Foto: Franciska Munck-Johansen
Hvis du liker oreokjeks vil du elske oreotrøfler – helt nydelige!
Oreotrøfler
Ca. 30 stk.
2 pakker oreokjeks ca. 300 g
100 g philadelphiaost naturell
250 g hvit kokesjokolade
Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin eller blender. Kan også knuses ved å bruke en kakerull – ha da kjeksen i en lukket brødpose først, for å unngå søl.
Hold av litt kakesmuler til pynt. Tilsett philadelphiaost litt om gangen, bruk gjerne blenderen til det også. Fortsett til du har en god blanding som kan trilles til kuler. Sett blandingen i fryseren et kvarters tid, og lag små kuler av blandingen, ca. 2½ centimeter i diameter.
Sett kulene tilbake i fryseren et kvarter. Smelt sjokoladen i mikroovn eller vannbad.
Legg en kule på en gaffel og dypp den i den smeltede sjokoladen. Sett kulen til tørk på en plate med bakepapir. Dryss litt kjekssmuler over før sjokoladen stivner.
Så utrolig morsomt at du repostet dette innlegget nå. I kveld har mamma og jeg laget kransekaker og mens vi holdt på sa jeg til henne at jeg tenkte å lage oreotrøffler i morgen.... jeg måtte bare finne igjen oppskriften på en blogg... :D
SvarSlettSå.... takk for at du sparte meg for mye leting i blogglandia.
God helg ;)
Hyggelig å høre!
SlettHa en strålende uke!
Beste hilsen
Franciska :-)
Mmmm..disse så utrolig gode ut:)
SvarSlettFortsatt herlig helg
Klem Merete
Oreotrøfler er så godt og disse så jo bare utrolig lekre ut!! Ha en nydelig 3. søndag i advent:) Klem
SvarSlettGLEDELIG JUL skjønne Franciska !
SvarSlettJeg tar en juleferie fra bloggen nå.
Kos deg massevis og de oreotrøflene ser dånegode ut!
Juleklem fra Camilla.