Enkel å lage er den også!
Ønsker dere alle en strålende helg! :-)
Sjokoladekake:
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
100 g bakekakao
350 g farin
3 egg, lett sammenvispet
150 g mykt smør
Melis til dryss
Sjokoladepålegg til pynt
Jordbærkrem:
2 1/2 dl vispet krem
2 ss melis
300 g jordbær
2 ts vaniljesukker
4 ss jordbærsyltetøy
Forvarm stekeovnen til 180 C. Smør en 24 cm rund kakeform, og kle bunnen med bakepapir. Sikt melet, bakepulveret og kakaopulveret i en stor bolle. Tilsett sukkeret, eggene og smøret sammen med 2 1/2 dl vann. Pisk med elektrisk mikser på lav hastighet i 1 minutt. Øk hastigheten og pisk videre i 4 minutter til. Hell røren i formen. Stek kaken i cirka 55 minutter, eller til røren ikke setter seg fast på en kakenål som stikkes inn i midten av kaken. La kaken hvile i formen i 20 minutter. Ha den deretter ut på rist for å avkjøles helt.
Lag sjokoladeskav av lys og mørk sjokolade. Bruk ostehøvel og skjær så mange som du trenger.
Pisk kremfløten, melisen og vaniljesukkert til tykk krem. Ta vare på hele bær til pynt. Rens og hakk resten av bærene og vend de inn i kremen sammen med syltetøyet rett før den skal brukes.
Del kaken i to lag. Legg bunnen på et serveringsfat og fordel jordbærkremen oppå. Legg på lokket og smør på et tykt lag med sjokoladepålegg. Pynt kaken med sjokoladeskav og jordbær og dryss kaken med melis.
Oppskriften er fra boken: Sjokolade fra Spektrum forlag.
Mmmm...denne så kjempe god ut:)
SvarSlettHa en herlig helg
Klem Merete
Skulle egentlig lage oreokake til bursdag til uka, men jeg skjønner jo at jeg er nødt til å teste denne :-) Takk som deler!
SvarSlettThis looks great to make. Also simply to switch to blueberries or apricots or other fruit. Although strawberries are yum too. :)
SvarSlettErika