torsdag 6. september 2012

Helt ferske bilder fra årets Gave & Interiørmesse!

På Gave og Interiørmessen i Lillestrøm var hele 425 utstillere på plass og her var det mye å bli inspirert av. 

Jeg hadde med kameraet og har fått lov til å vise dere noen av de ferskeste nyhetene!

-Og jeg har laget en litt annerledes trendrapport!

Det er ikke alltid helt enkelt å skjønne hva trendforskerne mener når de bruker begreper som In fusion, In movement etc. og prøver å forklare det med at "det innebærer en moderne tilgang til det aktive dynamiske liv med et hint av retro sportselementer". Jeg bestemte meg derfor for å lage en trendrapport som faktisk var til å forstå. Jeg spurte også de som virkelig har fingeren på pulsen, de som ser hva som faktisk blir kjøpt, om hva de hadde tro på og så for seg ville komme fremover. Her er hva de svarte:

Det lyse interiøret er kommet for å bli!
Det har lenge vært de lyse og duse fargene som har regjert, og Shabby Chic har vært stort lenge. Jeg trodde Shabby Chic var helt ut, men til min store overraskelse svarte mange at Shabby Chic lever i beste velgående og at det fortsatt blir solgt masse hvite møbler og landlig/romantisk interiør. Men der mange før ville ha det så søtt og romantisk som mulig, velger mange nå en stil som har mer rustikke og enklere elementer. En viktig grunn til at de lyse interiørene overlever sesong etter sesong er at vi som bor her i Norden har en lang mørketid, som gjør at vi har behov for å ha det lyst rundt oss.

Who found Otto har flere gode bud på en fornyet Shabby Chic stil:
Flere kontraster!
Mange bruker kontraster som sorte rammer, sorte lamper, en kontrastfarge eller andre mørke ting for å få en kontrast til alt det lyse. Det er med på å gi interiøret karakter og gir et tøffere uttrykk. 

House Doctor har flere eksempler på dette:Grafiske elementer
Overalt hvor man ser finner man tekster og grafiske elementer. Her er det Hübsch som har dekorert baksiden av et skap med sort maling og hvit skrift. En god ide å gjøre etter.


Fargene kommer!
Fargene har så smått begynt å snike seg inn og de kommer for fuldt. På rammer, lamper, møbler, tepper ja, på det meste. Her er det bare å mikse i vei. Setter du flere farger sammen med slitte elementer for du en fin bohemstil. 

Nordal er store på denne trenden:


Pip Studio er også full av farger og kontraster: 

Det rustikke er på full fart inn!
Dette er kanskje en av de største forandringene som holder på å skje. Det romantiske og søte blir av mange byttet ut med det rustikke og røffe. De mange småtingene med fransk skrift viker plassen for det røffe og rustikke som stjerner og hjerter laget av greiner og groft utskjærte fat og figurer. møbler i resirkulert eller ubehandlet tre er også stort.

Oi Soi Oi er en av de store på det rustikke, her får dere litt bilder fra standen deres: 

Watt og Veke har også mye rustikt å by på: 


Mille Moi er også gode på det rustikke. De satser på nøytrale farger og materialer som varer: 


Vi elsker naturen 
Og tar den gjerne inn i stua! Møbler og interiør i alle typer treslag står høyt på listen. Store stubber i tre , og alt annet som er naturlig som lyslykter  laget av bark, boller skjært ut av tre, store greiner etc. er fine elementer.

Pasteller er fortsatt stort
Pasteller i sart lilla, rosa, grønn og blå ser man mange steder og de bidrar til å skape litt farge og forandring i et ellers lyst interiør. 

Ib Laursen hadde mange passteller å vise frem, og viste også både natur og kontraster: 


Det etniske er det også mye av
Utskjærte trefigurer, etniske smykker, unika krukker og skap er også veldig stort. Anouska har mye fint å vise her: Det håndlagde og nære
De håndheklede lyslyktene fra Min Josefine er et godt eksempel på at vi også er veldig glade i det som er håndlaget og unikt.


Men til jul er det for mange det tradisjonelle som gjelder
Det er mange ulike juletrender, men den tradisjonelle røde julen ser det ikke ut til at vi noen gang går lei. Her er en titt på Greengates stand: Gjør akkurat som du selv vil!
Nå trenger vi heldigvis ikke følge alle trender. De er kun ment som en inspirasjon. Og noe av det beste med trendene som er for tiden er at det er så mange forskjellige. Her er det derfor bare å velge å vrake i akkurat det som du liker og synes er fint. Det handler tross alt om å skape et hjem ikke en utstilling. Gå derfor etter hjertet ditt og skap akkurat det hjemmet som er best for deg og familien din!


10 kommentarer:

 1. Hei!
  Jeg er glad for at jeg fant bloggen din habe.er er nydelig og veldig inspirerende. Jeg har sett på mye med deg og er veldig spent!
  Kram,
  Uschi

  SvarSlett
  Svar
  1. Dear Uschi

   I am glad you found me! :-)

   Hope you will have a good time here!

   Have a great day!

   All the best

   Franciska :-)

   Slett
 2. Så mange fine bilder, skulle ha dratt ditt ser jeg men da hadde jeg vært blakk etterpå he he

  SvarSlett
 3. Var så heldig å være der inne, og det var bare å suge til seg masse inntrykk, inspirasjon og ideer:)
  Herlige bilder og jeg er kjempe glad for at den Fransk/Nordiske landstil fortsatt holder stand:)

  Fortsatt herlig dag
  Klem Merete

  SvarSlett
 4. Heisann.
  Masse lekker inspirasjon du viser her. Moro å se bilder fra messen siden jeg ikke fikk vært der.
  Ha en fin dag.
  Hilsen Eline. ;)

  SvarSlett
 5. Sikke mange smukke billeder. Tak fordi du deler med os. Dejligt at blive inspireret og se, hvad der rører sig rundt omkring:-)
  Kate

  SvarSlett
 6. Å så kjekt å se bilder fra messen!
  Spennende å se på trender som kommer. Jeg jobber som dekoratør i Living. Der har vi flere stilgrupper. Så jeg er heldig å få en dose fra både klassisk interiør, moderne og landlig.
  Da får jeg leve ut alle mine kreative smaker og sanser.
  Hjemme har jeg det lyst men med røffe og industrielle element. Etter år med samling av møbler og interiør, har jeg funnet meg selv. Jeg har ikke mye jeg klarer å kvitte meg med - derfor kommer heller ikke mange nye ting inn. Og litt farge har jeg også. En stykk turkis vedkasse som bord, en stykk turkis tallerkenhylle til bøker, og ett turkis lys på bordet. Tre er et magisk tall i interiøret.
  Høstlig hilsen og takk for titten.
  Marit

  SvarSlett
 7. Hei høpp!

  Så gøy å se bilder fra messen som jeg ikke var på.

  Nå lærte jeg mye på en gang,takk for en fin
  innføring:)

  Flink er du:)

  Nyt helgen fra i morgen!

  Klem

  Linda:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Linda! Ha en strålende helg du også! Klem Franciska :-)

   Slett
 8. Takk for alle de herlige glimtene!
  Selv sier jeg ja takk til både rustikk, det duse og fargebomber om hverandre.

  God mandag til deg! :)

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...