onsdag 6. november 2013

Årets julekake - nisse jordbær kake!

Jeg har falt helt for denne kaken! Er den ikke søt?

Del gjerne oppskriften, bare link tilbake til innlegget.

Foto/kilde: Key Ingredient

Her får dere oppskriften: (Jeg har lagt til en god oppskrift på selve kaken også).

Jule nisse jordbær kake:

Kake:
3 egg
2 dl sukker
100 g smør
2 1/2 dl hvetemel
2 1/2 dl revet marsipan
2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver

Pynt til kaken:
3 dl kremfløte
1 pakke myk kremost naturell gjerne Philadelphia
1 dl melis

Nisser:
1 pakke store jordbær
1 pakke myk kremost naturell gjerne Philadelphia
1/2 dl melis 
1 ts vaniljesukker
50 g mørk sjokolade til pynt
Evt. mynteblader til pynt

Ta ut kremosten fra kjøleskapet, slik at den får romtemperatur.

Start med å lage kaken. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og la det avkjøle. Bland de tørre ingrediensene godt sammen og ha det i eggedosisen skiftevis med smeltet smør. Hell røren i en smurt form ca. 23 – 25 cm i diameter. Stekes på 175 grader i cirka 40 minutter. Test med en kakepinne om kaken er ferdig.

La kaken avkjøle.

Visp sammen kremost og melis til pynkt. Visp kremfløten til krem og bland sammen med kremost og melis. Pynt kaken og sett den kaldt.

Lag smil og øyne ved å smelte sjokolade i mikroovn eller vannbad. La den avkjøle litt. Ha sjokoladen i et kremmerhus av bakepapir, slik at du får en liten åpning. Lag smil og øyne på bakepapir. La sjokoladen stivne. Kan evt. settes kaldt.

Skyll jordbærene og skjær av toppen slik at det er nok til en lue. Lag en fordypning i jordbæret (både i lue og kropp), slik at det er plass til mer fyll. Det vil gjøre at hodene holder seg bedre på plass. Sett jordbærene kaldt.

Visp sammen kremost, melis og vaniljesukker. Ha kremostblandingen i en sprøytepose. Fyll jordbærene med kremostblandingen. Topp med jordbærluer, øyne og smil.

Server med en gang eller sett kaken kaldt til den skal serveres.

10 kommentarer:

  1. Herlig !! Må jo bare bli en suksess hos unger.
    Ha en fortsatt fin dag.
    Klem fra Mette

    SvarSlett
  2. ser ut att vara en riktigt god kaka .
    så duktig du är !
    Ha en fin dag !

    Kram

    SvarSlett
  3. Å lage nisser av jordbær hadde jeg ALDRI kommet på selv! Kaken er superfin!

    SvarSlett
  4. Ahh helskjønn!! 8)

    Ha en riktig fin førjulstid! :0)

    Klem, Ann,
    Glassveranda.

    SvarSlett
  5. det var en kjempemorsom kake! Selv om jeg i utgangspunktet er mot å bruke bær utenom sin egen årstid for bær her i landet... :-) Men klart nå som vi får bær fra hele verden hele året så er det jo gøy å bruke de. Ha en fin dag! Nina

    SvarSlett
  6. Fir en utrolig KUL KAKE .... denne må jeg bare lage til juleselskap med venner og deres barn... kjente at jeg kom i julestemning så fort jeg så den på FB:

    SvarSlett
  7. Denne kommer jeg gjöre og til mine arbeidskolleger....noen uker före jul da så de rekker å kjöpe julegaver til meg som takk...ha ha ha

    SvarSlett
  8. Noe av det nydligste jeg har sett :-) Den må prøves :-)

    SvarSlett
  9. hvor mange dager på forhånd kan man lage denne?

    SvarSlett
    Svar
    1. Den bør lages samme dag, ellers blir jordbærene kjedelige :-)
      Kan gjerne lages noen timer før servering. Så lenge den står kaldt.
      Vennlig hilsen
      Franciska :-)

      Slett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...