Dette er min Verdens beste 17. mai kake:
Foto: Franciska Munck-Johansen
Verdens beste 17. mai kake
(til 10 personer)
6 eggehviter
375 g sukker
1 ts eddik
150 g skivede mandler
Til fyll:
1/2 l kremfløte - pisket
3 ss melis
250 g bringebær
200 g blåbær
(eller andre bær)
1. Forvarm ovnen til 150 grader. Tegn tre sirkler på et bakepapir med en diameter på 21, 18 og 15 cm.
2. Stivpisk eggehvitene, pisk inn halvparten av sukkeret, rør så gradvis inn resten og tilsett eddik sammen med litt av mandlene. Spre marengsen i de tre sirklene. Strø resten av mandlene over.
3. Bak i en time med varmluft. Skru av ovnen og la marengsbunnene kjøle seg ned i ovnen i en time eller lenger. Ta dem så ut for å kjøle.
4. Pisk fløten til krem sammen med melisen. Mos mesteparten av bærene med en gaffel og vend inn i kremen. Spre ut på de to største marengsbunnene og legg dem opp på hverandre med den minste bunnen på toppen. Dytt inn resten av bærene på endene. Sprinkle litt melis på toppen.
Siden vi deler flaggfarger med USA søkte jeg på Pinterest for å få litt inspirasjon til kaker i røtt hvitt og blått. Her får dere flere andre spennende ideer!
Klikk på linken under hvert bilde for oppskrifter.
Sweet Paul har alltid lekre kaker. Bare se på denne, som vil gjøre seg svært godt som en 17. mai kake!
Nam! Iskake i nasjonalfarger!
Super god ide! Hvite kremmerhus med blå og røde bær! Et sundt innslag for små og store!
Cupcakes pyntet med blåbær og jordbær! Sett dem gjerne opp som et norsk flagg!
Kjempegod ide! Trifli i rødt hvitt og blått: Vil gjøre seg godt på en buffet!
Eller hva med å lage den i små porsjoner?
Denne så også skikkelig god ut!
Mmm! Disse så knallgode ut! :)
SvarSlettMmmm - fikk lyst på kake nå!
SvarSlettHa en fin dag i morgen!
Klem
Oi, oi, oi!! Nå fikk jeg lyst på kake!!
SvarSlettTusen takk for inspirasjon! Og ha en strålende 17. mai!
Klem fra Livy