Foto: Franciska Munck-Johansen
Det er koselig å kunne servere varme nystekte runnstykker til søndagsfrokosten, og jeg liker å bake runnstykker barna kan ha med på matpakken også.
Jeg har fått dette tipset av en god venninne som har en super enkel måte å gjøre dette på, den er kjemperask, uten elting, uten forheving og du slipper til og med å forme runnstykkene!
Verdens enkleste grove runnstykker
Du trenger 1 pose Rugbrødsmiks (Jeg har brukt den som heter Ekte dansk Rugbrød fra Møllerens)
Tilsett det du har av kjerner. Jeg liker å bruke müslimiks med diverse korn.
Tilsett vann og gjær og da er det bare å røre sammen.
Du trenger ikke forme runnstykkene, bare press deigen ut i en langpanne og del opp med pizzaskjærer før du setter til heving.
La deigen heve i ca 40 minutter.
Stek på 200 grader i ca. 10 minutter og du har kjempegode og sunne runnstykker.
P.S. Har du ikke rugbrødsmiks kan du bruke denne enkle oppskriften i stedet:
Også veldig enkle grove runnstykker ;-)
1 pakke tørgjær
3 dl lunken vann
500 g sammalt rug
250 g hvetemel
250 g müsli
1 ts salt
Bland tørgjær og lunken vann (litt varmere enn fingervarmt)
Tilsett resten av ingrediensene og rør sammen.
Tilsett ekstra lunken vann til deigen henger sammen.
Følg ellers fremgangsmåten over.
Foto: Franciska Munck-Johansen
De så utrolig gode ut:)
SvarSlettØnsker deg en herlig palmehelg:)
Klem Merete
Inspirerende blog. - Tak for kigget og god påske
SvarSlettKlem Susanne