Foto: Franciska Munck-Johansen
Det er enkelt å lage brente mandler og de smaker ikke bare utrolig godt, de er også fine å gi bort i gave på et fint glass eller i cellofan. Her får dere oppskriften som jeg synes gir verdens beste brente mandler.
250 g mandler
150 g sukker1/2 dl vann
1 liten ts kanel (kan utelates, men jeg synes det er med på å gi mandlene det lille ekstra)
Ha alle ingrediensene i en stekepanne og sett på full varme. Rør godt mens vannet koker og sakte fordamper.
En liten advarsel: Brente mandler blir svært varme, vær derfor forsiktig slik at du ikke brenner deg.
Etter en stund vil sukkeret begynne å boble og sukkermassen blir seig og etter hvert litt tørr. Følg godt med og rør godt hele tiden, slik at mandlene ikke brenner seg for mye. Så snart sukkeret begynner å bli brunt og karamellisert, er det på tide å helle de brente mandlene over på bakepapir.
La blandingen avkjøle. Skjæres i mindre biter.
I wish you a Merry Merry Christmas and a happy new year....love from me Ria...x!
SvarSlett