lørdag 12. januar 2013

Trender vår, sommer 2013

Da er det snart tid for vårens Gave- og Interiørmesse på Lillestrøm og trendene for våren og sommeren 2013 er lagt ut.

Slik tror Peigruppen våren og sommerens trender blir:


LAND ART

LAND ART avspeiler en kunstnerisk tilgang til naturens ressurser et behov for samspill med det naturen har å by på. Hagens blomster og vekster fortolkes i så vel rustikke og naturalistiske retninger.
Reisen fra jord til bord ses i en sanseopplevelse, hvor dufter, jord under neglene, plantenes farger og konsistens blir symbol en aktiv deltagelse i nuet. Vi hyller ærlig arbeid og naturens små unøyaktigheter, og derfor blir hagearbeid en del av iscenesettelsen for det gode liv. Art of Nature er samtidig en uttrykksfull kunstform, som viser naturens allsidighet i vakre formasjoner.

Stikkord:  Blomsterprint, gulnede botaniske trykk, ubehandlet furu, organiske former, stiliserte blad-former.

Farger: Sommerhagen gir en bred fargeskala; Lys gul, lys lilla, lys blå, roserosa, kirsebærrød, mørk rosa, skarp oransje, sterk grønn, urte grønn, fargene dempes av mørkets midnattsblå.

CHARTER CHIC

1960-tallet var begeistring og mulighetenes tid, og en uskyld og naivitet preget tidsånden. Charterturismen ble født, eventyrlysten ble vekket, og verden står åpen.
Begreper som tapas og fargerike drikker ble en del av vårt univers, og den elegante flyvertinnen ble symbolet for eventyr og chic stil. Nettopp nå har vi behov for å finne tilbake til den tapte begeistring og optimisme. Temaet Charter Chic avspeiler tidens fargeglede i nye stilformasjoner inspirert av den glamorøse jetsett livsstilen. En autentisk historie preger Charter Chic, som fanger begeistring og fascinasjon av en ny verden som åpner seg. Sommerdrømmer og klassisk feriestil får en moderne vri med inspirasjon fra popkunst og grafikk.
Stikkord: Stramme enkle former, geometriske mønstre, striper, ruter, store fargeflater, mørke tresorter (teak, mahogni)

Farger:
 1960-tallet`s kjærlighet for farger gjenfortolkes i en kontrastfyldt fargeskala; Varm rød, oransje, lys turkis, turkis, mørk blå, lys grønn, lys sitrongul, sandfarget beige, sjokk rosa, mørk mokka. Resultatet er et uniformspreget univers med skjeve kontrastdetaljer.

ART UTOPIA

Den klassiske renessansekunst opplever nå en voldsom oppblomstring i popularitet. Renessansen gjorde opp med middelalderens mørke tanker, frykt og gudsforestillinger. Middelalderen var mørkets tid. Renessansen kom med sin hyllest til erotikk og estetikk.
ART UTOPIA har sitt utspring i denne inspirasjonen. Det gamle Hellas og antikkens Roma, den vestlige sivilisasjonens arnested, er fundamentet for temaets iscenesettelse. Den klassiske Botticelli skjønnhet er ikonet i en hyllest til renessansen. Hvor freskomalerier, klassiske marmorskulpturer, fyldige former og draperier fornemmer en svunnen tid. Resultatet er feminint i formspråket, men med klassiske maskuline referanser i fargespråket.

Stikkord:
  rå industriell formgivning, kubistisk arkitektur, en lek med grafiske elementer. Laserskåret lær med dybdevirkning, marmor, metalliske overflater, lag på lag effekter. 

Farger:
  En base av krittede nøytraler, som spenner fra sand over til varme og kalde nyanser av grått, svakt grønt og rosa.  Fargene fører tankene mot renessansens freskomalerier.  Det patinerte uttrykket gjennomsyrer temaet, hvor dybde og kontrast oppnås med en kremet karamell og brent oransje. Metalliske overflater som gulldryss og perlemor tilfører en dekadent touch til det duse fargeutrykket.

FLOW

Begrepet FLOW refererer til en mental tilstand, hvor man oppslukt av nuet, glemmer tid og sted. Som trendtema avspeiler FLOW livsglede og spirituell balanse.
Balansen mellom teknologi og sanselighet er et sentralt vendepunkt.  En nesten overjordisk aura omkranser det estetiske uttrykk, hvor refleksjon og sanselige verdier er i sentrum. Optimisme og begeistring for innovasjon avleses i kunstinspirasjonen.  Særlig fra installasjon -og performancekunst. Go with the flow. 

Stikkord:
  teknologi og klassisk håndverk, gjennvinningsplast, hologram-tapet.  Kunstig materialer og organiske uttrykk. Sommerfriske sorbétfarger.

Farger:
 Sterke farger bleket av solens skarpe stråler gir et raffinert utrykk til FLOW.  Sorbétnyanser av koral, gul, blå og rosa opptrer side om side med syrlige sommerdråper av neonpink og gyllen oransje. Looken er ren og enkel, men komplekse detaljer fanger øyet med fargekombinasjoner som er nedtonet og sprelske på samme tid.

1 kommentar:

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...