torsdag 25. desember 2014

Verdens beste brente mandler!

Foto: Franciska Munck-Johansen

Det er enkelt å lage brente mandler og de smaker ikke bare utrolig godt, de er også fine å gi bort i gave på et fint glass eller i cellofan. Her får dere oppskriften som jeg synes gir verdens beste brente mandler.

Verdens beste brente mandler 

250 g mandler
150 g sukker
1/2 dl vann
1 liten ts kanel (kan utelates, men jeg synes det er med på å gi mandlene det lille ekstra)


Ha alle ingrediensene i en stekepanne og sett på full varme. Rør godt mens vannet koker og sakte fordamper.

En liten advarsel: Brente mandler blir svært varme, vær derfor forsiktig slik at du ikke brenner deg.

Etter en stund vil sukkeret begynne å boble og sukkermassen blir seig og etter hvert litt tørr. Følg godt med og rør godt hele tiden, slik at mandlene ikke brenner seg for mye. Så snart sukkeret begynner å bli brunt og karamellisert, er det på tide å helle de brente mandlene over på bakepapir. 

La blandingen avkjøle. Skjæres i mindre biter.


1 kommentar:

  1. I wish you a Merry Merry Christmas and a happy new year....love from me Ria...x!

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...