Vi har et bitte lite ferskentre i hagen. Noen år gir det bare noen få ferskener, men i år var vi heldige og fikk en hel kurv full.
Resultatet ble mange glass med utrolig godt ferskensyltetøy!
Enkelt å lage er det også, for man koker ferskenene med skallet på.
Kan selvfølgelig også lages med kjøpte ferskener. Her får dere oppskriften. :-)
Hjemmelaget fersken syltetøy med vanilje
1 kg ferskener
400–500 g sukker
3 vaniljestenger
Vask ferskenene, skjær de i mindre biter og ta bort stein.
Gi ferskenene et oppkok og tilsett sukker og vaniljestang som er delt og skåret i to. Rør godt og la syltetøyet koke på nytt til sukkeret og ferskenene er oppløst.
Hell straks syltetøyet over i steriliserte glass, og sett på lokk.
Slik steriliserer du glass på en enkel måte:
Plasser rengjort glass og lokk i ovn som er forvarmet til 100 grader. La glassene stå i minimum 10 minutter, og du har steriliserte glass som gir god holdbarhet til syltetøyet ditt. Du kan også helle over kokende vann.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!