tirsdag 17. januar 2012

Årets trender 2012

Her får dere en oppsummering av årets trender. Gleder meg over at det blir litt mer fargerikt, selv om jeg fortsatt selv har det veldig hvitt, brunt grått og sort. Kilde: Gave & Interiørmessen

PRECIOUS PAST

NØKKELORD: Precious Past bygger bro mellom fortidens romantikk og nåtidens behov for nettopp dette.
INSPIRASJON
Sommerens feminine og romantiske aspekter kommer til uttrykk i temaet Precious Past. Kjærligheten til tradisjon, gamle arvestykker og vintage forenes med nåtidens fortolkninger av blomster og edelstener. Temaet låner av tradisjoner og uttrykk og gir det fornyet verdi.

FARGERFargeskalaen for Precious Past deler seg i to retninger: en matt romantisk/rustikk retning og en blank, eksklusiv, dramatisk retning. Precious Past kombinerer flere pudderrosa farger med lette grønne nyanser, beige, vanilje, ofwhite, pastell lilla, mørk lilla, bringebærrød. Edelstener i fargene: dyp jade, rubinrød, ametyst, lys citrin og månestein.

PRINT / MØNSTREBlomstermotiv, patinert vintage look, patchwork, broderi, blonder, drapperinger.

MATERIALER
Heklede, broderte, flettede tekstiler eller brokade, damask, jaquard, edelstener. Applikasjoner i stoff eller papir. Blonder, silke, fløyel, rød demin.
SUMMER TWILIGHT
NØKKELORD: Mørke farger dominerer.
INSPIRASJONSummer Twilight ser tilbake mot 1970-årene, men det er en industriell og minimalistisk stil. De mørke fargene formidler et strammere og har mer stilfullt uttrykk. Trenden bygger en bro og ser tilbake på det velkjente og trygge, men er samtidig tilsatt nye farger og innovasjon.

FARGER
En fargeskala som tar utgangspunkt i tussmørket, tiden på døgnet hvor dag/natt og lys/mørke henger sammen. Naturens farger endres, når mørket senker seg. Summer Twilight har rike og dype farger. Farger hentet fra naturens og mineralenes verden. Turkis, mørk sjøgrønn, laguneblå, mørk lilla, rubinrød. Nøytrale farger som kork brun, sand, kitt, olivengrønn.

PRINT / MØNSTREMye ensfarget, mellomblå denim, vannaktige utflytende mønstre

MATERIALER
Lær, semsket skinn, preget skinn, ulike tresorter, ubehandlet tre, imitert tre, bark, tau, hamp, keramikk med vannaktig patina, brun pappkartong, blanke overflater, rå betong

NEW PUZZLE

NØKKELORD: Gul er en viktig farge denne sesongen. Den kommer i forskjellige nyanser.
INSPIRASJONNew Puzzle representerer et brudd med det tradisjonelle og sikre, og hyller fremskritt og nytenkning. New Puzzle utgjør en elektrisk miks mellom overflater og materialer, mellom grafiske og organiske former, som pusles sammen på overraskende måter. Mange stilelementer blandes sammen; ikke som enten -/ eller, men som både -/ og. New Puzzle representerer en grunnleggende nytenkning i form og funksjon og uttrykker møtet mellom klassisk håndverk og teknologiske innovasjoner. Kunst og teknologi i skjønn forening.

FARGER
Fargeskalaen utfordrer øyet med nye og skjeve fargesammensettinger. Skalaen er satt sammen av både sterke og sarte farger samt sort og hvitt. Den rommer både sterke kontraster og perfekte harmonier. Spennende farger som flammende oransje, møter støvet blå, kjølig lilla, nøytrale pudder og pastellfarger og en matt grønn.

PRINT / MØNSTREDen nye estetikken bryter rammene for fargekombinasjoner og mønstermiks i en veloverveid og avbalansert lek med elementer. Patinerte og polerte overflater, pusles sammen i nye uttrykk.

MATERIALER
D30, det støtdempende materialet finner nye og flere anvendelsmuligheter.
Betong, plast, tre…. en elektrisk miks mellom overflater og materialer.

NEW FREQUENCY

NØKKELORD: 3D print.
INSPIRASJON
New Frequency er et konsept så vel som et begrep. Temaet bygger på en eksplosiv fargeskala. Striper i adskillelige variasjoner er en effektiv måte å vise mot og fornyelse på. Det fargerike temaet avspeiler en fasinasjon av innovative materialer, "smarte" tekstiler. Digitalt inspirerte print og nye teknologiske muligheter, som 3D printteknologi.

FARGERSterke, rene farger som klassisk grønn, turkisblå, rougerød, flammende oransje. Gul og klar irislilla suppleres som dempede motpoler. Fargeskalaen er satt sammen på denne måten for å understreke at fargekombinasjoner til temaet ofte består av både sterke og sarte nyanser.

PRINT / MØNSTREDet er plass til mengder av mønstre i New Frequency -og det er ikke bare striper. Fargerike mønstre inspirert av det digitale univers, digital inspirasjon fra computergrafikkens verden, oppløsning av mønstre i pixler og forstørret form; disse er med og skaper dynamikk i både mote og interiør.

MATERIALERInnovative materialer, med teknologi i sentrum.

3 kommentarer:

 1. Toppen Franciska nu kan jag kommentera, ska prova under ditt förra inlägg också. Roligt och få se lite nya trender.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvarSlett
 2. Supert! Så bra at det løste seg :-) Takk for at du tok deg tid! :-)

  SvarSlett
 3. ah for en deilig forfriskende trendrapport :) *♥*

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...