanken.

Jeg var 30 år da han døde og hele livet mitt raste sammen. Det siste jeg tenkte på da, var barn og jeg så for meg at jeg skulle leve et liv alene. Og det var helt greit, for det er ikke alle som får ti gode år og jeg følte at jeg på mange måter hadde fått den kjærligheten jeg skulle få her i livet.

Men så kom Vegar...

Da jeg var aller lengst nede og druknet i sorg dukket han opp.

Først bare avfeide jeg det, for jeg var på ingen måte i stand til å elske et nytt menneske. Hjertet mitt var jo revet i tusen biter og jeg selv var fullstendig knust. Jeg var virkelig ikke noe å samle på.

Men Vegar ga ikke opp. Sakte men sikkert fikk han samlet opp alle de knuste bitene, og sakte men sikkert ga han meg livet tilbake igjen. Det tok lang tid og jeg har grått på skulderen hans flere hundre ganger, men han lot meg gråte, han lot meg ta den tiden jeg trengte, og det vil jeg være ham evig takknemlig for.

Årene gikk og etter en stund begynte vi å prate om barn. Jeg var fortsatt usikker, men en telefonsamtale skulle forandre alt.

Jeg spurte en god venninne av meg, som selv hadde to barn, og som i tillegg er svært ærlig om hun kunne gi meg en bunnærlig liste med pluss og minus med det å få barn.

Og det gjorde hun.

Og minuslisten var lang. For det ER jo slitsomt å få barn, det blir mindre nattesøvn, man får mindre tid til seg selv, man får dårligere råd, man kan ikke lenger gjøre hva man vil, man får mange flere bekymringer i livet, for ikke å snakke om alt det som skjer med kroppen når man er gravid (!) etc, etc.

Det hjalp derfor ikke mye!

Men det gjorde pluss-siden!

For første gang i livet mitt skjønte jeg, virkelig skjønte jeg, hvorfor det er så spesielt å få barn. For plutselig så jeg at alt det som sto på minuslisten var ubetydelige ting, og alt det som sto på plusslisten var det som virkelig betyr noe her i livet.

For det er stort! Det er stort å få et lite menneske i livet, som man elsker høyere enn man trodde man noen gang kom til å elske noen. Det er helt spesielt å ha et menneske i livet som man uten å blunke ville ha ofret livet sitt for, som man, uansett hva som skjer, alltid vil elske og være der for. Et lite menneske som elsker deg, på en måte, som ingen andre kan elske deg. Det er virkelig stort.

For første gang i livet mitt ønsket jeg meg derfor å få barn.

Men så enkelt skulle det ikke bli!

Den historien skal dere få en annen gang.



lørdag 29. august 2015

Verdens enkleste (og beste) rundstykker til matpakken!

Oppskrift og foto: Franciska Munck-Johansen

Har du lyst til å bake gode og grove rundstykker til matpakken, men synes det er et ork? Da trenger du denne oppskriften!

Denne oppskriften er en av mine absolutte favoritter. Enkle ingredienser, INGEN knaing, INGEN etterheving, INGEN utrulling og kjempegode rundstykker - ja takk!

Verdens enkleste (og beste) rundstykker
20 stk

9 dl lillefingervarmt vann
1 pk tørrgjær (eller fersk gjær)
1 ts salt
1 ss sukker
1 dl smeltet smør eller nøytral olje
Mel, kjerner, frø, nøtter, havregryn etc. (Bruk det du har) Hvor mye mel du bruker avhenger av om det er grovt eller fint og hvor mange kjerner, havregryn etc. du tilsetter. Beregn ca. 1200 gram. Tilsett litt etter litt og stopp når du for en forholdsvis fast deig. (Se første bilde).

Bland sammen lunkent vann og gjær. Tilsett resten av ingrediensene.

Jeg pleier å bruke en rimelig müslimiks. 1/3 av den og resten mel (sammalt, rugmel, hvetemel etc).

Bruk det du har og prøv deg litt frem. Jeg synes det blir ekstra godt med solsikkekjerner strødd på toppen.

Bland sammen med en treskje til du får en forholdsvis fast deig. (Se første bilde). Du trenger ikke kna.

Sett deigen til heving i ca 40 minutter et varmt sted. Dekk bollen med et lokk eller plastfilm.

Du trenger ikke etterheve deigen. Bare hell den rett i en langpanne som er dekket med bakepapir. Trykk deigen ut i kantene, (ha evt. på solsikkekjerner), bruk en pizzaskjærer, del deigen opp i 20 ruter, og sett den rett i ovnen.

Stekes ved 200 grader i 10-15 minutter.

Serveres gjerne varme rett fra ovnen.

De holder seg ferske lenge, og egner seg også godt til å fryse.

Jeg lager ofte disse på søndagen som brunsj eller ettermiddagskos. Da har vi rundstykker til matpakken i flere dager.

  

fredag 28. august 2015

Verdens beste festkake!


Oppskrift, tekst og foto: Franciska Munck-Johansen

Hva får man hvis man blander tre av verdens beste kaker? Brownies, Pavlova og Verdens beste? Da får man dette festfyrverkeriet av en kake!

Saftig browniesbunn med hjemmelaget vaniljekrem og lettpisket krem, lagt sammen med luftig marengsbunn og toppet med friske bær! En uslåelig kake som passer til alle de små og store festene.

Det meste kan gjøres ferdig dagen før, slik at det bare er å legge kaken sammen før servering.

Verdens beste festkake
15 - 20 kakestykker

Brownies
6 mellomstore egg

300 g muscavadosukker eller mørk rørsukker

300 g vanlig sukker

250 g god mørk sjokolade
450 g meierismør

300 g hvetemel
3 ts ekte vaniljeekstrakt eller frø fra 2 vaniljestenger

200 g marsipan

Marengsbunn
4 eggehviter
1/4 ts salt
250 g sukker
2 ts Maizena
1 ts eddik

Vaniljekrem
Frø fra en vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
5 dl matfløte eller kremfløte
4 eggeplommer
100 g sukker
25 g Maizena

Pynt
3 dl kremfløte
1 ss sukker
Bringebær, blåbær, jordbær (2 pakker av hver)
evt flagg
Litt melis til pynt

Sett stekeovnen på 120 grader. Bruk over og undervarme.

Start med marengsbunnen. Smør en liten langpanne ca 20 x 30 cm, og ha i bakepapir.

Ha eggehvitene og salt i en bolle. Pass på at bollen er helt ren og at du ikke får med eggeplomme. (Det gjør at marengsen ikke vil stivne). Pisk eggehvitene på lav hastighet til de skummer. Når skummet begynner å stivne tilsetter du sukkeret litt av gangen samt Maizena og eddik. Pisk til du får en myk og blank marengs og alt sukkeret er oppløst. Pass på at du ikke visper for lenge, da blir blandingen klumpete.

Hell marengsen i langpannen. Stek kaken ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø. Skru av ovnen og la marengsen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten.

Lag brownien. Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.


Smør en liten langpanne ca 20 x 30 cm, og ha i bakepapir.

Rør sammen egg og sukker med en stor visp. Ikke rør for mye, det skal ikke være eggedosis.
Smelt smøret i en kasserolle.
Ta kasserollen av platen og rør inn sjokoladen som er delt i mindre biter. Rør til du får en glatt og myk masse.
Ha massen i eggeblandingen mens du rører godt.
Sikt melet i bollen. Bland i alt det tørre til du får en deilig seigtflytende røre.
Tilsett revet marsipan litt om gangen. Rør i mellom, slik at marsipanen blir godt fordelt i røren.
Ha røren i langpannen.
Stekes på 175 grader varmluft i 20 – 25 minutter.
Følg godt med fra det har gått ca. 15 minutter.

Hele hemmeligheten er å steke brownien akkurat passe. Brownie kan ha en nesten flytende kjerne. Den må for all del ikke bli stekt for mye. Stekeprosessen fortsetter etter kaken er tatt ut av ovnen.
Ta kaken ut av ovnen, la den stå med et tørkehåndkle over, slik at den ikke blir tør.

Lag vaniljekremen. Skjær vaniljestangen halvt igjennom. Ta ut frøene. Ha fløte, vaniljestang og frøene fra vaniljestangen i en kasserolle. La den stå til den akkurat koker. Rør med en visp innimellom.

Ta frem en bolle og visp sammen eggeplommer, sukker og Maizena. Tilsett den varme fløteblandingen litt av gangen i eggeblandingen. Rør godt med en visp imens. Ha alt tilbake i kasserollen.

Varm forsiktig opp på nytt. Det er viktig at vaniljekremen ikke koker, da kan den skille seg. kremen blir tykkere etterhvert som den blir varmere. Når den begynner å tykne tar du den bort fra varmen . Rør til den blir tykkere. (Hvis ikke den blir tykk nok tar du den tilbake på varmen til den får ønsket konsistens.)

Sett kaken sammen rett før servering, da holder marengsen seg sprø og god.

Gjør klar bærene. Pisk kremen stiv, smak til med sukker.

Legg først brownien på et stort fat, ha på halvparten av vaniljekremen, så halvparten av kremen og litt bær. Legg over marengsen, ha på resten av vaniljekremen og bær, legg gjerne litt bær rundt kaken også. Da er kaken klar til servering.



torsdag 27. august 2015

Blomsterbutikken du bare MÅ oppleve!

Som jeg skrev i går, er blomsterbutikken til Tage Andersen noe helt utenom det vanlige! 
Marianne Haga Kinder med bloggen av samme navn har akkurat laget et fantastisk fint innlegg derfra og jeg har fått lov til å dele det med dere! Ta gjerne en titt på den nye bloggen til Marianne! Den er kjempefin! Her er det masse inspirasjon å finne!
Huset i Ny Adelgade 12, har siden 1987 vært midtpunktet for Tages kreativitet. Her lever og arbeider han i sin egen verden, hvor målet er å skape en helhet i alt hva han gjør. Blomster og vekster er en viktig del av huset, og de velges ut og jobbes med for å gi et levende og eventyrlig uttrykk.
DSC_7509-680x1024
Tage inspireres av naturens materialer og tradisjonelle håndverksformer. Hans kunst er for lengst blitt kjent utover Danmarks grenser, og det å levere blomster til f.eks kunder i New York er en del av hans hverdag.
DSC_7517-680x1024
Overalt hvor du går oppleves de mest vindunderlige kreasjoner.
DSC_7531-680x1024
Tage og Monz bor og lever et par etasjer over butikken og går du opp en kronglete vindeltrapp kommer du ut i et rom som fører deg ut i den fantastiske bakgården.
DSC_7563-720x478DSC_7565-680x1024
Butikken oppleves som et eventyr der du drømmer deg bort i en vakker verden av blomster, planter og fugler.
DSC_7525-680x1024DSC_7558-680x1024
Hvem kunne ikke tenke seg en slik paviljong i bakgården? Tenk å være så heldig å være nabo her!
DSC_7554-680x1024DSC_7544-680x1024IMG_8943-720x720
Her kunne jeg gjerne tilbragt en hel dag… Mitt kamera gikk varmt og jeg skulle gjerne vist dere enda flere bilder. Pulsen var høy og kreativitetet blomstret der jeg gikk ut døren med et smil om munnen. Jeg kommer helt klart tilbake!
Tage Andersens galleri og butikk finner du på Ny Adelgade 12. På hjemmesiden kan du lese mer om Tage og hans mange spennende projekter.

Foto og tekst: Marianne Haga Kinder (Artikkelen er ikke sponset.)


Skal du på Gave- og Interiørmessen nå i helgen?


Madam Stoltz

Har du tenkt deg på Interiørmessen nå i helgen?

Jeg har med kameraet og skal lage trendrapport for Vakre Hjem Interiør.

Jeg tar selvfølgelig masse bilder til dere også, og gleder meg til å, forhåpentlig, kunne gi dere masse ny inspirasjon!

Jeg er der i morgen fredag. Kanskje vi ses! Kom gjerne bort og si hei hvis du ser meg!

:-)


House Doctor


onsdag 26. august 2015

De beste reise tips til København!

Liker du interiør og liker du København? Da er dette innlegget for deg!

Jeg er født i København og har bodd i både Øst, Vest, Sør, Nord og sentrum av København.

Når vi er i Danmark for å besøke venner og familie er et av høydepunktene alltid å gå på oppdagelse i København. For her er det mye spennende, særlig for oss som er interessert i Interiør.

Jeg var der senest for et par uker siden og tok masse bilder til dere!

I dag skal dere derfor få mine beste inside tips og bli med meg på en helt spesiell rundtur!





Start turen på Kongens Nytorv. Det er et hyggelig torg med historie helt tilbake til 1600-tallet og her har du et perfekt utgangspunkt.

Hvis du har lyst til å besøke et større shoppingsenter, med mote og interiør, ligger Magasin, som er et av de største i byen også på Kongens Nytorv. Det er den største bygningen du ser til venstre i bildet.

Et must når du er i København er å besøke en av verdens beste blomsterkunstnere Tage Andersen. Start hos ham, det vil gi deg en perfekt start på dagen. Tage Andersen finner du i Ny Adelgade 12. Ny Adelgade starter fra Kongens Nytorv og ligger to gater til høyre for Strøket.



Et besøk hos Tage Andersen er nok til et innlegg i seg selv, jeg skal vise dere mye mer herfra i morgen.



Når du er ferdig hos Tage går du til venstre av Grønnegade og så til venstre av Ny Østergade. (Jeg har forresten bodd rett bortenfor her).



I Ny Østergade 11 ligger Rue Verte, en skikkelig high end interiørbutikk med maaasse lekkert. Jeg pleier mest å se og få inspirasjon her, for prisene er helt klart i den høye ende, men så mye fint! Jeg tok selvfølgelig litt bilder til dere.

Når du fortsetter bortover Ny Østergade kommer det en liten koselig gate som heter Pistolstræde. Her finner du flere koselige små restauranter blant annet kjente L'Alsace som du ser bilde av over og Konditori Antoinette som har flere prisbelønte kaker. Absolutt verdt et besøk. Jeg måtte jo selvfølgelig teste ut kakene hos Konditori Antoinette og prøvde deres prisbelønte sjokoladekake. Den kan absolutt anbefales!





Når du kommer ut av pistolstræde kommer du ned på Strøget igjen. Fortsett til høyre nedover strøket, da får du blant annet Hay House på venstre side og Cafe Norden som har en fantastisk god Brunsj!


Hay House København



Cafe Nordens berømte brunsj


Illums Bolighus er et must for alle interiørinteresserte. Her finner du alle de største merkene og masse Eye Candy!

Og rett ved Illums Bolighus ligger også Royal Copenhagen, som lager den fineste porselen.

l-3

Inne i gården bak Royal Copenhagen ligger en skikkelig perle. Royal Smushi Cafe! Her må du bare gå inn! Og gjerne spise også, for maten og kakene er kjempegode! Se mer HER.

Men det er mye mer!

Når du kommer ut av Illums ser du en stor fontene til venstre, gå bort til den og fortsett til du kommer til den første gaten. Den heter Læderstræde. Her ligger de små koselige butikkene tett i tett.



Her finner du blant annet en hel butikk med vintage- og retro-tapeter. Retro Villa.



More 64 med lekre vintageskatter.



Kirk med masse fint og mange flere koselige små butikker! Kunsten er å holde seg mest mulig borte fra Strøget!

I Læderstræde finner du også mange små koselige kaféer.



Notre Dame, som ligger i Nørregade 7, litt lenger nedover Strøget og til høyre er også et mekka for oss interiørinteresserte, her finner du masse fint, litt som Kremmerhuset men enda større utvalg til veldig gode priser.

Jeg håper du har likt rundturen og tipsene mine! Har du en eller flere favorittbutikker i København?

Del gjerne innlegget hvis du kjenner noen som kan ha glede av det. :-)

Franciskas Vakre Verden finner du også her: Facebook - Instagram - Pinterest




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...