fredag 20. mars 2015

Inviter til pannekakebrunsj!


Tekst og foto: Franciska Munck-Johansen

Jeg elsker pannekaker og kan ikke tenke meg noe som er mye bedre enn en god lang søndagsbrunsj med pannekaker og mennesker man er glad i!

Det meste kan forberedes i god tid.

Halve moroa er å pynte pannekakene, det er derfor fint at de ikke er altfor store. Små amerikanske pannekaker passer perfekt.


Amerikanske pannekaker

4 egg
5 dl lettmelk
100 g smeltet smør
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts natron (kan utelates, men gjør pannekakene mer fluffy)
3 ss sukker
1/2 ts salt

Visp eggene med melk og smeltet smør (hvis du vil ha ekstra luftige pannekaker, kan du vispe eggehvitene for seg og forsiktig ha dem i røren helt på slutten).

Bland alle de tørre ingrediensene og tilsett mens du rører jevnt.

La pannekakerøren svelle i ca. 15 minutter før du steker den.

Stek pannekakene.

De kan stekes i god tid og varmes i ovnen ved 100 grader ca. 15–20 minutter før de skal spises. Dekk dem med aluminiumsfolie slik at de ikke blir tørre.

Melkeglass med sjokoladekant
Disse melkeglassene blir garantert populære. Du lager dem enkelt ved å dyppe glass først i smeltet sjokolade og så i fargerikt strøssel. (Tips: Det er enklere å få sjokoladen til å sitte hvis glasset er litt kaldt fra før.)

Enkel hjemmelaget sjokoladesirup
Du kan enkelt lage din egen hjemmelagde sjokoladesirup ved å blande sirup eller akasiehonning med litt sjokoladesaus. Smak deg frem til ønsket blandingsforhold.

Fargerike fruktspydd
Lag gjerne litt fruktspydd også. De er fine å se på og det er godt med litt friskt ved siden av pannekakene. Her har vi brukt honning-, cantaloupe- og vannmelon.

Tilbehør til pannekakene
Sett frem skåler med bær, nøtter, syltetøy, kokos og lignende. Da kan gjestene enkelt lage sine egne pannekaker. Sprøstekt bacon er også godt til.


1 kommentar:

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...