Jeg har fått helt dilla på plommesyltetøy!
Da jeg skulle lage en artikkel om plommer til Vakre Hjem (som forresten er i dette nr. av bladet), laget jeg plommesyltetøy med vaniljestang for første gang.
Jeg har aldri helt hatt sansen for plommer i syltetøy, men dette ble bare helt utrolig godt! Jeg har akkurat laget en ny runde med syltetøy og har lyst til å dele oppskriften med dere. Super enkelt er det også, for man koker plommene med skall, så det er både enkelt og raskt.
Jeg bruker syltetøyet på kefir. - Kjempegodt!
Jeg bruker syltetøyet på kefir. - Kjempegodt!
Plommesyltetøy med vanilje
1 kg plommer
400–500
g sukker
3
vaniljestenger
Vask plommene, skjær de i mindre biter og ta bort stein.
Gi
plommene et oppkok og tilsett sukker og vaniljestang som er delt og skåret i
to. Rør godt og la syltetøyet koke på nytt til sukkeret og plommene er oppløst.
Hell
straks syltetøyet over i steriliserte glass (se under). Sett straks på
lokk.
Slik steriliserer du
glass på en enkel måte:
Plasser rengjort glass
og lokk i ovn som er forvarmet til 100 grader. La glassene stå i minimum 10
minutter, og du har steriliserte glass som gir god holdbarhet til syltetøyet
ditt.
Syltetøyet er også kjempegodt å bruke til tilslørte plommedamer. Slenger med oppskriften på det også:
Tilslørte plommedamer
4 porsjoner
10 stk. kavring
4 ss sukker
½ ts kanel
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
4 dl plommesyltetøy
Knus kavringene og bland med sukker og kanel. Stekes i tørr
stekepanne til kavringene tar farge (noen få minutter). Sett til side og
avkjøl.
Visp kremfløte med vaniljesukker til en luftig krem. Anrettes
lag på lag i høye glass med krem toppet med et dryss av kavring.
Serveres nylaget.
Både så og hørtes godt ut:)
SvarSlettHa en herlig dag
Klem Merete
Helt enig med Merete, dette både så og hørtes kjempedeilig ut. Også ser det lett å lage ut og det liker jeg. Har alltid sett for meg at sylting er både rotete og tidkrevende, men denne oppskriften ga meg faktisk lyst til å forsøke. Tusen takk for et godt tips og fine bilder :)
SvarSlettØnsker deg en fortsatt fin mandag :)
Nammis......Det så jo bare aldeles nydelig ut :))
SvarSlettTakk for både ideen og oppskriften.
Ha en fin dag :)
Mmmm... Må i butikken og se om de har plommer! :)
SvarSlettSå veldig godt ut! Og kjekt å ha til å lage en sånn kjapp dessert også... :)
Ha en nydelig dag!
Klem
Vibeke
Her har jeg også fått dilla på plommesyltetøy og har faktisk laget 6 kg syltetøy og 1 kg plommechutney! Her ble syltetøyet laget med kanelstenger som også smakte kjempegodt. Jeg prøvde forresten plommekompotten din fra siste nummer av Vakre Hjem & Interiør og den var kjempegod. Det smakte akkurat som jeg husker fra bestemors dessert etter en god hjemmelaget lapskaus-middag :-) Tror mamma og svigermor også ble tatt noen år tilbake. Det blir garantert både syltetøy og kompott til neste år også ;-)
SvarSlettKlem
Netta
Ja, dette må bare prøves. Ser kjempegodt ut!
SvarSlettJeg har heller ikke vært noen plommeelsker men jeg får gi plommene en ny sjanse til å imponere meg.
Ha en fin, fin høst!
Mette