torsdag 13. mars 2014

På besøg i Tante Grøns have!

Susan med bloggen My loving Home and Garden har skrevet dette herlige hageinnlegget. Hun er finalist til Årets mest inspirerende blogginnlegg.

Hvis du vil stemme på Susans innlegg er alt du trenger å gjøre å klikke "Liker" i slutten av innlegget!

Du kan også skrive i en kommentar at du ønsker å stemme på Susan! :-)

På besøg i Tante Grøns have

I går har jeg set den smukkeste have ..... den smukkeste og "lige-mig-have". Vi var på besøg i "Tante Grøns" have, på Mors - og det var den skønneste oplevelse.

Tante Grøn - også kendt som Jytte Justesen, har jo netop udgivet den fineste bog på Claus Dalby´s forlag Klematis. Jytte har skrevet teksten - på sin sædvanlige finurlige og helt igennem fangende måde, og Claus har taget billederne til bogen.  Det er virkelig en fin bog - og jeg tror at der er mange der som jeg, har drømt om at se haven ved selvsyn.


Derfor var det jo virkelig et hit da vi opdagede at Tanten åbnede sin have for gæster. Et stort kryds blev sat i kalenderen, for vi skulle til Mors, sku´ vi.


Jytte bød os hjerteligt velkommen ind i sin have - og hun var nøjagtig så sød og hyggelig som jeg havde forestillet mig. Ingen tvivl om at hér var der hjertevarme og haveglæde. Det var tydeligt.


Rundturen startede i "den rodede del" af haven, som Jytte selv sagde. Dér hvor alle stiklinger stod på spring - og der hvor det store lager af krukker og potter øjensynligt var. Men rodet - det syntes vi bestemt ikke det var. Organiseret arbejdsområde er måske bedre sagt... for det var tydeligt at hér var brugt mange timer.


Da vi kom rundt om hushjørnet kunne vi se haven - ja vi blev jo nærmest ledt derom af havestien, flankeret af den fineste buksbomhæk. Og sikke et smukt syn.Havepavillonen var virkelig fin, og vi kan lige forestille os hvor smuk dem må være når roserne, som danner taget, står i blomst. Ligesom den svalende skygge som den må give på en varm sommerdag.


På bordet stod en prægtig buket syrener - selvfølgelig. For Jyttes mand John - er nemlig også kaldet Syrenprinsen. Han elsker syrener - og det sås også tydeligt i haven.


Flere steder stod planter på spring. Men selv om der stadig var meget der ikke var helt fremme endnu - så var der rigeligt at se på.


Meget dragende var den lange allé af træer igennem haven. Det gav en rigtig god virkning - og en fantastisk fornemmelse når man gik imellem træerne. Meget formelt - men på den helt afslappede måde.


Bedene var meget smukt beplantede. Det er tydeligt at se at Jytte kan dét dér med planter og farver. Tager man det "lange skue" hen over et bed, ser man en masse bølgende farver og former. Lige til at svømme væk i. Og kigger man mere ned i bedene, ser man alle de foreskellige slags planter med hver deres detaljer. Jeg kunne bruge uendeligt meget tid på at kigge.


Alle havens små rum, giver haven en eventyragtig stemning. Eventyret om Tanten og Prinsen måske :-)


Tulipanerne og Narcisserne stod så flot, så man skulle tro de var bestilt til dagen. Duften og synet var virkelig noget særligt. Især bedet med de pastelfarvede tulipaner trak opmærksomhed - og det forstår jeg godt.


Claus Dalby kom og fortalte om tilblivelse af bogen, og om have sådan helt generelt. Der var rig mulighed for at stille spørgsmål, og flere gode fif blev skrevet i vores "huskenote".  


Det var et hyggeligt gensyn med Claus, og hvor ellers end i sådan en dejlig have, kan man sidde og få en hyggelig sludder. Vi glæder os rigtig meget til, vi skal gense hans egen dejlige have her i Juni måned - det er endnu et havebesøg som vi ser frem til. 


Jytte bruger mange plantestativer i sin have - og hvor er det flot. Vi kan så levende forestille os hvor flot de må være med de blomstrene roser og klematis.

Det er en ting som jeg gerne selv vil have noget mere ind i vores have, og det giver noget særligt til en have, når der kommer højde på bedene.


En anden ting i Jyttes have som er totalt dragende er duerne. Hvide og smukke - og helt igennem eventyrlige. Og det fine dueslag... Hvem der bare havde sådan ét. Men dét må nok hellere blive ved tanken - duer er nok ikke noget vi vil begive os ud i. Men synet af dem - det var altså fantastisk. Fristet blev vi derimod i de herligheder som "Rosenbuen" havde taget med til haven. Der var blandt andet espalier og krukketårne i flere udgaver, men også de flotteste bålsteder. Sådan ét ville bestemt pynte i vores have.... ja bare det lille ville være fint - vi er ikke krævende :-)Plantesalg kan jo altid friste mig. Et pænt lille udvalg af smukke og gode stauder, og et eminent og meget fristende udvalg af syrener. Jeg holdt mig til stauderne...  Og så fik vi også vores eget eksemplar af bogen "Tante Grøns have" - med en lille hilsen fra forfatteren selvfølgelig. Jeg glæder mig rigtig meget til at fordybe mig i den - jeg er allerede fanget af de første afsnit. Herlig læsning - helt på højde med de hilsner som "Tanten" igennem tiden har lagt på flere haveblogs. Det var en dejlig dag. Vi har mødt nogle skønne mennesker - både gamle og nye bekendtskaber. Og så har vores havedrømme og gejst fået et godt skub... masser af inspiration og gode ideer, og en følelse af hvor dejlig en have kan være.

Tante Grøns have har åbent flere gange over sommeren, og jeg vil klart anbefale dig at tage et smut forbi på Mors, hvis du overhovedet har muligheden for det.

Du finder datoer og tidspunkter på Tante Grøns have´s hjemmeside.

8 kommentarer:

 1. Oi, for en hage! Der var det virkelig vakkert. Takk for et deilig håp om en fargerik vår og sommer :)

  SvarSlett
 2. Ja det er en smuk have Huldra. Jeg elsker den, og finder utrolig meget inspiration dér. Sommeren er lige om hjørnet når man kigger billederne ikke :-)
  Jeg håber du har lyst til at stemme på mig ved at "LIKE" indlægget :-)
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlett
 3. Fantastiske billeder!!! Elsker det :))) Håber du vinder :))

  SvarSlett
 4. Et rigtigt flot indlæg, hvor du kommer godt omkring i haven. Fine billeder du har taget og en dejlig stemning du formidler til os andre, håber at du vinder :-)

  SvarSlett
 5. det er en rigtig flot og dejlig have du har

  SvarSlett
 6. Kære Susan.
  Vi var selv på havebesøg hos Tante Grøn i sommer og jeg må sige, at du har fanget den fantastisk gode stemning der er i haven.
  Tak for de dejlige billeder og for en herlig rundtur i haven.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlett
 7. Et virkelig inspirerende innlegg og jeg husker at jeg leste det i fjor og ønsket at jeg også hadde vært der! Nydelige bilder også!

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...