onsdag 16. april 2014

Reisetips til Amsterdam!



Amsterdam er en helt herlig by, med utrolig mye fint å by på!

Jeg var der for bare et par uker siden. Her får dere mine beste reisetips!



1. Bo på en husbåt!
Det finnes mer enn 1500 husbåter i Amsterdam og det å bo på en, vil gjøre oppholdet ditt til noe helt utenom det vanlige. Det er ikke dyrt heller! Du får det i alle prisklasser, og det koster ca det samme som et hotellrom. Vi bestilte HER.


2. Gå på shopping i de små gatene!
Unngå de største turistgatene og besøk heller "De ni gatene" eller "De negen Straatjes" som de heter. Det er et område som består av ni gater, som er fulle av herlige små butikker, og ikke minst masse fine små interiørbutikker. (Eget innlegg kommer om dem).



3. Nyt livet
Amsterdam er full av liv og man finner små koselige kafeer overalt. Noe av det beste jeg vet er å sitte på en koselig liten kafe og bare se på livet.

Serre met piano Indrapura Amsterdam

4. Spis godt
Amsterdam er full av gode spisesteder. Du finner mange av dem på Rembrandtplein, som er et godt utgangspunkt for en hyggelig kveld. Jeg kan anbefale å prøve Indonesisk Rijstaffel, som er en Nederlandsk spesialitet som kommer fra den tiden Indonesia var en Hollandsk koloni. Rijstaffel består av et veld av små retter. Ofte mer enn 20 retter som serveres med ulike typer ris. Vi spiste på Indrapura, som ligger midt på Rembrandtplein. Vi hadde en fantastisk koselig opplevelse. Kan anbefales.



5. Besøk et pannekakehus
Amsterdam er kjent for sine pannekakehus og det finnes mange av dem. Her får du pannekaker i alle varianter. Verdt et besøk.



6. Gå på marked
Det er mange markeder rundt omkring i Amsterdam. Koselig å gå på jakt etter noe helt spesielt, eller bare titte og ta inn atmosfæren.



7. Besøk Keukenhof
Keukenhof er Verdens største blomsterhage, og den bør helt klart være på listen over steder å se mens man lever. Den ligger bare 45 minutter fra sentrum og er et helt fantastisk syn med mer enn 7 millioner tulipaner, hyasinter og mye mer, et veld av farger og nydelige dufter.

Det er mye, mye annet å gjøre. Amsterdam har blant annet flest museum per kvadratmeter enn noe annet sted i Verden, mer enn 1.000 et av dem er Anne Franks Museum. De har også vanvittig mange sykler og Amsterdam er kåret som Europas mest sykkelvennlige by. Det er ca. 800.000 innbyggere i Amsterdam, og mer enn 1,4 millioner sykler. Man får leid sykler overalt. Kanalene er på Unescos Verdensarvliste. Det er 165 kanaler, som strekker seg over mer enn 100 kilometer!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...