mandag 30. april 2012

En designrevolusjon - nå kan vi kjøpe designmøbler til en brøkdel av prisen - helt legalt

Jeg er en av de som synes det er helt vannvittig å betale 36.000,- for en lenestol, selv om jeg synes Egget er en kul stol. 

I dag kom jeg over nettsiden designers revolt det er en interessant side for alle oss som liker godt design, men som ønsker å kjøpe det til mer overkommelige priser. Det er en svenske som står bak butikken og konseptet deres går ut på å ta et oppgjør med de ekstremt høye prisene på mange designmøbler. Arne Jacobsen sa for eksempel selv at stolen hans Syveren ikke skulle koste mer enn en femtilapp, i dag selges den mange steder for 4000,- - 5000,-

Lennert Nyberg som står bak Designers Revolt har registrert firmaet sitt i England, der er reglerne slik at man kan reprodusere møbler etter 25 år uten copyright. Det betyr at han helt legalt kan lage nøyaktige kopier av designklassikerne og at vi like legalt kan kjøpe dem også selv om vi tar dem til Norge.

Dagens Næringsliv har laget en artikkel om firmaet. Den kan dere lese ved å klikke HER.

5 kommentarer:

 1. Så flink du er til å ta bilder :) skal følge med på bloggen din videre.

  SvarSlett
 2. Dette liker vi, spørs om det ikke blir nye spisestuestoler herfra snart :)

  SvarSlett
 3. Hei!
  Artige design møbler, og du er så flink til å ta bilder.
  Ha en god kveld.

  Klem Merete

  SvarSlett
 4. Så interessant, takk for tips! Jeg er enig med deg, noen av prisene på designermøbler er helt hinsides. Og så vet man jo at møbelet "teknisk sett" helt sikkert ikke er verdt den høye prisen, samt at designeren opprinnelig ikke ønsket at produktet skulle koste så mye. Bl.a ønsket Ray & Eames å gjøre møblene sine tilgjengelig for folk flest ved å produsere i rimelige materialer... Men så er det vel dette med tilbud og etterspørsel som til en viss grad driver prisene opp. Ha en fortsatt herlig mandag! :)

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...