Jeg har i årevis prøvd ut ulike muffinsoppskrifter i jakten på å finne den aller beste, men det var først da jeg bestemte meg for å prøve ut brownies i muffinsformer at jeg fant den!
Denne oppskriften er en super god brownies-oppskrift. Laget som muffins og stekt akkurat passe. (Det vil si slik at kjernen fortsatt er akkurat litt flytende når kakene tas ut) er dette, for meg, Verdens beste muffinsoppskrift! Nå lager vi bare den når barna roper på muffins! :-)
Ønsker dere alle en helt strålende helg!
Klem Franciska :-)
Ja, og oppskriften, den deler jeg selvfølgelig gjerne med dere:
Foto: Franciska Munck-Johansen
Verdens beste browniemuffins
Ca 15 stk
Ca 15 stk
Brownie-muffins:
3 egg
3,5 dl sukker
2 dl smeltet smør
2,5 dl mel
4 toppede ss bakekakao
2 ts vaniljesukker
Luftig krem:
100 g mykt smør
50 g melis
200 g naturell kremost
2 ts vaniljesukker
Pynt:
5 Oreo-kaker i biter
Rør sammen egg og sukker. Tilsett smeltet avkjølt smør mens
du fortsetter å vispe. Bland i resten av ingrediensene. Rør til du får en seig
og myk konsistens.
Fyll røren i små muffinsformer, til de er ca 2/3 fulle.
Hele hemmeligheten ved å lage gode brownie-muffins er
steketiden. De må for all del ikke bli for godt stekt. Følg derfor godt med og
ta kakene ut av ovnen med en gang de begynner å bli faste med bare en liten
flytende kjerne.
Stekes i forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 10 - 15
minutter.
Flytt kakene over på en bakerist, for avkjøling.
Lag vaniljekremen ved å vispe smør og melis godt. Tilsett
kremost og vaniljesukker og fortsett å vispe til du får en jevn og myk krem.
Skjær kakene halvt igjennom og fyll med vaniljekrem. Pynt
med litt vaniljekrem på toppen, og dryss over biter av Oreo-kjeks mens kremen
fortsatt er myk.
Herligalondon !!!! disse skal prøves!
SvarSlettSå lekkert da Franciska:)))
God helg på deg!
Klem fra meg:)
Blir kremen så hvit uten noe farge i ??
SvarSlettDet gledes:)))
Kremen blir litt gulere enn på bildet. Hvis du ønsker helt hvit krem, kan du bruke bare kremost, melis og vanilje. Det blir helt kritthvitt og veldig godt det også!
SlettKlem F :-)
Har nettopp funnet bloggen din og syns den er fantastisk flott :) tusen takk for alt du deler her - digger stilen - og takk for fristelser også i matveien. Jeg bare må lagre denne bloggen din i bloggrullen din. Hiver meg med som følger, for her vil jeg innom ofte! God helg til deg <3
SvarSlettHei Spirea
SlettSå hyggelig at du fant veien hit!
Velkommen skal du være!
Ha en strålende uke!
Beste hilsen
Franciska :-)
Herlig!!Dette må jeg prøve, er litt lei av den "vanlige" og kjedelige(tørre) muffinsene;)
SvarSlettTakk for tipset!
Klem fra Linda
Hei! Første gang jeg lager disse. Veldig gode ☺, men er det noen som vet hvorfor noen ble helt perfekt stekt og noen som ble helt flytende? Det var fra samme brett og jeg har brukt scoop slik at det ganske lik mengde røre i hver.
SvarSlettHei Torill, det kan være fordi ovnen din steker litt ujevnt. Jeg har også av og til opplevd slikt. Da er det bare å ta ut de som er ferdige og la de som trenger litt til, steke litt lenger. Godt å høre at du likte dem. Ha en flott uke!
SvarSlettBeste hilsen
Franciska :-)