torsdag 8. desember 2011

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe...

Det er virkelig mer enn nok å gjøre i desember og dagene bare flyr, likevel føles det godt å ta seg litt tid til å gjøre noe hyggelig for andre. Vi lever i et overflodsland, men det er fortsatt mange som ikke har mye og som blir veldig glade for litt.

Vi har en juletradisjon, som vi begynte med da barna var små. Det er at vi går igjennom alle lekene til barna i desember, sammen med dem. De velger selv ut ting de har blitt for store for, og ting de ikke lenger leker med. Ting som andre barn kan ha glede av. Vi voksne tar også en runde i huset og lager en eske med ting vi ikke bruker lenger. Tingene gir vi til det lokale krisesenteret, som er veldig glade for å få inn julegaver og ting til de som kommer til dem. Mange barn bor på krisesenter i julen og de har ofte bare med seg det som kan være i en koffert. Barna våre er veldig stolte når de gir tingene bort og jeg håper det hjelper dem til å sette mer pris på det de selv har. I tillegg er det godt å få ryddet ut litt.

Det er ikke alltid så mye som skal til, et smil til en fremmed eller en hjelpende hånd til noen som trenger det.

Jeg blir glad hver gang jeg hører og ser noen som gjør noe godt for andre. Og det ER heldigvis mye medmenneskelighet. Har dere noen opplevelser eller noe dere har gjort for andre? Noen ideer til hva man kan gjøre som er enkelt - men som likevel kan glede andre?

Moren min bor i Sentral Amerika og driver One Heart Animal Shelter hvor de hjelper hjemløse, forlatte hunder til å få nye og gode hjem. De har akkurat hjulpet masse hvalper. Fikk litt bilder tilsendt i dag. Er de ikke søte. Her er litt bilder av Princess som de også har hjulpet. Slik så hun ut da de fant henne.

Og slik ser hun ut nå! :-)


Klikk her for å se mer. Her kan du også kjøpe en annerledes julegave. Her går pengene direkte til de som hjelper i stedet for til administrasjon.

Ha en strålende dag!

Klem Franciska :-)

19 kommentarer:

 1. Det er så flott og kunne hjelpe andre på denne måten.Veldig bra for barna og lære at det er er ikke bare bare for alle..Skjønner godt at dine barn blir stolte av og gi fra seg ting og leker til andre som har bruk for det.Tror jeg må herme og gå igjenom ting og tang som andre kan få nytte av.Tusen takk for tips:)klem

  SvarSlett
 2. Super ide og ja du har så ret.Selv har jeg i 2 år solgt mine kreative ting og alle pengene derfra bliver givet til børneafdelingen på OUH i dec mdr første gang blev det til 40.000 incl alt forrig år en tandemcykel samt 10.000 og en masse gavekort fra sponcore.i år er jeg så med hvor vi er mange bloger der syr og giver det så så alle indlagte kan få en ekstra julegave.At se glæden i disse børns øjne er jo bestemt det hele værd.Kram Else

  SvarSlett
 3. Sikke en flot ide Else!! Er sikker på at i gør utrolig mange børn glade! :-)

  SvarSlett
 4. HELT FANTASTISK..jEG SER VIRKELIG OPP TIL MENNESKER SOM GJØR EN SLIK FLOTT JOBB..TIL DE SOM ER EN AV DE SVAKESTE I SAMFUNNET... DYRENE OG BARNA..

  ØNSKER DEG EN FREDFULL ADVENTSTID =)

  kERSTIN

  SvarSlett
 5. Fantastisk!!
  Dette er gave med mening det!!
  Flott innlegg;)

  Klem Line

  SvarSlett
 6. så flott gjort! Det var veldig lurt! Kjempeflott å hjelpe andre :) Mamma har 2 omplasseringshunder også, de er bare helt fantastisk snille og gir ubegrenset med kjærlighet, det er det vakre med dyr♥ Juleklemmer fra Nina

  SvarSlett
 7. Det var virkelig en flott idé og et eksempel til etterfølgelse!

  Jeg blir spesielt lei meg når dyr har det vondt, for de kan ikke verge seg mot oss mennesker, så det er så flott at det finnes omplasseringssentre som kan hjelpe dyrene som lider.

  Jeg ønsker deg og dine en fredfull og fin adventstid!

  SvarSlett
 8. Hvor er det en smuk idé at lære børnene.
  Og hvor er de kære, de små hvalpe. Lige til at knuse <3

  Flot indlæg om dit julehjem i det nye VAKRE HJEM.

  Hav en dejlig jul
  Klem

  SvarSlett
 9. En flott ide, her er barna blitt for store til leker, men man kunne sikkert gjort det samme vi voksne :-)
  Flott prosjekt mamman din driver med, godt at noen tar seg av de stakkars hjemløse dyrene også, der banker mitt hjerte<3

  Har akkuratt fått Vakre Hjem i posten og nytt det til det fulle, For et utrolig vakkert hjem dere har, helt min smak. Vakkert pyntet og gjennomført,
  Kos dere masse sammen i førjulstiden

  Klem Anita

  SvarSlett
 10. Ja, det er et viktig ansvar vi har, alle sammen - å gjøre noe for noen som trenger det! I vår familie setter vi av et beløp hver måned til denslags og er også med på frivillighetsarbeid så ofte vi kan. Sånn var det også hjemme hos oss da vi vokste opp, og dette er en verdi jeg er glad for å ta med meg videre. Det er flott at du lærer barna dine å tenke på andre og være villig til å ofre noe =)

  SvarSlett
 11. Holiday Greetings, Franciska!

  What a lovely sentiment. Yes, it is important to do for others. This Sunday I am hosting a fundraiser at my home "A Christmas Tea for Lucas" for Carolyn Aiken's 6-year old darling grandson who has Muscular Dystrophy. Lucas has recently begun travelling from Prince Edward Island to Montreal once a week for the next 52 weeks to participate in drug trials. We are praying it will make a significant difference in his quality of life for a very long time. You may recall that I travelled to PEI this summer to meet Carolyn for the first time. The Tea my husband and I are hosting is to demonstrate support for Carolyn's daughter, grandson and her family at a very difficult time. After all, it is the season of love, and giving to others is part of the spirit and the beauty...

  Luvs and hugs,
  Linda at Beautiful Ideas

  SvarSlett
 12. My dear Franciska, how I love you! And, your mother...what a great woman. I have an annual tradition where I go to the local shelter and give a donation and treats, too. This is the best blog post I've read all year!

  God Jul,
  Sandy

  SvarSlett
 13. For en god ide å gi bort gamle leker !!! En ide jeg skal sende videre til mine barn og barnebarn !! Og moren din gjør en fantastisk jobb !!!

  Har lest Vakre Hjem og koost meg med reportasjen hjemme hos deg :) For ett nydelig hjem du har !!!! Vakkert og lekkert !!!

  Ønsker deg en fin helg.
  Klem,Kari

  SvarSlett
 14. Så fantastisk av din mor, har alltid beundret mennesker som gjør det, og noe av det kjekkeste jeg ser av dokumentarprogram.
  Å gi gaver/klær videre som barna har hatt har vi gjort mange ganger. Pakker de fint inn og setter på lapp gutt/eller pike og alder, og det var og en tradisjon på barneskolen hvert eneste år. Vi gir til Polen og asylmottak og gir årlig gave til Varmestuens venner(husløse/rusmisbrukere). Og i tilleg pengegave gjennom jobb til "Vann for Etiopia". Kjekt å gi :)
  Ha en fin fredagskveld.
  Klem

  SvarSlett
 15. Glemte en ting. Jeg anbefaler alle til å gi/eller ha fadderbarn gjennom PLAN Norge, der går pengene ikke til administrasjon, alle jobber frivillig der. Har hatt 3 fadderbarn gjennom PLAN siden de startet opp. Koselig å få brev og se bilder av fadderbarn og familie. Her blir ikke hver enkelt tilgodesett, men landsbyen som sådan slik at alle skal få dele godene vi bidrar med.

  SvarSlett
 16. Kjære Alle sammen

  Jeg blir så utrolig glad når jeg hører om alt det fine dere gjør! :-) Varm om hjertet rett og slett :-) Stor god klem til dere alle! :-)

  SvarSlett
 17. Deciding to buy online can result in a huge cost savings while
  providing you the best options for your hair care needs today.

  Likewise, using imported shampoos and conditioners from a tropical country
  when your climate is cold and temperate is
  not such a good idea. Soon after this, use curl lotion all more than your hair, and make use of mousse and squeeze this in your
  hair to that your curls seem flawless.

  My web blog :: hair products

  SvarSlett
 18. This can be flight simulator version FS2002, FS2004 or
  the latest version of Flight Simulator, FSX. The reason that you should
  take a look at a Joana's Star - Craft 2 guide review is obvious. After February 27, The Sim Online servers were shut down and it is now known as EA land, old account holders can still come back of course, and its the same game. Hardness is less then quartz, or ca 6 on Mohs scale. This game allows players to take on a whole different side of themselves and express their wild side, or even the business man lurking in each of us.

  SvarSlett
 19. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...