torsdag 7. juli 2011

Sommerens deiligste kake!

I KK fant jeg oppskriften på denne herlige kaken. Den smaker helt nydelig og er veldig enkel å lage. Måtte bare gi oppskriften videre! 

Er den ikke søt?



Marengskake med bær og nøttepynt
(til 10 personer)

6 eggehviter
375 g sukker
1 ts eddik
150 g skivede mandler

Til fyll:
500 ml kremfløte - pisket
3 ss melis
250 g bringebær
200 g blåbær
(eller andre bær)

1. Forvarm ovnen til 150 grader. Tegn tre sirkler på et bakepapir med en diameter på 21, 18 og 15 cm.
2. Stivpisk eggehvitene, pisk inn halvparten av sukkeret, rør så gradvis inn resten og tilsett eddik sammen med litt av mandlene. Spre marengsen i de tre sirklene. Strø resten av mandlene over.
3. Bak i en time med varmluft. Skru av ovnen og la marengsbunnene kjøle seg ned i ovnen i en time eller lenger. Ta dem så ut for å kjøle.
4. Pisk fløten til krem sammen med melisen. Mos mesteparten av bærene med en gaffel og vend inn i kremen. Spre ut på de to største marengsbunnene og legg dem opp på hverandre med den minste bunnen på toppen. Dytt inn resten av bærene på endene. Sprinkle litt melis på toppen.



onsdag 6. juli 2011

Piknik med stil

Jeg bare elsker piknik. Det gir skikkelig sommerfølelse og er både enkelt og uformelt. Jeg liker særlig godt bilde nr. 3, men det siste bilde er også helt herlig til en glad sommerfest. Men de to andre er jo også fristende å hoppe rett inn i. Hvilket bilde liker du best?





Bildene er fra H&Ms sommerkolleksjon.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...