Jeg har fått helt dilla på plommesyltetøy!
Da jeg skulle lage en artikkel om plommer til Vakre Hjem (som forresten er i dette nr. av bladet), laget jeg plommesyltetøy med vaniljestang for første gang.
Jeg har aldri helt hatt sansen for plommer i syltetøy, men dette ble bare helt utrolig godt! Jeg har akkurat laget en ny runde med syltetøy og har lyst til å dele oppskriften med dere. Super enkelt er det også, for man koker plommene med skall, så det er både enkelt og raskt.
Jeg bruker syltetøyet på kefir. - Kjempegodt!
Plommesyltetøy med vanilje
1 kg plommer
400–500
g sukker
3
vaniljestenger
Vask plommene, skjær de i mindre biter og ta bort stein.
Gi
plommene et oppkok og tilsett sukker og vaniljestang som er delt og skåret i
to. Rør godt og la syltetøyet koke på nytt til sukkeret og plommene er oppløst.
Hell
straks syltetøyet over i steriliserte glass (se under). Sett straks på
lokk.
Slik steriliserer du
glass på en enkel måte:
Plasser rengjort glass
og lokk i ovn som er forvarmet til 100 grader. La glassene stå i minimum 10
minutter, og du har steriliserte glass som gir god holdbarhet til syltetøyet
ditt.
Syltetøyet er også kjempegodt å bruke til tilslørte plommedamer. Slenger med oppskriften på det også:
Tilslørte plommedamer
4 porsjoner
10 stk. kavring
4 ss sukker
½ ts kanel
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
4 dl plommesyltetøy
Knus kavringene og bland med sukker og kanel. Stekes i tørr
stekepanne til kavringene tar farge (noen få minutter). Sett til side og
avkjøl.
Visp kremfløte med vaniljesukker til en luftig krem. Anrettes
lag på lag i høye glass med krem toppet med et dryss av kavring.
Serveres nylaget.