Oppskrift og foto: Franciska Munck-Johansen
Bedre enn … kake
Akkurat hva denne kaken er bedre enn, får det være opp til hver enkelt å bedømme. Jeg synes personlig den er bedre enn det meste! Dette er en enkel og utrolig god sjokoladekake. En av de beste og saftigste kakene jeg har smakt.
Sjokoladekaken
4 egg
300 g sukker
200 g hvetemel
80 g kakaopulver
2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
2 ts bakepulver
½ ts salt
200 g smeltet smør
1½ dl rømme eller lettrømme
1 boks kondensert melk
Karamellsaus
75 g brunt sukker
2 dl mat- eller kremfløte
30 g smør
Pynt
3 dl kremfløte
2 doble Daim-sjokolader
Sett ovnen på 175 grader.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Der tar ca. 4–5 minutter.
Bland de tørre ingrediensene i en bolle og rør sammen med en stor visp.
Smelt smøret, bland inn lettrømme og ha det i eggedosisen skiftevis med de tørre ingrediensene. Bland røren forsiktig sammen med en slikkepott.
Ha røren i en firkantet form ca. 30 x 25 cm. Stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca. 40 minutter eller til det ikke lenger fester seg røre til en kakepinne.
Lag karamellsausen:
Denne oppskriften er svært enkel. Smelt sukkeret i fløten. Ha i smøret. La det småkoke litt. Sett karamellsausen til side.
Med en gang du tar kaken ut av ovnen, prikker du hull med en spisepinne eller lignende, jevnt fordelt over hele kaken. Hell over kondensert melk og pass på at du får litt melk ned i alle hullene. Hell så over karamellsaus, også i hullene. La kaken avkjøle litt ved romtemperatur, og sett den så i kjøleskapet til den er kald.
Rett før servering topper du med vispet krem og Daim-biter.
Det blir ikke mye bedre enn det.
Tips: Kaken kan gjerne lages dagen før. Vent da med krem og Daim-biter. Ta den ut av kjøleskapet en times tid før servering slik at den får romtemperatur. Ha på krem og Daim-biter rett før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!