fredag 14. november 2014

Sjokoladefudgekake med appelsin og bart!

Oppskrift og styling Marianne Pfeffer Gjengedal / Foto Klaudia Iga Pérès/Aina C. Hole Studio / Modell Espen Skauen. Magasinet Bake

Movember er her, og det er bartetid! Hva med å lage en skikkelig god sjokoladekake med bartepynt for å gjøre litt ekstra stas på mannen i huset, pappaen din eller en annen flott mann som fortjener det?

Saftig sjokoladekake med kaffe, Cointreau og himmelsk sjokoladekrem, hvem kan vel motstå det?

Sjokoladefudgekake med appelsin og bart
Stor og god festkake til ca. 12 stykker.

Kakebunn

300 mørk sjokolade
9 egg
330 g sukker
110 g hvetemel
4 ss kakao  
2 ts finrevet appelsinskall

Sjokoladekrem

300 g mørk sjokolade
2 ts instant kaffe rørt ut i 1 ss varmt vann
1 ts vaniljeekstrakt
450 g romtemperert smør
200 siktet melis

Dynk

1/2 dl kaffe
2 ss Cointreau

SLIK GJØR DU:

Kakebunn

  1. Smør to former på 20 cm diameter med smør.
  2. Smelt sjokoladen over vannbad.
  3. Visp eggene luftige og tilsett litt og litt sukker. Fortsett å vispe til du har en tykk og luftig eggedosis.
  4. Rør hvetemel og kakao sammen og sikt inn i eggedosisen.
  5. Ha i sjokoladen og appelsinskall og vend forsiktig sammen.
  6. Hell røren i kakeformene og stek på 175 grader i 20-25 minutter. Avkjøl på rist.

Sjokoladekrem

  1. Smelt sjokoladen over vannbad.
  2. Ta vekk fra varmen og rør inn kaffe og vaniljeekstrakt. Det vil klumpe seg noe, men det går fint.
  3. Visp smør og melis luftig.
  4. Ha sjokoladen i smørblandingen og visp til en slett og luftig krem.

Montering

  1. Del bunnene i to på langs.
  2. Legg en av bunnene på et kakefat.
  3. Rør kald kaffe og Cointreau sammen og dynk bunnen med litt.
  4. Ha litt sjokoladekrem på bunnen og legg på neste.
  5. Gjenta og avslutt med den siste bunnen opp ned så kaken får en flat topp.
  6. Ha sjokoladekrem på toppen og sidene og server.
  7. Barten klippes ut i sort papp og limes på en trepinne.

Hver uke velger jeg ut "Ukens beste oppskrift" fra mine favoritt matblader, matbloggere, matsteder og egne favorittoppskrifter. Denne ukes oppskrift er fra Magasinet Bake, som alltid har mye godt å by på.



3 kommentarer:

  1. danke für das rezept und das tolle bild!!! einen schönen freitag wünscht angie

    SvarSlett
  2. Mmmm ,akkurat sånne innlegg jeg trenger på en fredagskveld...
    Og jeg har hjemmealene dag i hele morgen - spørs om ikke det blir bakedag:)

    Ha en fin fredag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hyggelig å høre! Håper du hadde en koselig helg med eller uten baking.

      Beste hilsen Franciska :-)

      Slett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...