mandag 29. desember 2014

Oppskrift på hjemmelagde sjokolade trøfler

Foto og tekst: Franciska Munck-Johansen

Det er enkelt å lage hjemmelagde sjokoladetrøfler. Lekkert å servere for eksempel etter middagen nyttårs aften.

Du kan smaksette trøflene på mange ulike måter, prøv for eksempel å tilsette, litt revet appelsinskal, litt chillipulver, tørket bringebær skjært i små biter, noen spiseskjeer med cognac, baileys eller noe annet godt. Smak til til du får ønsket smak.

Hjemmelagde sjokoladetrøfler 

300 g mørk sjokolade
2 dl kremfløte
2 ss mykt smør
1 dl bakekakao

Hakk sjokoladen. 
Varm opp kremfløten akkurat til den begynner å koke. 
Hell den varme fløten over sjokoladebitene og rør godt til sjokoladen er smeltet. 
Tilsett smør og evt smak og fortsett å røre.

Sett blandingen i kjøleskap til den har stivnet. Det tar 2–3 timer.

Lag kuler med en skje eller for hånd, og trill dem i kakao.


2 kommentarer:

  1. et fantastisk nytt år ønsker angie fra Tyskland

    SvarSlett
    Svar
    1. Happy New Year to you to Angie!
      All the best
      Franciska :-)

      Slett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...