Tekst og foto: Franciska Munck-Johansen og Miriam D. Sundbye
Med sine
vakre farger og krystallklare luft, er høsten en spesielt fin tid for
piknik. Dekk opp med myke saueskinn og varme pledd, og inviter til romantisk
stevnemøte en solrik høstdag.
Egen hage er et flott sted å ha piknik, så lenge det er mulig å finne et usjenert sted. Det gir muligheten for å servere varm mat og dekke opp med mer enn bare en duk, men dere kan selvfølgelig også ta med dere maten ut i skogen eller parken.
En hyggelig måte å overraske en man er glad i.
Her får dere et par gode oppskrifter. Paien kan gjøres ferdig i god tid og bare varmes.
Høstpai med kantareller, parmaskinke og ricotta
Kantareller
og ricotta gir denne paien en helt nydelig smak av høst.
Paibunn:
4 dl
hvetemel
125 g
smør (halvparten av smøret kan med fordel erstattes av kesam)
2 ss
kaldt vann
Fyll:
300 g
rensede kantareller
3 ss smør
3 ss
hvitvin
2 fedd hvitløk
salt og
pepper
250 g
ricottaost
75 g
parmesan
150 g
parmaskinke
2 ss
finhakket gressløk
10
cherrytomater
Kna
deigen godt sammen og sett kaldt. Kjevle ut på bakepapir og kle en form med
deigen. Forstekes ved 225 °C i 10 minutter.
Stek kantarellene med smør og
hvitløk i et par minutter, og smak til med salt og pepper. Tilsett hvitvin og
la vinen koke inn (et par minutter).
Legg mindre biter av parmaskinke
på paibunnen, og hell soppblandingen over. Legg små kladder med ricotta jevnt
fordelt over bunnen, skjær tomatene i halve og fordel rundt i kanten. Strø
parmesan over til slutt.
Stekes ferdig ved 200 °C i
ca. 30–40 minutter.
Epletoddy
med kanel og ingefær (2 glass)
6–8 dl eplesaft
Noen dryss med kanel
fersk ingefær
Ha noen dryss med kanel og litt
revet ingefær (et par strimler er nok) i hvert glass.
Varm eplesaften og hell den i
glassene.
Kan også lages helt uten kalorier, bruk da funlight eller lignende eplesaft.
wunderschöne herbstbilder!!! danke für das rezept!!! liebe grüße von angie aus deutschland
SvarSlettSå herlig!! :))
SvarSlettNydelige bilder, fantastisk date ♥
Dette skulle man virkelig tatt seg tid til ja:)
Takk for herlig inspirasjon, og god helg!