Jeg har falt helt for denne kaken! Er den ikke søt?
Del gjerne oppskriften, bare link tilbake til innlegget.
Foto/kilde: Key Ingredient
Jule nisse jordbær kake:
Kake:
3 egg
2 dl sukker
100 g smør
2 1/2 dl hvetemel
2 1/2 dl revet marsipan
2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
Pynt til kaken:
3 dl kremfløte
1 pakke myk kremost naturell gjerne Philadelphia
1 dl melis
Nisser:
1 pakke store jordbær
1 pakke myk kremost naturell gjerne Philadelphia
1/2 dl melis
1 ts vaniljesukker
50 g mørk sjokolade til pynt
Evt. mynteblader til pynt
Ta ut kremosten fra kjøleskapet, slik at den får romtemperatur.
Start med å lage kaken. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og la det avkjøle. Bland de tørre ingrediensene godt sammen og ha det i eggedosisen skiftevis med smeltet smør. Hell røren i en smurt form ca. 23 – 25 cm i diameter. Stekes på 175 grader i cirka 40 minutter. Test med en kakepinne om kaken er ferdig.
La kaken avkjøle.
Visp sammen kremost og melis til pynkt. Visp kremfløten til krem og bland sammen med kremost og melis. Pynt kaken og sett den kaldt.
Lag smil og øyne ved å smelte sjokolade i mikroovn eller vannbad. La den avkjøle litt. Ha sjokoladen i et kremmerhus av bakepapir, slik at du får en liten åpning. Lag smil og øyne på bakepapir. La sjokoladen stivne. Kan evt. settes kaldt.
Skyll jordbærene og skjær av toppen slik at det er nok til en lue. Lag en fordypning i jordbæret (både i lue og kropp), slik at det er plass til mer fyll. Det vil gjøre at hodene holder seg bedre på plass. Sett jordbærene kaldt.
Visp sammen kremost, melis og vaniljesukker. Ha kremostblandingen i en sprøytepose. Fyll jordbærene med kremostblandingen. Topp med jordbærluer, øyne og smil.
Server med en gang eller sett kaken kaldt til den skal serveres.
Herlig !! Må jo bare bli en suksess hos unger.
SvarSlettHa en fortsatt fin dag.
Klem fra Mette
ser ut att vara en riktigt god kaka .
SvarSlettså duktig du är !
Ha en fin dag !
Kram
Å lage nisser av jordbær hadde jeg ALDRI kommet på selv! Kaken er superfin!
SvarSlettAhh helskjønn!! 8)
SvarSlettHa en riktig fin førjulstid! :0)
Klem, Ann,
Glassveranda.
det var en kjempemorsom kake! Selv om jeg i utgangspunktet er mot å bruke bær utenom sin egen årstid for bær her i landet... :-) Men klart nå som vi får bær fra hele verden hele året så er det jo gøy å bruke de. Ha en fin dag! Nina
SvarSlettFir en utrolig KUL KAKE .... denne må jeg bare lage til juleselskap med venner og deres barn... kjente at jeg kom i julestemning så fort jeg så den på FB:
SvarSlettDenne kommer jeg gjöre og til mine arbeidskolleger....noen uker före jul da så de rekker å kjöpe julegaver til meg som takk...ha ha ha
SvarSlettNoe av det nydligste jeg har sett :-) Den må prøves :-)
SvarSletthvor mange dager på forhånd kan man lage denne?
SvarSlettDen bør lages samme dag, ellers blir jordbærene kjedelige :-)
SlettKan gjerne lages noen timer før servering. Så lenge den står kaldt.
Vennlig hilsen
Franciska :-)