mandag 17. desember 2012

3 fantastiske julebord dekket av kjente danskere!


I år er det 49. gang at Royal Copenhagen inviterer kjente danskere til å dekke deres helt spesielle julebord. Årets tema er "Julens sanger". Seks ulike kjente sangerinner tolker favoritt julesangen deres i poetiske, personlige og spektakulære borddekkinger. Her får dere mine favoritter - julebordene til Caroline Henderson, Marie Carmen Koppel og Julie Berthelsen:

Hvilket bord liker du best? 

Jeg liker best nr. 1 og 3 :-)
Caroline Hendersons spektakulære julebord, hyller både de svenske røttene og  metropolene, som sangerinnen har bodd i. Den skandinaviske og lyse stilen fra filmen Fanny og Alexander møter storheten fra Paris og New York i en sprek opdekking på tvers av tradisjoner og landegrenser.
”Moren min er svensk og faren min er amerikansk. Besteforeldrene mine bodde i Paris. Men uansett, hvor vi holdt jul hadde vi altid med oss de svenske tradisjonene,” forteller Caroline Henderson. 

Med utgangspunkt i salmen ”En rose så jeg skyde” skaper sangerinnen Marie Carmen Koppel et overdådig, men koselig julebord, som inviterer til en stemningsfull og vidunderlig julaften, som sprer lys og varme i vintermørket.


 Sangerinden Julie Berthelsen har gjenskapt en bit av Grønland og serverer julemiddagen i et imponerende og knitrende isfjell. Over bordet henger en tradisjonell grønlandsk kajak, som har vært et livsnødvendig jaktredskap for inuitter i Grønland og det øvrige arktiske Nordamerika.
”Den grønlandske julen min er svært viktig for meg. Jeg serverer fortsatt den hjemmelagde akevitten, som moren min lager hver jul av bær og urter, sammen med hennes selvfangede hjemmerøkte ørret. En anden fast tradisjon er, at vi lager marsipanfigurer. Derfor er de også med som pynt. I år ville jeg ha noe blått på bordet for markere at det er den første julen til sønnen min” sier Julie Berthelsen.

3 kommentarer:

  1. Kjempe koselige bord men min favoritt var det første:)
    Klem Merete

    SvarSlett
  2. Hej Franciska, vilka härliga julbord du visar, så vackert. Jag tror att jag gillar nr 1 , det är den stilen som tilltalar mycket. Hoppas du får en fröjdefull jul och kanske lite lugn och ro tillsammans med din fina familj. Många kramar till dig/Ingela.

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...