Foto: Little Spice Jar
I dag har jeg litt av en oppskrift til dere! Dette hvitløksbrødet smaker ikke bare helt fantastisk, det er også super enkelt å lage og det blir et flott midtpunkt i en god middag. Du slipper til og med å bake brødet!
Ukens favoritt oppskrift er fra bloggen Little Spice Jar! Hvis du ikke har oppdaget den enda, vil jeg anbefale deg å ta en titt, her er det mye godt.
Dette brødet lager du rett og slett ved å ta utgangspunkt i et godt brød du kjøper, og så stapper du det med masse godsaker! Mye enklere blir det ikke! Men mye bedre blir det heller ikke!
Det er et såkaldt "Pull apart bread". Det vil si et brød man spiser ved å dra det fra hverandre. Man plasserer det rett og slett midt på bordet, da forsyner gjestene seg ved å dra av biter av brødet.
Hvitløksbrød med mozzarella og urter
4-6 personer
4-5 fedd hvitløk
1 dl hakket persille
100 g smeltet smør eller 1 dl olivenolje
Et lite landbrød gjerne surdeigsbrød
Salt etter smak
150 - 200 g Mozzarellaost
evt. litt provencekrydder
Sett ovnen på 175 Grader.
Ha hvitløk, persille og smeltet smør eller olivenolje i en liten kjøkkenmaskin, eller press hvitløken og bland den godt med resten.
Skjær brødet i firkanter som er ca 3 x 3 cm. Sørg for at du ikke skjærer brødet helt igjennom. Fordel smørblandingen over og i brødet, bruk gjerne en pensel, slik at du kommer godt til i hullene også.
Skjær osten i skiver og fordel den godt i brødet.
Strø litt salt og evt. litt provencekrydder over brødet.
Sett brødet på et ark med sølvfolie, pakk det opp langs sidene og ha et annet ark over brødet. Stek det midt i ovnen i ca 10 minutter. Fjern folien som ligger over brødet, brett sidene av den andre sølvfolien ned, og stek brødet i ytterligere 10 minutter eller til osten er helt smeltet.
Serveres varmt.
Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader.
Det ser bare så godt ud. Det skal prøves.
SvarSlettHyggelig å høre :-)
Slett