torsdag 28. november 2013

Verdens beste baconsnurrer!

I går hadde vi juleverksted for 5 små og fire store. Det var utrolig hyggelig og jeg fikk muligheten for å lage Verdens beste baconsnurrer!

For mange år siden fikk jeg verdens beste basis brødoppskrift. Den lykkes alltid og den kan brukes til det meste. Denne gangen ble den til baconsnurrer!

Oppskriften deler jeg selvfølgelig med dere:


Verdens beste baconsnurrer
Til ca. 35 snurrer

Basis oppskrift:
1 liter lettmelk
200 g smør
1 1/2 pakke gjær (helst fersk gjær, men tørrgjær kan også brukes)
1/2 dl sukker eller honning
3 ts salt
Mel til deigen blir myk og rund og god. Ca. 22 dl. Men bruk så lite som trengs.

Til topping:
50 g mykt smør
3 pakker bacon
3-400 gram hvitost
Provencekrydder

Smelt smøret i en kasserolle. Smuldre gjæren i en bolle.
Hell melken over smøret og rør rundt til det blir fingervarmt.
Hell melkeblandingen over gjæren og tilsett salt og sukker eller honning.
La deigen heve under lokk eller med plastfilm over i ca 40 minutter.

Skjær bacon i mindre biter og stek det. Jeg synes det enkleste er å steke det i ovnen, da slipper man søl på plata og stekeos. Bare legg bacon ut på en bakeplate med bakepapir. Stekes ved 250 grader i ca. 10 minutter.

Når deigen er ferdig å heve, deler du den i to eller tre emner, alt etter hvor store snurrer du ønsker. 
Rull hvert emne ut til en rektangulær firkant. Smør halvparten av smøret ut på deigen. Dekk deigen med osteskiver. De skal ligge tett i tett. Dryss over baconbitter og rull sammen på den lange siden.

Skjær rullen i 3 cm tykke skiver og legg på bakeplate med bakepapir. Brett den lile biten med deig som stikker ut, under snurren, da slipper du at den åpner seg under steking.

Pensle med smeltet smør og dryss med provencekrydder.

La etterheve i ca. 30 minutter.

Stekes ved 180 grader i ca. 10 minutter eller til baconsnurrene er gylne og gjennomstekte.

Tips: Hvis du vil ha litt grovere snurrer kan du bruke grovere mel eller erstatte en del av melet med havregryn.

5 kommentarer:

  1. Mmmm... Det ser godt ut.
    Tusen takk for tips og oppskrift !

    Anne-Mari

    SvarSlett
  2. Mmmmm..så deilig ut:)
    Klem Merete

    SvarSlett
  3. åhhhhhhhhhhhh så skikkelig lekkert ut nammmmmm

    SvarSlett
  4. Ser nydelig ut! Skal uten tvil prøves :)
    God helg til deg.
    Klem fra Christine

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...