torsdag 4. april 2013

Reisetips til Paris!

Jeg drar til Paris med en god venninne på mandag, og gleder meg veldig til fire koselige dager i en av mine absolutte favorittbyer.

Jeg startet planleggingen på Inspirasjonsguiden.no. Marianne og Sølvi pleier alltid å vite hvor man finner de små gode stedene. Og ganske riktig. De har en kjempefin guide til Paris. Her får dere en kort versjon. Klikk HER for å se hele guiden.
BASTILLEN
 Merci åpnet i 2009 og er en fantastisk Consept Store. Butikken er i 3 etasjer og her finner du blomster, gamle bøker i hyller fra gulv til tak, parfyme bar, designklær blandet med vintage og krasjoner av unge lovende kunstnere, møbler og interiør samt et stort utvalg av kontor rekvisita, tapeter, stoffer og kjøkkenavd. Sist men ikke minst huser stedet hele 3 Cafèer. Her kan du shoppe med god samvittighet da stikkordet er “ansvarlig shopping.” Paret bak Merci, Bernhard og Marie-France Cohen, donerer alt overskudd til et kvinnekollektiv på Madagaskar.
kollasj22kollasj7
111 Boulevard Beaumarchais
SAINT-GERMAIN-DES-PRES
Her ligger den kjente Cafè de Flore. En Cafè som har vært populær blandt kunstnere siden 1890. I Boulevard Saint-Germain finner du Ralph Laurens flaggskip. Den vakre bygården er en studie i stil der man vandrer fra stue til stue med de skjønneste utstillinger. 
kollasj14
CHAMPS-ÉLYSEES
Den 3 kilometer lange gaten ble etablert allerede i 1667 av gartneren til “Solkongen” Louis XIV. Med alle sine kinoer, kaféer og luksuriøse spesialbutikker er Champs-Élysées en av verdens mest berømte gater. Her ligger de kjente merkevarehusene på rekke og rad blandet med mer “vanlige” kleskjeder. Jeg fant mye fint hos Naf NafGAPIKKS og sist men ikke minst Abercrombie og Fitch. Selv om det alltid er kø utenfor, er stedet helt klart verdt et besøk. Butikken ligger i et imponerende bygg i typisk Paris stil. Du passerer forbi vaktene og går gjennom smijernsportene belagt med gull. Alèen er imponerende og butikken er mørklagt med lys mot kleshyllene. Digre malerier preger veggene. Abercrombie og Fitch har casual klær i den herligste kvalitet til helt ok priser. Et annet sted du bare MÅ besøke er Ladurèe. Konditor-kjeden ble etablert i 1862 og er verdenskjent for sine gode makroner. Her kan du også kjøpe de skjønneste esker til Makronene dine.
kollasj23
EIFFELTÅRNET
Vi besøkte Eiffeltårnet da dag gikk over til kveld. Det var en flott opplevelse å skue utover byen mens mørket falt på og de mange tusen lysene fra byen ble tent. Vi valgte å gå alle de 669 trappene opp til 2.platå.
kollasj17
LATINERKVARTERET OG NOTRE DAME
Et herlig område som yrer av liv.
 Latinerkvarteret er hjertet av Paris. Fra Latinerkvarteret tar du deg raskt til Seinen, Notre Dame eller den grønne Luxembourghagen. Her er et vell av kafeer, restauranter butikker og masse liv. Langs Seinen kan du blant annet kjøpe gamle bøker, magasiner, kort og noter i de små bodene som ligger tett i tett langs den romantiske elven. 
kollasj21
LOUVRE
 Vi måtte naturligvis besøke "Mona Lisa." Er det ikke fint å se kontrasten mellom det nye og det gamle? Jeg var fornøyd med at jeg klarte å ta et bilde uten mennesker foran glass kuppelen.
kollasj25
MARAIS

Det er vanskelig å besøke Paris uten en sving rundt det trendy parisiske distriktet Marais, som med sine middelalderske gater, skjeve hus, aristokratiske bygninger, bohemske atmosfære og mangfoldig og sammensatt befolkning er ekstremt sjarmerende.
kollasj12
MONTMARTRE
Montmartre-distriktet er det høyeste punktetet i Paris. Her er noen av de tingene som mange forbinder med den gode gamle Paris. Jeg elsker utsikten over Paris fra trappen foran den store hvite Sacre-Coeur kirken. Det sjarmerende torget hvor malerne har sittet i en årrekke og de små kafèene og restaurantene bare må oppleves. Vi spiste på den historiske restauranten “la mere Catherine” fra 1793. På skjeve stoler under det lave taket kan du spise typiske Franske retter mens du hører Edith Piaf “live.”
kollasj24
Teksten er skrevet av Marianne Haga Kinder som også har tatt de fine bildene.

Flere reise og shoppingtips finner dere på Inspirasjonsguiden.

9 kommentarer:

 1. Å riktig god tur og lucky you altså!
  Ta en makron eller 5 for meg da....hi,hi.
  Kos deg.

  Klem Camilla.

  SvarSlett
 2. Perfect!!! Drar til Paris senere i våres, meg og min kjære!! Takk for tips og god tur til deg!!
  Klem♥

  SvarSlett
 3. Bare hyggelig :-) Og riktig god tur til dere også! :-) Klem F :-)

  SvarSlett
 4. Åååå, herlige byen. Må tilbake dit snart kjenner jeg:). God tur!

  SvarSlett
 5. For en utrolig herlig by:)
  Drøm....
  Fortsatt herlig kveld
  Klem Merete

  SvarSlett
 6. Så mange tips, takker :) Paristur i sikte !

  SvarSlett
 7. Åh vad härligt att åka till Paris! Jag har drömt om att åka dit sen jag var liten men det har aldrig blivit av. Skulle ha åkt nu i maj men resorna var så dyra så nu är planen att jag ska dit i augusti, hoppas det blir så! Hoppas du får en härlig resa!

  SvarSlett
 8. Ha en trevlig resa!
  Kram Raina

  SvarSlett
 9. Så fantastiske bilder du har tar!
  Nå fikk jeg enda mer lyst til å dra til Paris iallefall:):)
  Hilsen Mari

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...