onsdag 6. februar 2013

Et ærlig interiørinnlegg - bildene du IKKE ser på trykk!

Som interiørfotograf er jobben min å lage så inspirerende og vakre interiørartikler som mulig. Det betyr at det blir ryddet og fikset før jeg kommer, og hjemmene vi viser frem viser seg alltid fra sin beste side. Dette synes jeg er bra, for det handler om å inspirere og gi ideer, ikke om å vise frem oppvask og skittentøy. :-)

MEN! likevel får jeg ofte spørsmål om folk virkelig har det så fint og ryddig som det ser ut til i interiørbladene. Jeg tenker derfor at det kan være fint med et lite innlegg som viser bildene vi IKKE ser på trykk.

Jeg er en person som liker å ha ting på stell og jeg slapper best av hvis det er noenlunde ryddig rundt meg. Trikset mitt er at alle ting skal ha et hjem, da er det enkelt å holde det rimelig greit og så har jeg funnet ut at rot som kan gjemmes bort, det stresser mye mindre enn rot som er synlig. ;-)

MEN!! Det betyr absolutt ikke at det alltid er skinnende rent og ryddig hos oss. Tvert imot! Med katt og hund og to barn så går det ofte ganske så fort i svingende. Jeg har derfor tatt en runde i huset vårt i dag - ustylet og usensurert. Og her får dere en liten bildeserie som kanskje ikke er så inspirerende interiørmessig, men som kanskje likevel kan være med på å gi litt balanse til de fine artiklene og bildene vi vanligvis ser!

Bli med en tur rundt i huset vårt i dag! :-)

 Her ser vi kjøkkenet vårt. Ja, da oppvasken står utover og oppvaskmaskinen er ikke tømt. Helt vanlig :-)
 Og frokost er det spist, jada :-)
 Dette lysfatet var egentlig ganske fint, MEN det holder seg jo ikke slik.
 Oi, heldig med tulipanene! (Blomster kjøper jeg ikke ofte), men den stakkars krydderurten trenger vist litt vann!
 Og dette er et veldig godt eksempel på hvordan det ser ut i de fleste av skuffene våre. Lettere kaotisk :-)
Og se her! Her ligger fortsatt restene av Celinas kreative påfunn i går, utover kjøkkenbenken. Ja, da det burde vi selvfølgelig ha ryddet bort med en gang. 
Favoritthjørnet vårt i stuen og som man ser er det flittig brukt, veldig koselig, men ikke helt klar til fotografering.

Og i et annet hjørne av stua ser vi Milos vakre hundeleker! :-) Hm, noen burde kanskje finne opp noen trendy hundeleker som kunne passe litt bedre inn i interiøret! :-) OBS! Legg merke til gulvet som helt klart kunne trenge en runde med støvsugeren.
En tur innom barnerommene viser lettere kaos som vanlig.
Men bli med meg en tur på kontoret mitt!
Her sitter jeg og jobber. Slik ser det ut akkurat nå! :-) En katt på bordet og en hund i stolen, det er kos det (for meg i hvert fall). MEN - se hvor fint det er på andre siden av skrivebordet mitt!
Oi! Lurer på om kattedoen er litt for liten, siden sandet alltid havner en halv meter utenfor! Men på den andre siden, en kattedo som er 1 x 1 meter blir kanskje å overdrive litt :-))
Som dere ser har jeg det SVÆRT ryddig i skuffer og skap og knivskarpe tellekanter He he. Nei, har går det nok dessverre mest etter prinsippet få det unna raskest mulig og her ser dere resultatet. Heldigvis er rotet gjemt bak store gardiner som trekkes foran skapene :-)
Voila! Da er rotet ute av syne. Ja, ja enig gardinene kunne nok trengt en runde med strykejernet. Men lin, skal ikke det være litt skrukkete da? :-)
 Og her er et annet hjørne av kontoret mitt. Helt klart uegnet til fotografering, men et hjørne jeg blir glad av med tegninger og hilsener fra barna :-)
Avslutter med et lite bilde fra gangen. Litt usikker på om det er en katt, hund eller et barn som har tråkket rundt i putene. Men noen har nok vært en tur bort til vinduet for å se om det kom noen. Rydde, ja det gjør nok mamma... ;-)

Håper dere likte den lille omvisningen min i det vakre, ryddige og helt plettfrie hjemmet mitt! :-)


55 kommentarer:

 1. Great pictures!!
  This is how we life :-)

  ♥ Patricia

  SvarSlett
 2. Som hos de fleste :) herlig!

  Nyt livet og dagen!

  Klem

  SvarSlett
 3. Herlig! Sånn har vi det alle sammen! Og det er flott å "tørre" å vise det frem! Litt frustrerende at vi interiørbloggere får stempel om at vi alltid prøver å vise frem perfekte hjem - alle vet jo at i det virkelige liv med barn og husdyr, så er det sjeldent så strøkent som man viser frem på bloggen! Takk for et av de bedre innleggene jeg har sett i bloggverden på lenge! Klem Cecilie

  SvarSlett
 4. Ååååå gode deg.. så gått å se at det er flere som har det sånn til tider... Alle tror vist det er ryddig i alle rom til en hver tid.. sånn er det ikke.. dette var et deilig innlegg på en Onsdag..og vist er hjemmet ditt vakkert når man ser at det bor mennesker der :-)
  Klem til deg, vakre ♥

  SvarSlett
 5. Å så herlig å se!!!
  Ja,kjenner meg veldig igjen her ja...hi,hi.
  Takk for at du deler!

  Ha en super dag.

  Smil og klem
  Camilla.

  SvarSlett
 6. Ja, debatten er her igjen, etter at en blogger har hatt et ironisk innlegg om vakre interiøblogger. Vet ikke om du har lest de to innleggene jeg sikter til, men jeg synes at det var morsom lesing. Godt er det at vi er alle forskjellge. Personlig takler jeg dårlig rot i skuffer og skap, blir stressa inni meg (nei, helt frisk er jeg nok ikke). Da lar jeg det heller ligge på gulvet, til jeg har tid til (les: gidder) å rydde det vekk. Men vi vet vel alle at bildene som vises frem i interiøblader og blogger, viser seg fra sin beste side. Hvermansen, med 2 unger og bikkje, har ikke mulighet til å ha det støkent til enhver tid. Og det er vel heller ikke noe mål, det skal synes at det bor noen i et hjem. Men når vi skal inspirere andre, da er det jo stas at det ser ryddig og pent ut. Tusen takk for titten på dine bilder av et veldig fint hverdaghjem ;-)

  SvarSlett
 7. Hei, Morsomt å se hvordan det ser ut FØR BILDER BLIR TATT:-) Takk for morsom tekst....tror alle vi bloggere kjenner oss veldig godt igjen...vi rydder en liten bit og vips ser det fint ut...og så er det å rotete igjen...ihvertfall vi som har barn og dyr...synes jeg rydder morgen og kveld og.....det går i ett.....men nyter også de små øyeblikk hvor det er rent og ryddig:-) Fin onsdag! klem Siv:-)

  SvarSlett
 8. Haha...Såååå skönt o se!! Sådär ser det väl ut hos oss alla, emellanåt?! Här är smått kaotiskt varje dag...men som sagt...med barn o djur...tja...då får det väl bli så...:)
  Härligt befriande bilder!
  Kram till dej!
  //Git

  SvarSlett
 9. Åh hvor var det et ærligt og dejligt indlæg. Rigtig befriende, for når man surfer rundt på diverse blogs, tænker jeg ofte, hold da op hvordan kan de holde deres hjem så flot. Tak og et ærligt indlæg der fik latteren frem hos mig. :-)
  Klem
  Birgitte

  SvarSlett
 10. Herlig og sant innlegg, Franciska! Jeg tror det er veldig få av oss som blogger om interiør som har det strøkent 24/7. Det er hobbyen vår og skal vi ta bilder av interiøret og legge det ut på bloggen så bør det jo se rent og pent ut. Jeg har et veldig avslappet forhold til om det er litt rot, men synes jo det er koselig når huset er vasket og ryddet..så lenge det varer. Kjempefine de putene og sengeteppet ditt i gangen! Ha en flott dag, klem fra Jorunn

  SvarSlett
 11. Fantastisk!!! :-) Endelig en interiørblogger som er ærlig! :-)

  SvarSlett
 12. Jeg uttalte meg til vg og var på trykk i vg om denne saken i går... om at vi ikke har d alltid så ryddingt som på bilder... bare synd resten av reportasjen var om hun andre jenta som blogget om rotet og hennes psyke og ikke interiør slik jeg fikk info om på forhånd av vg... :( laget også eit innlegg om dette, som jeg fikk en del refs på... så måtte bare slette mine "ærlige" bilder...
  Du har eit kjempe fint hjem, og sånn som det ser ut hos deg ser det ut hos de fleste... :) det bor jo folk der, opp til hver eneste en av oss om hvordan vi ønsker og ha det... er jo vi som skal bo og trives... :)

  Ha en fin fin dag franciska, koselig å følge deg og bloggen din :)

  Klems Diana.

  Klems Diana.

  SvarSlett
 13. Herlig rot!!
  Alle har det vel litt rotete innimellom,ivertfall jeg!!
  Men liker også som deg og ha det ryddig om ikke alltid like rent rundt meg...
  Og når vi først skal knipse og vise bilder av hus og hjem kan det jo godt være ryddig!!
  Her bor også barn og dyr,og du kontoret+hobbyrommet mitt har ikke plass til meg lenger,haha!! Og katten min har fått katteluke og går endelig ut på do,for det føyk sand over alt her og!!
  Herlig innlegg!!
  Fin dag,klm ingrid l

  SvarSlett
 14. Så herlige bilder (og ærlige)! Det er vel sånn de fleste av oss har det. Og når vi legger ut bilder på bloggen, så betyr jo ikke det at hele kåken er strøken, men at akkurat DEN kroken er ryddet og stylet. Sånn er det ihvertfall hos meg, selv om jeg liker å ha det nogenlunde ryddig. Ligger det rot over alt blir jeg lett stresset!

  Men når det ser sagt, så har du det veldig fint hos deg - rot eller ei!

  Klem Maye

  SvarSlett
 15. Herlige bilder!:-)

  Det var godt å se at man ikke er alene om å ha det slik!!

  Ha en fortsatt fin dag i rotet!;-)

  Klem Nina

  SvarSlett
 16. Sådan! Fedt indlæg, som kan gi os andre ro i sindet :o)

  Kh Lise

  SvarSlett
 17. HIhi, ja slik er det nok hos de fleste, og putene de får virkelig gjennomgå her i heimen også :-)

  Jeg lurte på en ting, i innleggene vedr bilder til den nye boken din står det flere steder at fristen for å delta er 15 mars. Men ser at du har trukket premie allerede. Er det jeg som har misforstått? Ikke så viktig, men er jo moro å være med i loddtrekningen.

  Ha en fin-fin dag videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Fru Andersen :-)

   Takk for hyggelig melding. Premien som er trukket er fra en tidligere giveaway, altså ikke fra den store konkurransen med frist 15. mars. Skjønner at du lurte siden Sengemakeriet også er med i den store konkurransen. Men her gir de dyner for 3.996,- og ikke gavekort på kr. 500,- som jeg akkurat har trukket!

   Ha en strålende dag!

   Beste hilsen
   Franciska :-)

   Slett
  2. Se der ja, det er jeg som ikke følger skikkelig med ;-) Takk for svar!

   Slett
 18. Härligt och befriande att läsa! Stor kram/Marthina, Holmbytorp

  SvarSlett
 19. Godt å se at du virkelig lever du også som oss andre. Og at huset er et hjem.

  Bente

  SvarSlett
 20. Herlig innlegg :))
  Vi har det nok sånn de aller aller fleste av oss ;)

  Klem,Kari

  SvarSlett
 21. Herlig å se! Vi har det vel alle sånn..enten huset er stort eller lite ;)
  Klem

  SvarSlett
 22. Takk for kikken ! Fint å se at du (selv med ditt yrke) ikke har det noe stort bedre enn oss andre dødelige ;) Må jo innrømme at det er litt mer hjemmekoselig hvis ikke det er tellekanter over alt, og alt ikke står nøyaktig på millimeteren i forhold til hverandre (selv om et fullstendig kaos og møkkete hus ikke er å foretrekke)
  Ha en fortsatt fin uke !
  :-) Nina

  SvarSlett
 23. Så herlig å se!!! Fantastisk:)) Takk for at du deler!!
  Klem
  Tone

  SvarSlett
 24. Leste et lite ord på Klekeriet. Et hjem uten en katt er bare et hus. Og det er jo sant, jeg har faktisk vært i hjem som ikke viser tegn til interesser eller aktiviteter eller at det faktisk bor levende, friske , sunne små og store mennesker. Og det er skremmende og trist og menneskene som bor i slike hjem er psykisk syke...At vi kan drømme oss bort i det perfekte er noe annet, det er balsam for sjelen i en travel, stressende og jobbing hverdag...håper alle som leser blogger forstår det....putene mine ligger forresten bare rett en gang hver fjortende dag, etter rengjøring...jeg fant tidlig ut at jeg ikke vil bo ide verken et utsltillings, eller selskapslokalet. Jeg bare gjør om heimen til det når det er trengs..

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig med deg! VIktig med levende hjem! :-) Fint å ha et fleksibelt hjem som er hverdagsgodt og som enkelt kan gjøres om til et hyggelig gjestehjem.
   Ha en strålende uke!

   Klem Franciska :-)

   Slett
 25. akkuratt som hjemme hos meg ;-)
  liker det best om det er ryddig, men ikke alltid så lett....er jo alltid noe som skal gjøres!
  jeg burde støvsugd hver dag p.g.a hunden, men det gidder jeg ikke ...er alltid hvite hår på gulvet, men dem kommer ikke med på bilder ;-)

  klem tone

  SvarSlett
 26. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 27. Herlig innlegg!!
  Dette trengte vi ;-)

  Klem Wenche

  SvarSlett
 28. Utrolig morsomt innlegg. Akkurat som hos oss. Har maaange skuffer å dytte ting nedi.

  Ha en ryddig og fin torsdag.

  SvarSlett
 29. Super dejligt indlæg...så ærligt..:-)


  Hej fra Lisbeth

  SvarSlett
 30. Rett og slett herlig :)
  Jeg ble glad av å se og lese dette blogginnlegget. For det er nok
  sånn de aller fleste av oss har det. Panikkrydding før det kommer
  folk på besøk, eller når det skal fotograferes ;) Helt supert å
  se den faktiske siden, og ikke bare det vakre, perfekte og drømmesegborti :)
  Takk for dette her :) jeg klapper i hendene hihihi
  ~Laura

  SvarSlett
 31. He he så herlig innlegg. Helt som det er her, med mer kaos i rekkene enn ryddig og sus og dus. Godt at hverdagen også kan vises frem sånn av og til. ;)

  Ha en strålende kveld.
  Hilsen Eline.

  SvarSlett
 32. hahhahahha sådan ser der også tit ud herhjemme, sådan er det bare når man er en travl familie med vasketøj og gøremål, børn det ikke rydder op efter sig, eller putter vasketøjet i vasketøjskurven, fuldstidsjob og fritidsinteresser.... så er det tit boligen lider under det, fantastisk indlæg....

  SvarSlett
 33. Haha...fantastiskt! Här härjar kaoset ibland med...tur att kameran fångar det man vill!
  F ö otroligt fina interiörbilder!

  SvarSlett
 34. Haha, herlig innlegg!!:) Heldigvis forstår de fleste at bildene er bloggfiserte, det er -og forblir de bildene som inspirerer:)

  Klem Marit

  SvarSlett
 35. Gøy:D Har det nok oftere litt sånn jeg, enn heeelt ryddig:D

  SvarSlett
 36. Så kjempe flott dette var.....:)
  Hjemmekoselig og et hjem som man lever i:)
  Herlig innlegg og herlige bilder:)
  Sov godt
  Klem Merete

  SvarSlett
 37. Jeg må lige kommentere engang til...jeg synes at dette indlæg er det bedste jeg har set og læst i lang tid:-)
  Hvor er det bare herligt, modigt og befriende at læse at jeg måtte bare dele dette indlæg på min egen blog.
  Kontoret dit minder om mit, dog uden kattebakken, den står på badeværelse, men her ligger katten på skrivebordet, gerne i den ene arm og hundene rundt omkring mig..:-)
  Koseligt er det..:-)

  Hurra for dig Franciska..:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Lisbeth :-) Hyggelig å høre :-) Ja, er livet ikke godt når man har både katt og hund tett inn på seg. Akkurat nå ligger de begge bare en meter fra meg og sover og nyter livet. En fin påminnelse om at man skal ta det litt med ro og gi seg tid til å leve livet :-)

   Ha en strålende uke! God klem Franciska :-)

   Slett
 38. Ja, det var et fint og sjovt indlæg. Jeg følger faktisk ikke din blog til daglig, men nu har jeg føjet dig til min blogliste. Jeg har også kattebakken på mit arbejdsværelse - og ja, der er altid grus uden for bakken :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha, ha, ja, noen burde finne opp en kattebakke som suger til seg sanden som detter utover :-) Det hadde vært strålende!

   Hyggelig at du følger meg, du skal være hjertelig velkommen!

   Ha en flott uke! Beste hilsen Franciska :-)

   Slett
 39. DET var dog skønt med sådan et indlæg - HURRA for det :D
  Du blev meget mere Menneske i min optik - dejligt befriende!
  GODT GÅET!

  Klem fra Dorthe

  SvarSlett
 40. Som hos vilken familj som helst med andra ord...ler...ha en underbar dag...kramis semlan

  SvarSlett
 41. hahaha, så herlig lesning med matchende bilder:-) godt å se at det ikke alltid er like perfekt hos alle andre enn hos meg (selv om jeg egentlig vet at det ikke er tilfelle :-)

  SvarSlett
 42. Befriende å se :-). Du gjør at jeg puster lettet ut. Hvem har det vel strøkent hele tiden?! Godt å se at du ikke har det 'perfekt'. Supert innlegg. Mer ærlighet, slik at vi damer kan senke skuldrene. Fint er det jo hos deg uansett. Fortsatt god dag til deg.

  SvarSlett
 43. Hej ! Roligt att e att det inte alltid är perfekt även hos bloggare,det är skönt att se att människor lever och stökar till i sina hus,annars brukar det mesta se ut som hotellrum ! Tänkte bara även tipsa dig om kattlådan... Jag har köpt en kattlåda som heter MODKAT och den reducerar "spillet av sand" utanför lådan med upp till 90 % helt fantastiskt skönt !Önskar dig en fin dag ! :) Rose

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tipset Rose! Den skal jeg se nærmere på! Beste hilsen Franciska :-)

   Slett
 44. Helt underbart inlägg <3 Haha...nog det allra bästa jag läst/sett nångång ;)

  SvarSlett
 45. Nydelig!!!!Slik er livet,av og til er det viktigere ting å gjøre enn å rydde;)
  It's called Living!
  Toveklem:)

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...