mandag 8. september 2014

Lag denne fine hengesofaen for noen få hundrelapper!


Det er noe med hengesofaer som jeg liker skikkelig godt. Jeg vet ikke helt om det er fordi det gir meg assosiasjoner til lange late dager i en hengekøye i hagen, eller om det bare er fordi de ser bra ut, men noe er det.

De er heldigvis veldig enkle å lage selv. Vi lagde denne i helgen på noen få timer.

Du trenger:
5 store kroker (Maxbo, Bauhaus eller lign.)
Tau i passe lengde, husk å beregn ekstra til knuter
En gammel dør eller lignende
Hvis du har noen lengder tre liggende, kan du bruke det i stedet for en dør.

Slik gjør du:
Fest krokene
Fest tauet
Heng opp døren og juster tauene.

I forkant av sofaen har vi pyntet litt med en grein jeg fant i skogen. Fløyelsputene er fra OiSoiOi. De små putene er fra Sanselig Interiør.

:-)

fredag 5. september 2014

Kjempegodt hjemmelaget fersken syltetøy


Vi har et bitte lite ferskentre i hagen. Noen år gir det bare noen få ferskener, men i år var vi heldige og fikk en hel kurv full.

Resultatet ble mange glass med utrolig godt ferskensyltetøy!

Enkelt å lage er det også, for man koker ferskenene med skallet på.

Kan selvfølgelig også lages med kjøpte ferskener. Her får dere oppskriften. :-)

Hjemmelaget fersken syltetøy med vanilje

1 kg ferskener
400–500 g sukker
3 vaniljestenger

Vask ferskenene, skjær de i mindre biter og ta bort stein. 

Gi ferskenene et oppkok og tilsett sukker og vaniljestang som er delt og skåret i to. Rør godt og la syltetøyet koke på nytt til sukkeret og ferskenene er oppløst.

Hell straks syltetøyet over i steriliserte glass, og sett på lokk.

Slik steriliserer du glass på en enkel måte:


Plasser rengjort glass og lokk i ovn som er forvarmet til 100 grader. La glassene stå i minimum 10 minutter, og du har steriliserte glass som gir god holdbarhet til syltetøyet ditt. Du kan også helle over kokende vann.


tirsdag 2. september 2014

Lyst, røft og skandinavisk


I dag er jeg inspirert av stilen til HKliving.

Jeg har sansen for nederlansk design. Særlig stilen som er lys og røff på samme tid. Den minner på mange måter om den skandinaviske stilen med bruk av mange naturelementer og grafiske sort hvite detaljer.


mandag 1. september 2014

Tøffe stubber!

Her om dagen gikk jeg forbi den kreative og talentfulle nesten-naboen min, Paulin Skoglund-Voss. Hun var i full gang med å pusse ned noen store stubber.

Paulin er ikke bare en av norges dyktigste cellister, hun lager også disse fantastisk fine stubbebord.

Det ligger mye arbeid bak hvert bord, det skal avbarkes, pusses, males, slipes, males igjen etc.

Hun selger bordene HER. De koster 1.200,- per stk for de store og 1.000,- for de mellomstore.

Kan bestilles ubehandlet, beiset med miljøvennlig beis eller malt med høyglans hvit maling.

Hva synes dere? Er de ikke fine?








fredag 29. august 2014

Tips til super helge snack!



Sweet Paul Magazine har denne deilige oppskriften!

Enkel å lage og smaker helt nydelig! Perfekt som snack eller en liten forrett.

Ristet baguette med brie og bær

1 baguette
Litt smør
1 brie
bringebær, blåbær og eller bjørnebær
Litt akaciehonning

Sett ovnen på 230 grader.
Skjær baguetten i skiver, smør skivene og plassér dem på et brett med bakepapir.
Skjær skiver av brien og mos bærene lett i en skål.
Rist baguetteskivene i ovnen i 3-5 minutter til de får en fin gylden farge.
Legg dem på et fat, ha på brie og bær og topp med litt akaciehonning.

Server med en gang!

torsdag 28. august 2014

New York-inspirert designleilighet i Oslo

Det er langt imellom de virkelig interessante objektene på Finn, men denne leiligheten skilte seg ut.
Den ligger i gamle Christiania Hesteskofabrikk og er en urban leilighet med herlig New York loft-følelse. Gøy å se slikt i Norge.


















Kilde: Finn.no

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...