fredag 14. august 2015

Fantastisk deilig sommer iskake!

fotob_1015
Tekst, styling og foto: Franciska Munck-Johansen
Kjempegod kake som ser imponerende ut, men som er veldig enkel å lage. Perfekt nå i sommervarmen! 
Oreo-iskake med bringebær
Bunn
1 1/2 pakke Oreo-kjeks (225 g)
50 g smeltet smør
Fyll:
3 dl kremfløte
200 g Philadelphia kremost naturell
1 dl melis
frø fra 1/2 vaniljestang, eller 1 ts vaniljesukker
1 ts limeskall
1 ts limesaft
Pynt:
250 g bringebær
litt melis
Oppskriften er til en liten kake til ca. 6 personer. Hvis du ønsker det, kan du doble oppskriften. Bruk da en form på ca. 22 cm i diameter.
Til denne oppskriften bruker du en form som er 15 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen av formen.
Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin eller blender. Smelt smøret og bland det med 2/3 del av kjeksen. Sett resten av kjekssmulene til side til pynt.
Ha kjeksen, som er blandet med smør, i formen. Pass på å ikke presse kjeksmassen for tett sammen, da blir den hard. Sett bunnen til avkjøling i kjøleskapet til den har stivnet. Det tar ca. en halv time.
Ha kremost og melis i en bolle og visp et par minutter til du får en luftig masse. Bland inn limeskall og -saft. Visp kremen stiv. Bland den forsiktig sammen med resten av fyllet med en slikkepott. Ha fyllet i formen med bunnen. Dryss resten av kjeksene over og sett formen i fryseren i 3–4 timer, gjerne over natten.
Ta kaken ut av fryseren i god tid før servering. Minst 1 time i romtemperatur eller 2–3 timer i kjøleskap. Kaken smaker ekstra godt når den er litt frossen i midten og myk ellers.
Ta kaken ut av formen og sett den på et serveringsfat. Pynt med bringebær og et dryss med melis.
Tips: Det er også godt å lage kaken med ekstra bringebær- og Oreo-kjeksbiter i fyllet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...