Ønsker alle en strålende Sankthans-feiring inne eller ute! Her får dere litt bilder fra siste nr. av Vakre Hjem fra en herlig sommerfest jeg tok bilder av da det var litt bedre vær enn det er her i dag. :-)
Eplepai med marengslokk er godt til alle anledninger. Kan lages ferdig i god tid.
EPLEPAI MED MARENGSLOKK
Deig
150 g hvetemel
100 g smør
1 eggeplomme
Fyll
1 kg epler gjerne litt sure
100 g sukker
1/2 dl vann
1 vaniljestang
Marengs
4 eggehviter
200 g sukker
Smuldre smøret med mel og sukker. Rør deigen sammen med eggeplommen. La deigen stå kaldt i ca. 1/2 time. Kjevle ut deigen og ha den i en smurt paiform, ca. 22 cm i diameter.
Stekes ved 200 grader i 10 minutter.
Skrell eplene og del dem i båter. Kok epler, sukker, vann og vaniljestang til eplene er så vidt møre. Ta ut vaniljestangen.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker, litt om gangen, og pisk til seig marengs.
Senk varmen på ovnen til 175 grader. Fordel 1/3 av marengsen i paibunnen. Hell over eplemosen. Ha resten av marengsen over eplene. Stek i ca. 25 minutter. Serveres varm eller kald med pisket krem eller vaniljeis.
What a wonderful place...it's a dream to be there!
SvarSlettMany hugs, Ingrid
Такой большой стол. Видимо, много людей будет) За рецепт спасибо! Et slikt stort bord. Tilsynelatende, vil mange mennesker være) for oppskriften takk!
SvarSlettHei søte deg! ;)
SvarSlettHåper du koser deg masse i kveld ♥
Artikkelen var bare sååå fin, og DEN oppskriften skal jeg prøve ;) Er en eplepaielsker så det er herlig å prøve noe nytt
Ønsker deg & dine en fantastisk midtsommerhelg, nyt av stundene♥
Sommerklemmer,
Anki
Så skjønne bilder fra en flott artikkel. Supert sted å fotografere en sommerfest!
SvarSlettSer jeg deg på Glansdagen?
Klem,
AW
vakkert.... nydelig hage og en flott utsikt..God helg
SvarSlettWonderful shots! I came straight over from Vakre Hjem's website.
SvarSlett