mandag 25. oktober 2010

Velkommen til en titt bak kulissene!

Mange ser nok for seg, det å jobbe som interiørfotograf en del mer glamorøst enn det egentlig er. :-)

Jeg elsker jobben min og kunne ikke tenke meg å gjøre noe annet. Men det mange kanskje ikke tenker på er, at bak hver en artikkel ligger det mange timers forberedelse og mye hard jobbing. Særlig når man, som jeg, ikke gir seg før man er helt fornøyd.

Onsdag i siste uke var jeg hos Stine med bloggen Vintage Chic Jeg må si jeg er imponert over hva hun har klart å få til, leiligheten er ikke stor, men nydelig innredet med mange vakre detaljer. Vi hadde en utrolig hyggelig dag, hvor vi gjorde stuen hennes om fra hvit og vakker til røff og rustikk. Her ser dere hvordan det så ut før vi begynte:


Ja, jeg innrømmer at jeg muligvis hadde lånt litt mange ting, men det er jo ikke lett å begrense seg når det er så mye fint å velge mellom. Denne dagen hadde jeg lånt alt hos Corniche. En helt nydelig interiørbutikk i Drøbak som har de vakre og helt spesielle tingene. Drøbak er faktisk verdt et besøk bare på grunn av denne butikken. :-)

Jeg får ikke vist dere resultatet enda, da artikkelen kommer i Vakre Hjem i januar, men en liten sniktitt kan jeg gi dere:


Håper dere vil like bildene. Blir mer og mer glad i rustikke detaljer.

Når dere ser artikkelen i bladet vil dere antakelig se mellom 20 og 30 bilder. Før det kommer så langt er det mye som har skjedd:

Først må man finne en idé. Jeg leter hele tiden etter nye og spennende temaer og artikkel-idéer, og bruker både blader, blogger, reiser, butikker, fine hjem og naturen som inspirasjon. Jeg kan våkne midt om natten og skrive ned en idé og er sjeldent mer kreativ enn når jeg er ute og reiser. Har derfor alltid med meg penn og papir.

Når ideen er funnet må det finnes location. Det i seg selv kan være en utfordring, da jeg selvfølgelig vil finne det helt riktige til akkurat denne artikkelen. 

I morgen skal jeg ta juleartikkel med rustikk julepynt for Vakre Hjems julenummer og da blir Corniche location. Her får dere en liten sniktitt fra juleartikkelen::
Disse rare kulene er gamle boksider rullet i hvit kalkmaling. De skal bli til en hjertekrans. 

Vel, etter location er funnet er det på tide å låne ting til styling. Jeg låner vanligvis fra bare en butikk, men bruker lang tid på å finne det helt rette. Tingene skal pakkes inn og bæres i bilen.


Hvis det er en tema-artikkel skal det også lages ting til artikkelen. I går brukte jeg 6 timer på å lage rustikk julepynt. Det hjelper å elske det man gjør, for dette er langt fra noen åtte til fire jobb. :-)

Dagen etter er det tid for fotoshoot. Da skal alle ting bæres inn og er man heldig ligger ikke leiligheten på 5. etasje. :-)

Da kan stylingen begynne. Det er veldig moro, men mye å tenke på. Det er ikke nok at det ser fint ut, lyset skal også stemme og alt må gjøres før dagslyset forsvinner.

Jeg tar venligvis mellom 250 og 300 bilder til en artikkel. 

Dagen etter er det redigering som står for tur. Ikke enkelt å velge ut de beste bildene, men dette er noe av det artigste. Hvert eneste bilde, som skal brukes blir nøye redigert og valgt ut.

Da er det teksten som gjenstår, i det nye huset har jeg fått meg et favoritt skrive hjørne. Vi har et stort karnapp i stuen. Her har vi bygget en stor daybed som er fylt med masse puter. Det er vakker utsikt over fjorden og et perfekt sted for å bli inspirert.

Etter teksten er skrevet skal den til korrektur. Siden jeg er dansk er jeg ekstra glad for å få hjelp til rettskrivingen. (Vil forresten benytte sjansen til å unnskylde mine sikkert mange stavefeil. Her på bloggen skriver jeg nemlig usensurert uten korrekturleser).

Da gjenstår det bare å sende tekst og bilder videre til bladet som skal ha dem og vente på å se artikkelen på trykk.

:-)

60 kommentarer:

 1. Det blir jo ikke hennes EKTE hjem du tar bilder av hvis du låner med deg en haug av pynteting ! Hvorfor ikke vise frem hjemmet slik det egentlig er ??

  En såpeboble illusjon.

  SvarSlett
 2. Syntes bildene var nydelig jeg:). Gir mye inspirasjon og ideer. Takk for at jeg fikk se.

  Klem Alfa

  SvarSlett
 3. Du tar nydelege bilder♥
  Og litt av ein jobb ja...det skal eg tenke over neste gang eg ser eit vakkert bilde i eit interiørblad-den laaaaange vegen frå start til mål☺

  Klem M♥

  SvarSlett
 4. Hei Anonym

  Når jeg tar hjemmehos artikler styler jeg minst mulig, helst styler jeg ikke i det hele tatt, nettopp for å vise hvordan hjemmet ser ut, men dette er ikke en slik artikkel, dette er en tema-artikkel hvor vi viser leserne hvordan man enkelt kan endre stilen fra hvit og romantisk til røff og rustikk. Da må man jo nødvendigvis style.

  :-)

  SvarSlett
 5. Ja, det er sannelig en stor jobb som ligger bak. Det har jeg vel egentlig alltid ant meg ;). Gleder meg til å se artikelen (som kommer i mitt favoritt blad).

  Min kjære studerer til å bli fotograf og jeg ser all den tid han bruker på bildene sine.
  Da blir det jo småtterier med mine bilder som bare plutselig dukker opp og ikke trenger så mye redigering. Men halve gleden med å blogge er jo å vise andre bloggere flotte bilder ;).

  Ønsker deg en flott uke!

  Klem Madelén

  SvarSlett
 6. du er en fiiin inspirasjonskilde, med eller uten lænte fjær...
  klem,magny

  SvarSlett
 7. Hei gode du! Har aldri sett skrivefeil hos deg? (og eg har jobba som lærer) ;) Nydelege bilder! Forstår folk ikkje forstår dette med styling, for vi vil jo gjerne sjå det som er ekte. Men det er klart at vi også vil ha tips om styling!!!! :) Det å kunne forandre inntrykk ein stad, er noko mange lengtar etter innimellom! Har fått sett folk med din type jobb i aksjon, og eg vart VELDIG fasinert! Så mange ting å tenkje over, og setje ut i livet. Hurra for deg, eg gleder meg stort til å sjå alt ferdig i bladet! Eg laga noko veldig spesiell julepynt i fjor, kanskje eg skulle sendt deg bilder?

  Ha ein nydeleg dag,
  og tusen takk for at du deler med oss!

  Klem E :)

  SvarSlett
 8. Hei kjære Elin

  Nå ble jeg veldig glad!! Så hyggelig at du ikke har sett alt for mange stavefeil her. Jeg synes noe av det beste med bloggen er at man kan skrive rett fra hjertet uten å tenke så mye, men samtidig vil jeg jo ikke at dere skal få tekst full av feil. :-)

  Høres kjempespennende ut med julepynten din. Jeg vil veldig gjerne se bilder!

  Ha en nydelig dag! :-)

  SvarSlett
 9. ..spennende og inspirerende..sluker til meg alle inntrykk :))
  takk for at vi får se arbeidet bak også.. :)
  ha ei fin uke!!
  klem Anne♥

  SvarSlett
 10. Gleder meg til flere vakre bilder fra deg, Franciska! :)

  Ha en strålende dag!

  klem fra Fru K

  SvarSlett
 11. Ser kjempegøy ut :)
  Blei overraska når du skreiv at du var dansk, har ikkje lagt merke til skrivefeil ihvertfall :D
  Ønsker deg ei fin ny veke :) Hilsen Grete

  SvarSlett
 12. Love to see the heart wreath when it is finished.
  Pam x

  SvarSlett
 13. What a beautiful photo's do you make.
  I am looking forward to the pictures of the heart of paper. Beautiful for Christmas, I think.
  Thank you for what you let see us.
  Warm greatings from Holland ☼
  Patricia

  SvarSlett
 14. I do not understand why people are so negative comments may give such anonymous ...... simply say who you are!......you do your work perfect !!.....and of course you bring stuff with you to decorated...!!....that;s your job to make perfect pictures!!....i really look forward to see the Vakre fro Januari........but first the christmas issue...have you also make pictures for??.......and when you are in Holland you be welcome to make pictures in our house......not white but beautiful !! hahahahha!! lovely week !! love Ria...

  SvarSlett
 15. Thank you Ria! :-) Would love to see your home. I will stop by if I am ever in the neighborhood.

  Have a great week! Love F :-)

  SvarSlett
 16. Det var roligt och få läsa om hur du jobbar, förstår att det är mycket jobb bakom ett reportage. Ska bli jätteroligt och se det färdiga resultatet i magasinet.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvarSlett
 17. Hei:)

  Første gang innom bloggen din, kjempeglad jeg fant den:)
  Så utrolig mange fine inspirerende bilder:)
  Gleder meg til å følge deg videre:)

  Det ligger mye mer jobb bak et interiørblad enn man tror ja...

  Ha en fin uke:)

  Klem Lise

  SvarSlett
 18. Ser kjempe-lekkert ut!! Gleder meg til å se alle bildene:))

  Klem klem
  ANETTE

  SvarSlett
 19. Hei flinka!!
  så gøy å lese hvordan du jobber!! Og helt herlig at du skal lage reportasje fra Cornice, Ina er jo så hyggelig og butkken er jo en DRØM!!
  klem og lykke til♥ (Tar gjerne en kaffe en dag !!)

  SvarSlett
 20. jeg forstår godt din brennende sjel for å gjøre det du gjør..Det er jo herlig å kunne bruke kreativiteten sin slik du gjør det..og utrolig dyktig er du også..INSPIRERT!!!
  gleder meg til å se de vakre bildene!

  Klemmer Annveig - Det lille Rom..

  SvarSlett
 21. For en utrolig morsom jobb dette må være ;)
  Jeg er så heldig å få ta bilder sammen med en stylist innimellom, det er SÅ gøy og komme til "dekket bord" men det hadde vøert skikkelig gøy og hatt denne evnen selv ;)
  Gleder meg til bladene kommer, og er skikkelig spent på den hjertekransen ... :)

  SvarSlett
 22. Først må jeg si at jeg aldri har tenkt over at du er annet enn norsk. Jeg har ikke sett en enest skrivefeil jeg! noen gang her hos deg!!
  Når det er sagt, så synes jeg du er virkelig flink F. Bildene dine er alltid vakre og stemningsfulle. Jeg følger med på alt i Vakre Hjem for eksempel. Det du viser er alltid så inspirerende. Man får liksom lyst til å lage noe..et eller annet..bare lage!! og masser av det! Hehe. Så..keep on working;) det inspirerer mange er jeg sikker på.
  Spennende..gleder meg til å se hjemmet til Stine forvandle seg til noe annet i januar.
  Klemmer fra Line

  SvarSlett
 23. What a beautiful photos you make.
  The styling is so importent to make these pictures.I'm very curious to see more photos.
  I'm definitely going to visit this blog often.
  Greetz Katja

  SvarSlett
 24. Helt heeeerlig jobb du har..den skulle jeg gjerne ha hatt:):)Elsker hele den prossessen...
  Gleder meg til neste nummer av Vakre Hjem...
  ha en fin dag
  eddaKlemmer

  SvarSlett
 25. Så spennende å lese om prosessen bakom bildene og teksten. Gleder meg masse til å se den ferdige artikkelen og bli inspirert! Ha enn fortsatt fin uke. Klem fra meg

  SvarSlett
 26. Hej! Vilken vacker blog du har och vad kul att du hittat till SIB, jag har lagt in dig som medlem nu. Välkommen i gänget!

  Kram Lisa

  SvarSlett
 27. Dette glæder vi os til at se..:-)
  Stines flotte lejlighed er jo så smuk i sig selv,men jeg er ikke i tvivl om at den bliver super når du har indrettet den.
  Så bliver det spændende og se om Stine snupper nogen af ideerne..:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlett
 28. Hei,

  Gleder meg allerede til januar bladet:). Jeg elsker det rustikke til det hvite. Det blir litt mer sjel etter min mening. For en drømmejobb du har:-). Syns du er super heldig jeg. Og flink er du.

  Klems Sarita

  SvarSlett
 29. Så morro å få være med bak kulissene.

  Gleder meg til å e innlegget og bildene..
  Spennende med styling -og hvordan noen rekvisitter kan endre hele uttykket :)

  Ha en flott morgendag!

  Klem fra Tove

  SvarSlett
 30. Takk for supert innlegg, spennende å høre. Forstår det ligger en del arbeid bak en slik artikkel, ja.

  SvarSlett
 31. Hej, sød,sød blog. Den vil jeg helt sikkert se mere til. hilsen Birthe

  SvarSlett
 32. Så morsomt å lese om hvordan dere gjør når dere skal ta bilder til interiør reportarsjer, ikke vanskelig å forstå at det ligger MYE jobb bak det! Bildene ser ut til å bli utrolig vakre, gleder meg til å se de i Vakre hjem & interiør. :)

  SvarSlett
 33. I'm definitely getting the magazine when it comes out, can't wait to see. Love the items, much to inspire! I'm here from Stine's blog, good to meet you.

  SvarSlett
 34. Tusen takk for at du viser alt det bak bildene, puh! Blir svett av å tenke på all bæringa!

  Resultatene som du får tar jo pusten fra enhver, alltid slående vakre bilder!

  Det blir spennende å se fra hvitt til rustikk også, det er vel den veien det går mer og mer? Ikke minst etter at Halvor Bakke uttalte at Shabby Chic er ut,? Hihi... Halvors ord er LOV, så det! =D

  Ha en strålende uke!

  Klem Mona

  SvarSlett
 35. Artig å høre hvordan du jobber, men fulgte en stylist i forbindelse med skolen, og fikk et lite innblikk.

  Skjønner godt at du liker jobben din til tross for sjauing og andre utfordringer.

  Drøbak er en kjempekoslig liten by, var der masse som liten, den gang det gikk ferje over fjorden.

  Ønsker deg en fin helg!


  Hilsen fra Mimmi-Leone

  SvarSlett
 36. Mange vakre bilder! Den som var av deg i siste Vakre Hjem, ute i skogen var også veldig flott. Nyt søndagen videre!

  SvarSlett
 37. Gleder meg til å se enda mer i januar, vakre bilder du ta r som alltid:)

  Ha en finfin kveld:)

  SvarSlett
 38. Det er tydelig at du elsker det du gjør også! Utrolig flink!

  SvarSlett
 39. My brother rесommended I might lіκe
  thіs web ѕite. He was entіrelу right.
  Thіs post actuаlly made my day.
  You сan not imagine јust how much timе I haԁ ѕpent
  fοг this information! Thanks!


  Also visit my ѕitе bad credit loans

  SvarSlett
 40. Whаt a material of un-аmbiguitу anԁ pгesегvenesѕ of vаluable eхpеrienсе about
  unpreԁicteԁ еmotіons.

  Feel freе to νisit my websіtе lose weight
  My site: lose weight

  SvarSlett
 41. Hеllo, і think thаt i saw you visited my ωеblog so і сamе to
  “retuгn the faѵor”.ӏ'm attempting to find things to enhance my site!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

  Here is my blog ... loans for bad credit
  Also see my web page - loans for bad credit

  SvarSlett
 42. Ηi thеre Dear, aге you gеnuinеly visiting this website daily, if ѕo after that you ωill
  absolutelу get fastidious know-hοw.


  Look at my page: payday

  SvarSlett
 43. Unquestionably believе that which you stated. Your favorite justification ѕeemed to
  bе оn the net thе simpleѕt thing to be aware of.

  I say to you, I ԁefіnitelу get irked while people consider worries that theу ρlainly ԁo nοt κnοw about.
  You managed tο hіt the nail upon thе top and аlso
  ԁеfinеd out the whole thіng withοut hаving sіdе effect
  , people can take a signal. Wіll lіκely be
  bаck to gеt moгe. Thanks

  Also visit my ωеb site :: personal loans
  Also see my webpage - personal loans

  SvarSlett
 44. Whаt's up, after reading this remarkable piece of writing i am as well cheerful to share my know-how here with colleagues.

  my homepage :: payday loans

  SvarSlett
 45. Verу shortly thіѕ site ωill bе famоuѕ аmοng all blog viѕitors, duе to it's good articles or reviews

  my page :: payday loan

  SvarSlett
 46. Somebοdy essentiаlly help tο make severely аrticles I'd state. This is the very first time I frequented your website page and thus far? I amazed with the analysis you made to create this actual publish extraordinary. Fantastic process!

  Also visit my site :: instant payday loans
  My web site :: instant payday loans

  SvarSlett
 47. ӏ would likе to thank yоu
  for the еffortѕ you've put in penning this blog. I'm hoріng to view the sаme hіgh-grade content bу yοu later
  on aѕ wеll. In fact, your crеatiνe writing abilitiеѕ has encοuraged
  mе to get my own, pеrsonal blog now ;)

  Look at my wеblоg: payday loans

  SvarSlett
 48. Hmm it appears lіκe уour sіtе ate
  my first cοmment (it waѕ super long) sо
  I guеss I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thorоughlу enjoying your blog.
  I tοo am an аspігing blog writer but I'm still new to everything. Do you have any tips for beginner blog writers? I'ԁ certainly appreciate іt.


  Takе а loοκ at my blog post - payday loans

  SvarSlett
 49. My brοtheг гeсοmmended I might like thiѕ web site.

  He wаs entirely right. This publish actuallу made my ԁаy.
  You can nοt consіder ѕimρly how much time I had sρent
  for this info! Thank you!

  Also visit mу blog :: payday loans

  SvarSlett
 50. Ηaving гead this I thought іt wаs extremelу
  infoгmative. I appreciatе you takіng
  thе time anԁ enеrgy to put this сontеnt
  together. I оnce again finԁ myself ρeгsonally spending a lot of time both rеаԁing аnd leaving commentѕ.
  But so what, it was still wοrth іt!


  Also visit mу wеb pаge - Payday Loans

  SvarSlett
 51. Grеаte aгticle. Keep writing such kind of info on your
  site. Im reаlly impreѕsеd by
  уour ѕite.
  Тhanks for sharing your thoughtѕ abοut kеyωοrd.
  Regards

  Loоk into my page ... Same Day Payday Loans

  SvarSlett
 52. Gгeаt blog уou haνе gоt
  hеrе.. ӏt's hard to find high-quality writing like yours these days. I seriously appreciate individuals like you! Take care!!

  My weblog; New Bingo Sites

  SvarSlett
 53. Way cool! Some extгemelу νalid pοints!
  I аpρreciаtе you ωriting this wгite-up
  plus the rest of the sіtе іs alsο ѵery good.


  mу wеblog :: New Bingo Sites

  SvarSlett
 54. Way cоol! Ѕome ѵery valid рoints!
  I apρrеciate yοu pennіng this post plus the rest of thе website is еxtremely good.


  Look at mу blοg: payday loans

  SvarSlett
 55. Don't mind looking at blogs and so forth when its raining.

  Here is my weblog - long term loans

  SvarSlett
 56. Ѕeems like my tablet has decidеd to work prοperly thіs week,
  I cаn fіnally ѕee the respοnsе form.

  Јuѕt to say, I wοuldn't do it myself.

  My blog ... fast cash

  SvarSlett
 57. What a collapse in communication, there's nothing amiss with being respectful.

  My blog post: bad credit personal loans

  SvarSlett
 58. I love to read аbοut the finer pointѕ
  of these things, that's what makes this blog stand out. Things other people don't go
  ovег.

  Lоok аt mу site - small personal loans

  SvarSlett
 59. I love to examine the trivia оf these things, thаt's what makes this site shine. Things other writers don't gо oѵer.


  My blоg; personal loans uk

  SvarSlett
 60. If you аre ԁoing it tοo then I won't! No sense coming up with the same thing once more.

  my blog post: loans Site

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...