mandag 19. oktober 2015

Tre supergode oppskrifter med epler!

Oppskrift på Epleruter i langpanne
Foto: Tine.no

Jeg feirer den store epledagen med å gi dere mine tre favoritt oppskrifter med epler, og 11 kjempegode epletips!

Hvis du ikke er så heldig å ha et epletre i hagen, eller kjenne noen som har det, så bugner butikkene nå med gode norske epler.

Lun eplekake med pisket krem
Denne deilige eplekaken bakes av gjærdeig og smaker kjempegodt lun med pisket krem til. 
Klikk HER for å få oppskriften.

Oppskrift på Eplekake i liten langpanne
Foto: Tine.no

Saftig og enkel eplekake
Dette er en skikkelig god, saftig og enkel eplekake.
Klikk HER for å få oppskriften.


Foto: Franciska Munck-Johansen

Festfin og himmelsk god eplepai
Da jeg var liten pleide farmor å lage denne eplepaien. Jeg husker enda den gode duften når paien sto i ovnen, og den himmelske smaken av de syrlige eplene mot den søte marsipan-smuldredeigen sammen med myk vaniljeis. Rett og slett himmelsk!
Klikk HER for å få oppskriften.

Gode epletips:

  • Når du kutter opp epler, legg eplebåtene i litt sitronvann, så blir de ikke mørke i fruktkjøttet.
  • Kutter du opp eplene til barna dine, spiser de dobbelt så mye. Epledeler får du kjøpt ved de norske eplene i butikken.
  • Epledipp? Bruk vaniljeyoghurt og en god dose kanel.
  • Kutt opp et eple, strø på kanel og sukker og sett det i mikroen i 1 minutt.
  • Har du prøvd eplepannekaker? Bland eplebiter i pannekakerøra og stek.
  • Bakte epler smaker godt med nøtter, rosiner og litt vaniljesaus.
  • Epler holder seg minst 10 dager lenger om de legges i kjøleskapet. For lengre lagring, bør eplet ha en lagringstemperatur på 1-2 grader C og en luftfuktighet på 95%.
  • Stek epler og løk møre i smør (2 epler per middels løk) og tilsett litt hakket frisk salvie. Kjempegodt som tilbehør til stekte svinekoteletter.
  • Gi pannekakene nytt tilbehør. Stek epler møre i smør, honning og kanel. Server pannekakene med epleblandingen, en klatt crème fraîche og hakkede nøtter. Ha litt revet muskatnøtt på toppen.
  • Salaten blir ekstra god når du blander litt eplebiter i den. Ha eplene i like før servering, så de ikke blir brune.
  • Prøv et epleostesmørbrød. Smør en skive av det brødet du liker best med smør. Ha på et lag epler i tynne skiver samt et lag god ost. På toppen har du hakkede cashewnøtter eller valnøtter. Stek i ovnen til nøttene er lysebrune og osten smeltet.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt

2 kommentarer:

  1. Nam! Her er det snart bursdagstid, kanskje jeg må prøve meg på en av disse oppskriftene i helgen! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hyggelig å høre Eli!
      Lykke til med bursdagsferiring!
      Beste hilsen
      Franciska :-)

      Slett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...