onsdag 28. januar 2015

Utrolig god ostekake fra Kakekrigen!


Da var det en ny runde i Kakekrigen i går og det gikk ikke helt bra å lage gelelokk på en og en halv time! Har ledd mye ved tanken på at jeg står og heller ut gelelokket i vasken bare minutter før kaken skal være ferdig! Ha, ha, ha. 

Men jeg har laget ostekake hjemme etterpå og da ble gelelokket stivt og fint. Det er derfor ikke oppskriften, men tiden som var problemet. 

Denne oppskriften kan jeg derfor absolutt anbefale. Bunnen smaker utrolig godt med makadamianøtter og muscavadosukker og den blir frisk og god med masse friske bær på toppen, og det smaker veldig godt med hjemmelaget gele. :-)

I dag skal vi lage makroner! Hjelp! Noe av det vanskeligste å lykkes med! Og vi skal lage hele to typer! En tilegnet Monica og en tilegnet Lars! 6 Makroner til hver!

Dette er ingen enkel oppgave! Får vi føtter på makronene? Får vi nok til å vise frem 12 stk eller går alt i knas?Ostekake med bringebærgele


Bunn
200 g Bixit kjeks
50 g macadamianøtter
35 g lyst muscavadosukker
50 g smør
Krem
175 g kremfløte
90 g sukker
300 g Philadelphia kremost naturell
100 g lettrømme
Skall av en sitron
Saft av en halv sitron (resten av sitronsaften benyttes i geléen)
3 plater gelatin
Gele
2,5 dl vann
100 g sukker
2 dl friske eller frossene bringebær
3 plater gelatin

Benytt en spring form på som har målene 16 til 24 cm. Er formen stor så blir kaken lav. Liten ring og du får en høyere kake.
Legg bakepapir over bunnen av en springform, sett på ringen.
Start med å lage bunnen. Smelt smør med sukker, bland med kjeks og kjør alt sammen i en blender. Hell blandingen i springformen og trykk ned kjeksblandingen til den er jevnt tykk og stek bunnen på  200 grader i ca 10 min. 
Ta så bunnen ut og avkjøl den før du legger i kremen.
Legg gelatinplatene i kaldt vann. Hell fløten, sukker og kremost i en kjøkkenmaskin, sett i pisken og rør massen til den får en glatt og myk konsistens (løs krem) Tilsett sitronsaft, sitronskall og lettrømme. Pisk så dette forsiktig sammen til kremen er godt blandet.
Legg 3 ss av kremen i en liten kasserolle, legg i gelatinen og varm massen til gelatinen er smeltet. Hell gelatinblandingen i ostekremen under omrøring. 
Hell massen i springformen og stryk den gjevnt helt ut til kanten på springformen. Sett kaken i kjøleskapet til avkjøling.
Lag geléen. Legg gelatinen i kaldt vann. Hell de andre ingrediensene i en liten kasserolle. La blandingen småkoke i ti minutter så all smak i fra bærene blir kokt ut. Sil av bærene og bland inn gelatinen i den varme laken. Press i saften fra en halv sitron. Avkjøl til vesken begynner å bli kald. Hell så vesken på toppen av ostekaken og sett den på avkjøling.
Pynt med friske bær.
Foto: Christine Heim/Kakekrigen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...