Man ser ofte oppskrifter der det står Verdens beste, men denne oppskriften på Focaccia er virkelig helt utrolig god. Jeg fant den på Stines Hverdag og jeg har fått hennes tillatelse til å gi den videre til dere. Jeg har bakt den flere ganger allerede og den blir like god hver gang!
Her får dere oppskriften:
Deig1 pakke finbakst eller hvetemel (1kg)1 pakke fersk gjær (tørrgjær kan også brukes)2-3 ss sukker eller honningSaltLitt chilipulverVann (ca 9 dl)2 never saftige, soltørkede tomater
Oljeblanding1 1/2 dl olivenolje
2-3 fedd hvitløk
1 ts timian
1 ts rosmarin
1 ts basilikum
1 ts oregano
Fingersalt, gjerne Maldon eller salt fra saltkvern
Tips: For at ikke deigen skal klistre seg til fingrene, er det lurt å dyppe dem i olje først.Hev en time til under tildekking. Slå over oljeblandingen og pass på at hullene fylles opp med olje. Dryss eller kvern salt over deigen.
Stekes på 200 grader i 15 minutter til det har fått en gylden skorpe.La brødet hvile litt før servering.
Så deilig ut! Fikk jammen lyst til å prøve :)
SvarSlettHei!
SvarSlettDette så deilig ut:) Focaccia er jo så godt!
Ha en strålende helg
Klem Merete
Den så virkelig god ut!!
SvarSlettTakk for at du delte oppskriften:)
God helg!
Klem Linda
Vann i munnen fikk jeg nå :) Dette så bare deilig ut!!
SvarSlettElsker focacciabrød og mitt er verdens beste, hehe.. Jeg skal teste denne oppskriften du deler.. NAMMM, godt vi venter bra vær til uken og kun utemiddager forhåpentligvis:)
SvarSlettKlem
Mmmmmm, ser nydelig ut! Ønsker deg en fin helg!
SvarSlettSeems tasty..I'l try it ;D
SvarSlettHej Duktiga Franciska
SvarSlettser underbart gott ut :)
Hoppas allt e väl.....
å missa nu inte,,,,
S
A
T
U
R
D
A
Y
S
H
O
W
O
F
F
de e kul att vara med
VÄLKOMMEN :)
Håkan