Vakre Hjem har bursdag, og jeg har laget kaken :-)
Oppskriften deler jeg selvfølgelig med dere:
Mandel-fragilité-bunner med søt og frisk bringebær- og limekrem, pyntet med friske roser. Mmm den var skikkelig god! :-)
Festkake med bringebær- og limekrem
Kakebunner:
200 g reven marsipan
1 dl melk
6 eggehviter
200 g sukker
100 g hakkede mandler
200 g reven marsipan
1 dl melk
6 eggehviter
200 g sukker
100 g hakkede mandler
Bringebær- og limekrem:
4 dl kremfløte
50 g melis
400 g kremost naturell
1 ts vaniljesukker
Saft og fintrevet skall av 1 lime
400 g bringebær
4 dl kremfløte
50 g melis
400 g kremost naturell
1 ts vaniljesukker
Saft og fintrevet skall av 1 lime
400 g bringebær
Roser til pynt
Sett ovnen på 125 °C.
Start med å lage kakebunnene. Pisk reven marsipan og melk sammen. Ta en ny bolle og pisk eggehvitene stive. (Du skal kunne snu bollen på hodet uten at eggehvitene sklir ut.) Tilsett sukker og pisk til massen blir som til marengs. Tilsett marsipanmassen og rør forsiktig, slik at du beholder mest mulig luft. Tilsett til slutt de hakkede mandlene.
Tegn opp 4 sirkler på 4 ark med bakepapir. Bruk en passe stor tallerken som mal. Snu papiret slik at du får den siden opp som det ikke er tegnet på. Fordel massen på sirklene og sett bakeplatene i ovnen. Stekes 45–60 minutter ved 125 °C, eller til bunnene er sprøe og tørre.
Lag kremen mens bunnene står i ovnen. Start med å piske kremfløten til krem. Rør kremosten med melis og bland med kremen. Tilsett vanilje og saft og skall av limen. Skjær bringebærene i mindre biter og bland dem forsiktig inn i kremen. Legg kakebunnene sammen med kremen. Pynt med roser og server.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!