lørdag 20. februar 2010

Wabi sabi

Jeg har alltid følt at jeg har hatt en stil som går i alle mulige retninger. (Det er jo så mye fint å bli inspirert av!) Men da jeg første gang leste om wabi sabi, fikk jeg en følelse av å ha kommet hjem.

Jeg er egentlig ikke så veldig tilhenger av å definere stiler og trender, men med jobben jeg har, er jeg nødt til å være oppdatert.

Wabi Sabi er ikke noe nytt, det er en gammel japansk filosofi som stammer tilbake fra 1500-tallet. Wabi sabi legger vekt på skjønnheten i det uperfekte, som det vakre i en brukt bordplate i et 100 år gammelt bord eller skjønnheten i gammel slitt emalje. Stilen er også naturmaterialer - en vakker grein, drivved og stein som dekorelementer, i stedet for billige masseproduserte ting.

Bildet er fra www.gardengrow.wordpress.com

Lånt fra www.ilkasattic.blogspot.comwww.alldriftwoodfurniture.com

Det handler om å ha mindre ting, kvitte seg med det man ikke liker eller ikke bruker, og i stedet satse på færre ting som virkelig betyr noe for en.

Det er en stil med mye rom for den enkelte. En stil som kombinerer det å ha det godt, med det å skape omgivelser som er rolige, personlige og betydningfulle for de som bor der. (Jeg savner ofte det menneskelige og personlige i de "dyre og pene" hjem. Det er viktig å ha det fint rundt seg, men de vakreste hjemmene er etter min mening de som også er personlige og fulle av liv og sjel.)


www.skonahem.com
www.skonahem.com
www.notebookmagazine.com
www.notebookmagazine.com


www.skonahem.com


Trender og stiler synes jeg man best kan bruke som inspirasjon, og wabi sabi er en stil som jeg gjerne bruker elementer fra. Ideen om å ha ting man liker og som betyr noe spesielt for en, er jeg helt klart med på. (Utrolig så mange ting man klarer å samle seg). Naturelementer bare elsker jeg, og vi har vel alle godt av å bli minnet på at vi ikke trenger ha det perfekt for å ha det godt. Det handler om å skape et hjem som er godt å være i, for akkurat deg og dine nærmeste. Et hjem som du elsker og som gir akkurat deg den gode følelsen. Da spiller det ingen rolle hva stilen heter!
Hva synes du?
Sköna Hem har skrevet en bra artikkel om wabi sabi les mer her

11 kommentarer:

 1. Hei igjen:)

  Kjempe spennende å lese bloggen din.Her likte jeg meg virkelig godt.Masse flotte inspirasjons bilder.
  Gleder meg til å høre fra deg igjen.
  God helg Heidi

  SvarSlett
 2. Hei Heidi

  Så hyggelig å se deg her! :-) Legg deg gjerne også til i Giveawayen! Utrolig fine bilder du sendte meg i går!

  Ha en kjempefin helg!

  :-)

  SvarSlett
 3. så spennende blog du har, legger deg til rollen min...
  klemklem

  SvarSlett
 4. Nyyydelige bilder! Er enig med deg i det du skriver om at et hjem er det du elsker og som gir deg den gode følelsen!
  Bra skrevet!

  Ha en deilig helg:o)
  -Bette-

  SvarSlett
 5. Åååå nå ble jeg virkelig glad!!! Når man sitter her foran dataen og lever seg inn i alle de nydelige interiør bloggen tenker jeg ofte at slik skulle jeg hatt det å.....MEN, jeg får det liksom ikke helt til!! Er alt for glad i de tingen vi har:) OG jeg trives så godt og blir glad når jeg setter meg ned i sofaen med levende lys og ser rundt meg!! Jeg har et hjem som gjør meg glad og hvor jeg føler med HJEMME!! Det er jo faktisk det viktigste;) Veldig bra innlegg synes jeg!!!

  Go helg!

  Klem Tine

  SvarSlett
 6. Hei Tine

  Godt å høre at du også liker det gode og ekte. Jeg vil mye heller besøke et ekte hjem, enn et hjem som bare er fint. :-)

  Det morsomme er at selv de som har det virkelig flott, sjeldent ser det selv. Jeg kom inn i et hjem for en stund tilbake til ca. 25. millioner. Eieren av huset møtte meg og sa, nå må du jo bare se om det kan brukes, det er så mye jeg skulle ha gjort, og det er jo ikke sikkert det er noe likevel.

  Vel, det er et av de fineste hjemmene jeg har sett noen gang. Hun hadde absolutt ikke noe å være redd for.

  Men det er jo slik. Vi ser alt det vi burde gjøre og det vi kunne tenke oss å forandre, mens andre ser hvor koselig vi egentlig har det.

  Hurra for at ingen er perfekte!

  Klem F :-)

  SvarSlett
 7. Så kjekt at du likte bloggen min!
  Du har en utrolig inspirerende blogg.
  Jeg er nok litt som deg, liker forskjellige stiler. Kan være vanskelig når man skal innrede et hjem!
  Wabi Sabi tiltaler nok også meg!
  Gleder meg til å følge med deg videre!!!
  Klem Tove

  SvarSlett
 8. Tusen tusen takk for den fine kommentaren du la igjen hos meg. Synes det er litt morro at du synes min blogg er vakker, for DIN er utrolig nydelig. Er så glad du la igjen en hilsen så jeg ble gjort oppmerksom på den :)

  Håper du får en fortsatt fin lørdagskveld :)

  SvarSlett
 9. härliga bilder, är förtjust i den sista med dom slitna skinn fåtöljerna. kram

  SvarSlett
 10. Hej Franciska och välkommen till bloggvärlden!:) Tack så hjärtans för kommentaren! Du har en toppenblogg med superfina bilder!!kommer absolut tillbaka!! Ha en finfin vecka!!
  Kram Annaewa

  SvarSlett
 11. Flott innlegg. Jeg skulle skrive hvilken stil jeg har til en registrering i noe ala Norske Interiør Blogger og jeg tenkte...hmm ja hvilken stil har jeg. Jeg er en blanding av mye, men fordi jeg bor i et veldig gammelt hus som er holdt rimelig originalt så blir stilen deretter med min touch. Og det blir shabby, landlig ??? Derfor var det så deilig å lese det du skrev. Finne sin egen balanse og ikke streve så veldig etter å få det akkurat slik eller slik.
  Følger deg gladelig videre.
  Ha en fin uke.

  Hilsen
  "snekker" Randi

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...