fredag 9. januar 2015

Det er full krig!


Den store Kakekrigen har begynt, og kampen om å vinne tittelen Norges beste hobbybaker er i full gang! 

Jeg vet vel ikke helt hva jeg har kastet meg ut i, for jeg må innrømme at det er noe av det mest slitsomme jeg noen gang har vært med på! :-) Men samtidig er det også noe av det mest lærerike og morsomme, så selv om alt absolutt ikke går etter planen, så er jeg klar til å gjøre det aller beste jeg kan.

Så gjenstår det å se hvor langt jeg kommer!

Kakekrigen går på Kanal FEM mandag, tirsdag, onsdag og torsdag fra 21.30. Programmet startet denne uken, og jeg er å se på skjermen fra mandag 26. januar.

De har allerede laget mye godt, og det neste jeg har tenkt å prøve meg på, må være Lars Lians helt fantastiske Sitronterte med marengs!

Sitronterte med marengs, eller Lemon Meringue pie, er en av favorittkakene mine. Det er bare så utrolig godt med den syrlige sitronkremen mot den søte marengsen sammen med smaken av sprø mørdeig. Mmm gleder meg.

Lars Lian som er dommer i Kakekrigen er en av Norges dyktigste konditorer med mer enn 12 år på kokkelandslaget,. Han har skrevet flere kakebøker og han står også bak flere restauranter og kaféer, blant annet Jordbærpikene.Sitronterte med marengs

Mørdeig (Pâte sablée) 
200 g hvetemel
120 g usaltet smør (romtemperert)
75 g melis
25 g mandelmel (malte mandler)
1 egg
Bland sammen hvetemel, melis og mandelmel i bollen til kjøkkenmaskinen. Sett på elte-kroken og bland sammen.
Del smøret i terninger og tilsett dette i melblandingen, rør sammen på lav hastighet til smøret er blandet med melet. Rør så inn egget.
Ta deigen ut av maskinen og kna den forsiktig sammen. Press den litt flat og pakk deigen inn i plastfilm. Legg deigen kaldt.
Kjevle deigen ut og fôr en terteform med løs bunn eller en kakering på 24cm bredde, 1,5cm høy.
La litt av deigen henge over kanten når du steker formen, prikk bunnen med en gaffel. Legg bakepapir i formen og fyll opp med tørkede erter.
Stekes i forvarmet ovn på 200 grader i ca. 12 min. Ta formen ut av ovnen, løft ut papiret med de tørkede ertene. Renskjær kanten. Stek så formen videre til den er gyllen.
Sitroncurd
150 g friskpresset sitronsaft
revet skall av ½ sitron
6 eggeplommer
175 g sukker
250 g usaltet smør
Bland sammen sitronsaft, sitronskall, eggeplommer og sukker i en kasserolle. Pisk blandingen over medium varme til blandingen tykner og blir til en luftig blank krem. Trekk kasserollen fra varmen og pisk inn kaldt smør som er delt i terninger. Pisk til smøret er oppløst og godt blandet i curden.
Hell så kremen i den ferdigstekte terteformen og sett kaken i kjøleskapet imens du lager marengsen.
Marengs
3 eggehviter (90 g) (romtempererte)
160 g sukker
saft i fra 1/6 sitron
en knivspiss salt
Pisk eggehvitene luftige. Tilsett sukkeret litt av gangen. Når sukkeret er tilsatt, tilsetter du salt og sitronsaft. Pisk til en luftig marengs.
Fordel marengsen over sitronkremen og brenn av toppen men en gassbrenner.

Kilde: Kakekrigen 

Bildet er fra tirsdagens episode. Som dere ser var det ikke så enkelt å lage dette med tidspress og de fleste av deltakerne fikk rennende krem. Men med god tid på eget kjøkken bør dette gå kjempebra. (Ikke pynt med skiver av sitron som på bildet, det gir bare assosiasjoner til Rekesmørbrød, sitat Monica Csango.)


5 kommentarer:

 1. Dette gleder jeg meg til. Ble litt skuffet når jeg skulle se første program og du var ikke der....det forstår jeg nå, gleder meg!
  Du er jammen meg tøff så tar denne utfordringen. Men du har jo en del erfaring i andre store utfordringer du har tatt. Har satt og kost meg med Sanselige rom i dag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig å høre! :-) Ha en kjempefin helg! Klem Franciska :-)

   Slett
 2. Stort lycka till.
  Önskar jag kunde se norsk tv.
  Kramar/AM

  SvarSlett
 3. Gleder meg til du skal på Franciska:)
  Har sett på denne uken, og var litt mye rart, haha:)
  Gøy er det, jeg er nemlig ingen god baker, men får skikkelig lyst og lage alt mulig hver gang jeg ser på dette:)

  Lykke til - heier på deg! :)

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...