fredag 12. september 2014

Fredagskos - Lun eplekake med pisket krem

Oppskrift på Epleruter i langpanne
Kilde: Tine.no

Høsten er epletid! Og ikke minst eplekaketid!

Denne deilige eplekaken bakes av gjærdeig og smaker kjempegodt lun med pisket krem til. 

Lun eplekake med pisket krem

Ca 20 biter.

2 dl melk
25 g fersk gjær
1 egg
1/2 dl sukker
1/4 ts salt
75 g romtemperert smør
7 dl hvetemel

Fyll:
3 epler (gjerne syrlige)
50 g smør
1/2 dl sukker
4 ss mandelflak

Til servering:
3 dl krem


Varm melk til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjær i bakebollen. Hell over melken, og rør til gjæren har løst seg opp. 

Skrell eplene hvis det er tykt skall på dem. Ta ut kjernehus og skjær i tynne båter. Fordel eplebåtene over deigen i et fint mønster. Smelt smøret og pensle over eplebåtene. Strø over sukker og mandelflak. La kaken heve i ca. 45 minutter. I mellomtiden setter du stekeovnen på 200 °C.

Pensle kaken med egget som er igjen, og stek den i 15-18 minutter. Server kaken lun med kald pisket krem til.


Pisk egg med en gaffel. Spar ca. 1 ss til å pensle på den ferdige deigen før steking. Tilsett sukker og salt. Skjær smør i biter, og rør inn i blandingen. Bland i mel, så mye at deigen blir glatt og fin, men fremdeles kjennes løs. Det kan hende du ikke trenger alt melet. Dekk til deigen og sett den til heving i ca. 45 minutter. 


Finn frem en langpanne på ca 25 x 35 cm, og kle den med et bakepapir. Hell deigen i langpannen, og trykk den ut med melede hender slik at den dekker hele formen. 



torsdag 11. september 2014

Høstfavoritter

Høsten nærmer seg og med den tid til å trekke inn og gjøre det koselig rundt seg. Det er masse fint i butikkene nå! Jeg har tatt meg en runde og her er noen av favorittene mine akkurat nå!

  

Lene Bjerre har akkurat fått ny høstkatalog og her var det masse fint. Se bare disse lekre tingene!
Se resten av katalogen HER!

Kylie taklampe, rosegold liten   Saltlykt, liten
Lykkelig på Haver har et stort utvalg av kvalitetsting som er nøye utvalgt. Her fant jeg:Trendy kobber pendel taklampe 30 cm i diameter og fine saltlykter fra Sirocco. Se mer i nettbutikken deres HER!



Majas Cottage har kjempefine lykter til høstmørket. En stor del av inntekten går til Kreftforeningen for barn. Så langt i 2014 har de gitt hele 210.000 kr. og mer skal det bli!

  

LandRomAntikk har de søteste retrokjolene. Og mye annet fint av interiør og tilbehør. Se mer HER!



Visit Me har spesialisert seg på eksklusive designmøbler og interiør fra bl.a. Sør Afrika og har mye fint som man ikke får andre steder. Blant annet flott benk og puff med patchwork laget av kuskinn.
Kubbelys, feather   Kubbelys, moose
Drømmeverden, som har butikk i Åmot har også nettbutikk med stort utvalg, blant annet disse tøffe kubbelysene. Se mer HER!

mandag 8. september 2014

Lag denne fine hengesofaen for noen få hundrelapper!


Det er noe med hengesofaer som jeg liker skikkelig godt. Jeg vet ikke helt om det er fordi det gir meg assosiasjoner til lange late dager i en hengekøye i hagen, eller om det bare er fordi de ser bra ut, men noe er det.

De er heldigvis veldig enkle å lage selv. Vi lagde denne i helgen på noen få timer.

Du trenger:
5 store kroker (Maxbo, Bauhaus eller lign.)
Tau i passe lengde, husk å beregn ekstra til knuter
En gammel dør eller lignende
Hvis du har noen lengder tre liggende, kan du bruke det i stedet for en dør.

Slik gjør du:
Fest krokene
Fest tauet
Heng opp døren og juster tauene.

I forkant av sofaen har vi pyntet litt med en grein jeg fant i skogen. Fløyelsputene er fra OiSoiOi. De små putene er fra Sanselig Interiør.

:-)

fredag 5. september 2014

Kjempegodt hjemmelaget fersken syltetøy


Vi har et bitte lite ferskentre i hagen. Noen år gir det bare noen få ferskener, men i år var vi heldige og fikk en hel kurv full.

Resultatet ble mange glass med utrolig godt ferskensyltetøy!

Enkelt å lage er det også, for man koker ferskenene med skallet på.

Kan selvfølgelig også lages med kjøpte ferskener. Her får dere oppskriften. :-)

Hjemmelaget fersken syltetøy med vanilje

1 kg ferskener
400–500 g sukker
3 vaniljestenger

Vask ferskenene, skjær de i mindre biter og ta bort stein. 

Gi ferskenene et oppkok og tilsett sukker og vaniljestang som er delt og skåret i to. Rør godt og la syltetøyet koke på nytt til sukkeret og ferskenene er oppløst.

Hell straks syltetøyet over i steriliserte glass, og sett på lokk.

Slik steriliserer du glass på en enkel måte:


Plasser rengjort glass og lokk i ovn som er forvarmet til 100 grader. La glassene stå i minimum 10 minutter, og du har steriliserte glass som gir god holdbarhet til syltetøyet ditt. Du kan også helle over kokende vann.


tirsdag 2. september 2014

Lyst, røft og skandinavisk


I dag er jeg inspirert av stilen til HKliving.

Jeg har sansen for nederlansk design. Særlig stilen som er lys og røff på samme tid. Den minner på mange måter om den skandinaviske stilen med bruk av mange naturelementer og grafiske sort hvite detaljer.


mandag 1. september 2014

Tøffe stubber!

Her om dagen gikk jeg forbi den kreative og talentfulle nesten-naboen min, Paulin Skoglund-Voss. Hun var i full gang med å pusse ned noen store stubber.

Paulin er ikke bare en av norges dyktigste cellister, hun lager også disse fantastisk fine stubbebord.

Det ligger mye arbeid bak hvert bord, det skal avbarkes, pusses, males, slipes, males igjen etc.

Hun selger bordene HER. De koster 1.200,- per stk for de store og 1.000,- for de mellomstore.

Kan bestilles ubehandlet, beiset med miljøvennlig beis eller malt med høyglans hvit maling.

Hva synes dere? Er de ikke fine?








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...