fredag 7. august 2015

3 lekre desserter du kan lage på under 5 minutter!


Det er fredag! Det er helg! Og vi har lov til å kose oss litt ekstra!

Jeg feirer med å dele oppskriftene på 3 helt fabelaktige desserter som kan gjøres ferdig på under 5 minutter! Ja, helt riktig under 5 minutter!

Vi skal ha en helt rolig helg uten planer! Ah, jeg gleder meg! Hva skal dere gjøre?


Foto: Lemon Tree Dwelling

Tiramisu dipp

Denne himmelske Tiramisu dippen, er fra dyktige Cathy med bloggen Lemon Tree Dwelling. Her er det mange gode oppskrifter!

250 g kremost naturell, for eksempel Philadelphia
100 g melis
1 ts kaffepulver (Nescafe eller lignende)
1 ss kaffelikør

Pynt:
2 ss sjokoladebiter
Litt bakekakao

Til servering
Cookies av god kvalitet

Ha kremost, melis, kaffepulver og kaffelikør i en bolle og visp til du får en jevn og kremet blanding. Ha dippen i en serveringsskål og dryss med sjokoladebiter og litt bakekakao.

Serveres med favoritt cookiesene dine.


Foto: Half baked Harvest

Sjokoladefondant i krus for single ladies

Det er noe hyggelig ved det å kunne lage sjokoladekake i en kopp. Det er også veldig praktisk å kunne lage bare én porsjon, da man jo lett kan få lyst på noe godt, også selv om man er alene! Denne oppskriften er fra unge og talentfulle Tieghan som har bloggen Half baked Harvest. Her er det mye godt. Absolutt verdt et besøk!

40 g hvetemel
2 ss bakekakao
3-4 ss sukker
1 bitte liten klype salt
1 lite egg
3 ss melk eller fløte
3 ss smeltet smør
1/2 ts vaniljeekstrakt

Evt. litt mørk sjokolade til pynt

Smør et krus som tåler mikrobølgeovn. Bland alle ingrediensene sammen i koppen og pynt evt. med litt sjokoladebiter. Sett koppen i mikrobølgeovnene i ett - to minutter på full effekt. (Det er litt forskjell på mikrobølgeovner, prøv deg derfor frem). Kaken er ferdig når toppen virker stekt, men den fortsatt er myk i midten. La den hvile et minutts tid (hvis du klarer) Spises varm, gjerne med kremtopp og et glass iskald melk til.


Foto: Kojodesigns

Fløyelsmyk sjokolademousse laget på kokoskrem

Dette er en av favorittene mine! Bare 3 ingredienser, det smaker helt fantastisk og det er i tillegg sunnere enn vanlig sjokolademousse! Jeg synes også den er ekstra god med litt granateplefrø på toppen! Mmm, nå ble jeg lekkersulten!

Oppskriften er fra bloggen Kojodesigns som blir skrevet av søstrene Kirstin and Jordan. De bor tusenvis av kilometer fra hverandre men møtes sammen på bloggen! Masse lekkert her! Helt klart verdt et besøk!

1 boks kokosmelk (Det er viktig at du bruker riktig type, ellers vil du ikke få den tykk nok. Unngå light og rist boksen. Du skal ikke høre noe flytende som skvulper, den skal være helt fast).
5 ss bakekakao
2-3 ss melis

Bland alle tre ingredienser sammen og pisk med maskin til du får en fluffy konsistens, det tar noen minutter. Ha moussen i en pose med stor stjernetip og sprøyt den i serveringsglassene!

Tips: Hvis du vil kan du pynte glassene med litt strøssel. Dypp dem først i litt eggehvite, (det skal bare være et tynt lag) og så i strøssel.

P.S. du får et ekstra bra resultat hvis du har boksen med kokosmelken i kjøleskapet over natten eller evt. litt i fryseren før du bruker den.

Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...