mandag 11. mai 2015

Sanselige hager







Jeg er en stor tilhenger av fremsnakking, og i dag har jeg lyst til å vise dere denne fine boken, som jeg akkurat fikk et eksemplar av. Eva Gravesen har tidligere vært med i en av interiørbøkene mine og nå har hun laget sin helt egen hagebok. Gratulerer!

Boken er dansk og heter "Haveelskernes haver. Det er en bok med sjel, sjarm og mye passion. En bok om blomster villskap og herlig atmosfære. Dette er boken om hageelskernes hager.


I boken finner dere vakre danske hager, som alle er skapt av mennesker som brenner for hagen sin. Hagene deres er en livsstil, og de gir eierne en følelse av lykke og fredfull harmoni. Dette er ikke teknisk avanserte hager, men hager dyrket med ren lidenskap.


Her er det masse deilig hageinspirasjon.


Boken kan bestilles HER.


fredag 8. mai 2015

Overdådig brownie-iskake

Oppskrift og foto: Franciska Munck-Johansen


Overdådig brownie-iskake

Dette er den ultimate festkaken. Den smaker helt fantastisk og ser imponerende ut, samtidig som alt kan gjøres ferdig i god tid. Du kan gjerne lage hjemmelaget is, men jeg synes den smaker like godt med en ferdig is av god kvalitet.

Brownies
6 egg
300 g muscovadosukker eller mørkt rørsukker
300 g vanlig sukker
250 g god mørk sjokolade
450 g smeltet smør
300 g hvetemel
160 g bakekakao
4 ts vaniljesukker
400 g revet marsipan

2 pakker is bruk favorittisen din. Jeg synes det smaker ekstra godt med valnøttis.

Pynt
50 peanøtter
Ev. litt sjokoladesaus eller smeltet sjokolade til pynt
Litt melis

Sett ovnen på 175 grader.

Smør en firkantet form ca. 20 x 30 cm samt en rund form på ca. 24 cm.

Rør sammen egg og sukker med en stor visp. Ikke rør for mye, det skal ikke være eggedosis.

Smelt smøret i en kasserolle. Ta kasserollen av platen og rør inn sjokoladen som er hakket i mindre biter. Rør til du får en glatt og myk masse.

Ha massen i eggeblandingen i en tynn stråle mens du rører godt.

Sikt melet i bollen. Bland i alt det tørre til du får en deilig, seigtflytende røre.
Tilsett revet marsipan litt om gangen. Rør innimellom slik at marsipanen blir godt fordelt i røren.

Fordel røren i formene.

Stekes ved 175 grader i 20–25 minutter.

Følg godt med fra det har gått ca. 15 minutter.

Hele hemmeligheten er å steke brownien akkurat passe. Brownies kan ha en nesten flytende kjerne, stek den derfor heller for lite enn for mye.

Avkjøl kakene med et tørkehåndkle over slik at de beholder fuktigheten. Kan også avkjøles i kjøleskap.

Ta isen ut av fryseren.

Rør isen myk. Ha isen i formen over browniebunnen. Sett formen i fryseren i minst et par timer.

Ta formen ut av fryseren ½–1 time før servering. Hvis det er vanskelig å få isen ut av formen, kan du senke formen i varmt vann i 10–15 sekunder. Gjenta til isen slipper.

Skjær brownien fra langpannen i mindre biter, ca. 3 x 3 cm. Dryss med melis.

Pynt med sjokoladesaus, browniebiter og peanøtter.




torsdag 7. mai 2015

Et ærlig innlegg! Bildene du IKKE ser på trykk!

Som interiørfotograf er jobben min å lage så inspirerende og vakre interiørartikler som mulig. Det betyr at det blir ryddet og fikset før jeg kommer, og hjemmene vi viser frem, viser seg alltid fra sin beste side. Dette synes jeg er bra, for det handler om å inspirere og gi ideer, ikke om å vise frem oppvask og skittentøy. :-)

MEN! Jeg synes likevel det er viktig (særlig som interiørblogger) å vise frem de ærlige bildene også! For ingen av oss klarer å ha det plettfritt og helt ryddig til enhver tid! 

Jeg har før vist ærlige bilder fra hjemmet vårt, men jeg får fortsatt spørsmål om folk virkelig har det så fint og ryddig som det ser ut til i interiørbladene. Jeg tenker derfor at det kan være fint med en ny runde!

Jeg er en person som liker å ha ting på stell og jeg slapper best av hvis det er noenlunde ryddig rundt meg. Trikset mitt er at alle ting skal ha et hjem, da er det enkelt å holde det rimelig greit og så har jeg funnet ut at rot som kan gjemmes bort, stresser meg mye mindre enn rot som er synlig. ;-)

MEN! Det betyr absolutt ikke at det alltid er skinnende rent og ryddig hos oss. Tvert imot! Med katt og hund og to barn så går det ofte ganske så fort i svingende. Jeg har derfor tatt en runde i huset vårt i dag - ustylet og usensurert. Og her får dere en liten bildeserie som kanskje ikke er så inspirerende interiørmessig, men som kanskje likevel kan være med på å gi litt balanse til de fine artiklene og bildene vi vanligvis ser!

Bli med en tur rundt i huset vårt slik det ser ut akkurat nå! :-)

Gangen vår ser ikke så verst ut på avstand, bortsett fra at et dyr, barn eller noen andre har vært en tur i putene for å se ut av vinduet eller for å finne seg en god plass.

Det var visst Alvan, katten vår, som har kost seg litt her! De hvite lange hårene, er ikke til å ta feil av!

Kontoret mitt er faktisk forholdsvist ryddig i dag, bare litt vanlig små-rot, slik ser det ikke ut når jeg holder på med kreative prosjekter, da er alt snudd opp ned. Og Milo er på plass.


Men la oss se bak gardinene foran skapene mine! Avslørt! Det er ikke fullt før det renner over!

Og ta en titt på vaskerommet vårt!! OMG! La oss gå videre!

Oi, kjøkkenet vårt så jo ikke så verst ut, men bli med og se litt nærmere!

Vi vasker en oppvaskmaskin om dagen ca, så da er det heller sjelden at det ser helt strøkent ut på kjøkkenbenken vår.


Dette er et helt vanlig syn hos oss!


Og barna har alltid et eller annet kreativt prosjekt på gang!


Men se hvor fint vi har det i skuffene våre! Alt er heldigvis i skjønneste orden her!


Når jeg først er på kjøkkenet, får jeg vise dere en super smart ide! Jeg så den selvfølgelig på Pinterest! Bruk et pizzafat som snurrer i kjøleskapet, da er det enkelt å se hva man har bakerst også!


Men bli med videre inn i stua! Dette er også helt vanlig. Vi ser på tv, blir trøtte og går og legger oss. Hvem har tid til å ha alle puter perfekt satt opp til enhver tid?


Jeg skulle ønske jeg altid kunne ha fine lysfat, men det ser veldig fort slik ut! 


Og sjekk størrelsen på den hybelkaninen!! Kan vel nesten ikke kalle den en kanin heller, hybelkamel er kanskje mer passende! Ha, ha, ha.

Men jeg har heldigvis skikkelig orden i klesskapene mine!


Tellekanter på absolutt alle hyller!


For ikke å snakke om skoskapet mitt! For en orden!

Ha, ha, ha. Jeg håper dere har kost dere på rundturen! 

Ha en strålende og uperfekt dag!



onsdag 6. mai 2015

Dagens DIY-tips - 3 inspirerende ideer til under hundre kroner!

Vi liker gjør det selv ideer! Særlig de som er raske å gjennomføre og som gir et flott resultat.

Her får du tre gode ideer, som jeg liker særlig godt!


Kilde: BoligPluss Foto: Sveinung Bråthen

1. Mal en stubbe og bruk den som sidebord, krakk eller lignende! 
Det er ingen grunn til å betale tusenvis av kroner for en malt stubbe, når du like gjerne kan lage den selv. Hør med noen som selger ved om du kan få kjøpe noen ukløyvde stubber, eller kontakt et firma som feller trær. Da er det bare å dra av barken, pusse lett over og male. (La gjerne stubben stå og tørke litt før du maler første strøk.)



2. Lag et flott klesstativ av en grein
Det er fint å bruke et hjørne av soverommet til å vise frem de fineste klærne dine. Du lager et flott klesstativ av en grein som du henger opp med grov hyssing eller tau. Pynt gjerne med noen av smykkene dine også. Pompong fra House Doctor.



3. Mal en vegg med tavle, og/eller magnetmaling
Du får et fint blikkfang ved å male en vegg. Bruk tavlemaling kombinert med magnetmaling, da kan du både skrive og henge opp ting på den. Enkelt og dekorativt!

Ideene er vist i denne utgaven av BoligPluss. Se resten av artikkelen HER.



tirsdag 5. mai 2015

Kan man bo i et drivhus? Klart man kan!

Kilde: Aftenposten.no Tekst og foto: Karen Gjermundrød

Som interiørfotograf skal det mye til før man føler man ser noe nytt! Men dette var nytt! 

Tenk så godt å kunne leve med middelhavstemperaturer store deler av året og spise egenprodusert mat! Man skulle tro det ble veldig fuktig og dårlig luft i et så stort drivhus, men varm fuktig luft stiger opp og luftes ut og kjølig luft tas inn gjennom et rør i bakken. Mange vil nok synes dette er en veldig sær måte å leve på, men hvorfor ikke?

Familien Solvarm spiser middag under åpen himmel store deler av året, har sitt eget kretsløp og dyrker mengder med tropiske frukter.

Rett nord for Vänersborg, inntil en hvit sandstrand, ligger det lille lokalsamfunnet Sikhall.
Et hus skiller seg ut fra den mer tradisjonelle og svenske trehusbebyggelsen.
Familien Solvarms hjem er et tømmerhus bygget inne i et 300 kvadratmeter stort drivhus.

I det de kaller for et naturhus har de sitt eget kretsløp og middelhavsklima store deler av året.


 
Akkurat nå blomstrer aprikos-, fersken- og fikenblomstene.
Om et par måneder kan familien plukke og spise vannmeloner, druer, kiwi, tomat og agurk i så store mengder at de knapt vil klare å spise alt selv.
Vannet sildrer i den lille vollgraven mens Anders og Rosemary Solvarm entusiastisk betrakter den ene humla som foreløpig er våknet til liv fra vinterdvalen, og er i ferd med å pollinere fruktblomstene.
- For at vi skal få frukt, må blomstene pollineres. Tidligere har barna gått rundt med pensel, forklarer Anders Solvarm.
Ortopediingeniøren har alltid vært naturinteressert, men han er blitt enda mer observant på hvordan naturen fungerer etter å ha bodd 15 år i middelhavshagen.
At de skulle bo i et drivhus, hadde de ingen anelse om da de begynte å bygge tømmerhuset i 1998.
Opprinnelig ble drivhuset satt opp som en beskyttelse et par år senere, på grunn av mye uforutsigbart vær da Anders arbeidet med laftingen.
Drivhuset fikk stå, og idéene har tatt form underveis.
- Ved en tilfeldighet kom jeg over en bok om en arkitekt i Stockholm som hadde satt et drivhus over huset sitt på slutten av 70-tallet. Jeg lånte den med meg hjem og forstod at dette handlet om så mye mer. Så tok jeg kontakt med arkitekt Bengt Warne, som endte opp med å bli både en mentor, guide og god venn for oss, forteller Anders.
Dette førte til at de i dag bor i et familiehus med middelhavsklima.
I tillegg til et behagelig klima, er lavt energiforbruk og matproduksjon fordeler som følger med.
 
- Siden barna var små har de kunnet plukke og forsyne seg med blant annet tomat og agurk, samt spise aprikos og druer rett fra trærne, sier Rosemary Solvarm.

God samvittighet

Ekteparet peker på forskning som sier at den vestlige verdens levesett er i utakt med jordklodens klima- og naturressurser.
- Vaner er vanskelige å snu. Vi fortsetter i de samme mønstrene med for eksempel holdningen om at kommunen eller staten får ordne opp og rense havet og sjøene. Det som er så bra med dette huset, er at her inne blir vi selv ansvarlige, da alt kommer rett tilbake til oss, påpeker Anders.
I familien Solvarms bolig lever de i et kretsløp der alt avløpsvann går ut igjen til plantene. Dette fører blant annet til at de kun tar miljømerkede varer inn i husholdningen.
- Mikrolivet må ivaretas for å kunne omdanne næringen, og da kan vi ikke helle gift i det.
Ekteparet kan ikke lenger se for seg å skulle bo i et vanlig hus.
- Mange kunne nok tenke seg middelhavsklimaet, og synes kanskje dette med biologi, planter og avløpssystem lyder tungt. Men uten planter blir det veldig tørt og varmt, da det er plantene som fukter luften. De sprer gode dufter og du får noe tilbake, påpeker Anders.
Boformen er blitt en livsstil og nærmest et kall for ham.
- Å ha det godt, med god samvittighet er hele poenget. Det er derfor jeg gjør dette, noen må vise at det er mulig. Om jeg ikke gjør det, hvem skal da gjøre det?
I dag jobber han som konsulent for folk som ønsker å bygge noe lignende og har dannet en samarbeidsgruppe bestående en arkitekt, en bygningsingeniør og en sivilingeniør i energiteknikk, i tillegg til ham selv som har god erfaring med kretsløpssystemet.

40 grader på taket

Innbydende sofaer og hagemøbler under parasoller side om side med blomstrende sitrustrær er som en middelhavsdrøm.
På solrike sommerdager fører strålevarmen til at det kan bli opptil 40 grader på taket. Da går de bare opp dit om kvelden.
Nede, i det de kaller Italia, kan det bli 30 grader i solen og 25 grader i skyggen. Da er det godt at man kan avkjøle seg i Vänern.
Og inne i tømmerhuset holder det seg kjølig og godt midt på sommeren.
- Det beste med den «positive drivhuseffekten» er middagene under stjernene på taket hvor vi kan late som vi er i Hellas store deler av året, legger Rosemary til.

Ukens inspirasjon er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende hjem, ideer, rom eller lignende fra mine favoritt interiørblader og interiør nettsteder.


mandag 4. mai 2015

Jeg var stor som et fjell - men det endte godt!

Her er det ikke en, men to!

Litt av en beskjed å få, når man er gravid! Men vi hadde prøvd å få barn lenge, så den ble tatt imot med stor jubel!

Tenk vi skulle bli foreldre, ikke bare til en, men til to små! Wow! Har var det bare å forberede seg!

Jeg ble stor som et fjell! Dette bildet er tatt to måneder før fødselen! Det var tungt, og jeg skjønner ikke helt de som synes det er SÅ koselig å være gravid, he, he, dobbelt opp av det meste av plager, men det var absolutt verdt det! De koste seg godt derinne, og de ble der heldigvis helt til termin!

Ha, ha, ha, jeg husker særlig de siste ukene, jeg var så stor at jeg måtte vekke Vegar på natta, for å få ham til å snu meg!! Og når jeg skulle ut av senga, måtte jeg bruke et hundebånd, som vi hadde bundet fast til fotenden av senga for å komme meg opp!



I dag, for akkurat 11 år siden kom disse to fantastiske skapningene til Verden! 26 timer tok det, men ut kom de! 

Gratulerer så mye til Verdens beste Celina og Alexander! 11 år i dag!








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...